Якщо потрібне якісне цуценя, то в Києві їх лише два: Раз Два Маю собак з обох розплідників; рекомендую. Зверни увагу; перший - UCI, другий - FCI, якщо це для тебе має значення.
Я бы не была так категорична. Как на меня, так есть питомники системы FCI и лучше, а цены ниже) Вопрос цены и необходимости собаки определенного уровня.
В ответ на: Я бы не была так категорична. Как на меня, так есть питомники системы FCI и лучше, а цены ниже) Вопрос цены и необходимости собаки определенного уровня
Перепрошую, вам ніщо не заважає дати людині власну пораду, яку вважаєте за потрібну.
Alex_BMW 14.11.2012 18:24 пишет: Якщо потрібне якісне цуценя, то в Києві їх лише два: Раз Два Маю собак з обох розплідників; рекомендую. Зверни увагу; перший - UCI, другий - FCI, якщо це для тебе має значення.
Извините за офф-топик, не хочу задеть чьи-либо чувства, но кто-нибудь может подсказать, с какой практической целью у немецких овчарок вывели именно такую "боязливо поджавшую хвост" линию спины... При непрофессиональном взгляде на собаку впечатление, что либо у бедолаги серьезная травма спины, либо жутко боится всего вокруг... Я все еще в теоретических поисках подходящей для себя породы, потому интересуюсь ИМХО неэстетичная какая-то спина, болезненная... Отсылать к ВЕО или к БШО с их прямой красивой спинкой не надо, я там уже была Интересуют причины такого странного отбора именно у немцев.
"Вывели" надо делить на две составляющее. Во многом эта "спина по диагонали фото" определяется позой, собак так ставят для фотосессии). По стандарту породы угол наклона спины - 23 градуса, Но в принципе проблема есть, НО как порода последнее время эволюционирует в какую-то непонятную сторону. К гиене, что ли, если судить по просадке крупа . Хоть часто убеждают, что такая низкая просадка это зашибись, так даже лучше. Думаю, основная причина - в какой-то момент порода стала широко распространенной, популярной, это привнесло в развитие НО большие деньги. А попытка скрестить желание заработать с необходимостью выделяться плюс не такие жесткие требования к рабочим качествам привели к непонятно чему. У мну старорежимное чудо, красиво
В ответ на: но кто-нибудь может подсказать, с какой практической целью у немецких овчарок вывели именно такую "боязливо поджавшую хвост" линию спины.
Щоб збільшити потужність поштовху і таким чином компенсувати зменшення формату самої собаки. Вважається, що такий комплекс змін стандарту (збільшення кута спадання крупу та зменшення собаки), також дає змогу собаці бігти швидше та довше. Особисто я вважаю що такі переваги забагато коштують, але це є діючий стандарт породи і незважати на нього, на жаль, не можна.
В ответ на: Я все еще в теоретических поисках подходящей для себя породы, потому интересуюсь ИМХО неэстетичная какая-то спина, болезненная...
Зважаючи на таку будову кульшових суглобів, існує дві поширені у НО проблеми: 1. Дисплазія кульшових суглобів - генетично зумовлений дефект будови кульшових суглобів. Дає про себе знати зазвичай вже до чотирьох років. Теоретично може бути діагностований після полутора років. Собаці важко вставати, лягати, сідати іноді можливе кульгання. В залежності від типу, іноді можливе оперативне втручання. Така собака вибраковується (не допускається до розведення). 2. Остеохонроз - в абсолютній більшості випадків, також генетично зумовлене захворювання хребту що дає про себе знати здебільшого після 6-8 років. Це захворювання притаманне всім великим породам, але у НО може призводити до відмови задніх кінцівок. В залежності від типу захворювання та віку, собак або оперують, або періодично проводять курси лікування. Таких собак не рекомендують до розведення. Тобто, власник розплідника повинен попередити майбутніх хазяїв цуценяти що в одного або декільких його пращурів були помічені такі вади. Таким чином для зменшення вирогідності придбанння цуценя з такими генетичними вадами є сенс мати справу лише з сумлінними розплідниками.