Renegatt 18.01.2013 13:02 пишет: Мне один хороший человек, посоветовал для моей радейки и моих целей вот такую антенку http://www.vitex.kiev.ua/catalog/vra-0640605 . Что скажете?
ИМХО, для двухдиапазонной станции лучше, таки, двухдиапазонную аненну брать. Она не на много дороже и для Ваших целей вполне подойдет. И не зачем заморачиваться с дуплексерами и двумя антеннами.
А я от думу думаю... Продовжити вдосконалення антенного господарства і спробувати "вичавити" з портативки геть усе можливе чи "курити" теми вибору автомобільної радіостанції? Зараз фактично лише слухаю. В ефір виходити намагаюсь лише там, де репітер мене чутиме без перешкод або тоді, коли можу повідомити щось важливе на запит інших. З одного боку, хочеться за звичкою слухати одразу два канали та легко переставляти радіостанцію з однієї машини в іншу, але ж, з іншого боку - якщо всі будуть тільки слухати, то в ефірі буде тиша.
Тепер про ті місця, звідки репітер мене гарантовано не чує: - площі ВОВ, Московська, Севастопольська; - Кільцева Дорога в усіх її проявах, тупік бульвар Дружби Народів, проспект Червонозоряний, Набережне шосе, проспект Перемоги від Шулявки в бік Житомира; - майже весь центр міста зі щільною забудовою та вузькими вуличками; - Святошино, Нивки, Борщагівка. Наразі шукаю собі місця "переговорних пунктів" там, де в мене непевний зв"язок з репітером: КПІ, Сирець, Пріорка, Повітрофлотський проспект, бульвар Пєрова.
Опа.... Кільцева дорога - на 5 вт з майже таким сетапом (Баофєнг 5 + 1/2 на даху) Кільцева - Жулянський міст, Між Теремками та Жулянами та Одеський міст - впевнено. Борщагівка - Повздовж швидкісного в сторону центра - після розвилки швидкісного - впевнено. Героїв космосу, святошинська - впевнено. По трублаїні-9травня-відрадненський - глуха дірка від Качури до кільцевої 14 трамваю... КПІ, Повітрофлотський - це як... там з короткої резинки з машини пуксінг на 2 вт хаває. Трохи провалюється на Індустріальному знизу....
Хоча таки да.... з перерахованого на 25 вт моторолки + 5/8 колініару на даху - не достаю тільки з деяких точок на Кільцевій та з набережного....
Renegatt 18.01.2013 13:02 пишет: Мне один хороший человек, посоветовал для моей радейки и моих целей вот такую антенку http://www.vitex.kiev.ua/catalog/vra-0640605 . Что скажете?
вовчок 18.01.2013 14:30 пишет: А я от думу думаю... Продовжити вдосконалення антенного господарства і спробувати "вичавити" з портативки геть усе можливе чи "курити" теми вибору автомобільної радіостанції?
Вибачте за офтопік.
Я бы начал с антенны, у меня во многих из указанных тобой точек связь устойчивая при таком же сетапе. Для начала попросить у кого-то из старших товарищей прибор и померять КСВ (ну и другие параметры, если получится).
При плохой антенне более мощная станция большого выигрыша не даст
Та ж я не наполягаю на абсолютності своїх "вимірювань". Мабуть цей перелік ліпше було б назвати, як "місця, з яких я вже не намагаюсь турбувати репітер" Той же Політех має хитромудру забудову та рельєф: між 16-м і 7-м корпусами зв"язок є, а за радіотехнічним - чортма
Правильно человек посоветовал , как для автоуа и 70 для города просто суппер, сам такую использую. Но при покупке посоветовал бы докупить отстроенный штырёк на 2м. диапазон для "послушать" он просто перекручивается и получается антенка на двойку, и по деньгам экономней и две антенки в наличии.
У меня такая NAGOYA NL-77B и основание к ней такое RB-MJPS-BNC. Собираюсь приобрести такую NAGOYA NL-770R - у нее усиление по-более, но и длина 95.6см. Эти "экземпляры" двухдиапазонные - 144/430Mhz. В целом, наверное, дороже получится, чем Витекс, зато штыри переставлять не нужно.