Шановний олл, скажіть, жінка виходить з декрету раніше ніж потрібно, малому тільки 1.5 року, можна переоформити декрет на бабульку, яка вже на пенсії? куди бігти, звонити, шо питати в першу чергу?
нет
Сенс переоформлення - продовжувати отримувати 130 грн.? Тоді жінці хай в наказі про призначення на роботу сформулюють після загального тексту "на умовах неповного робочого часу/на неповний робочий день". За умови праці на неповний робочий час відпустка по догляду за дитиною зберігається, я сама так 2 "декрети" оформлювала. Теоретично вони просять принести копію наказу у собез, а практично я нічого не носила.
продовжувати отримувати 130 грн.?
ага то по іншому ні як окрім неповного робочого дня?
Я не в курсі стосовно переоформлення на пенсіонера, але згідно з логікою, дійсно, яка відпустка може бути у пенсіонера? Тільки у працюючого.
В законе были изменения:
Згідно ПОСТАНОВИ від 9 вересня 2009 р. N 971, м.Київ Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми
По поводу пособия, пункт 23 данного постановления:
"Не припиняється виплата допомоги особам, що працюють у режимі неповного робочого часу, вдома, у виборчій комісії, в тому числі у день голосування, дні встановлення підсумків голосування та результатів виборів, або провадять підприємницьку діяльність."
По поводу бабушки, пункт 21 постановления:
"Переоформлення документів щодо виплати допомоги на іншу працездатну особу, яка не отримує пенсії, здійснюється згідно з письмовою заявою такої особи на підставі довідки з місця роботи, навчання, служби, центру зайнятості про початок виконання особою, що отримувала допомогу, трудових обов'язків, навчання, несення служби, перебування на обліку у центрі зайнятості."