для малювання маркерами в процесі мислення Десь 30х115 см. В процесі вивчення ринку переконався, що всі маркерні дошки - це картон/ДВП/цинкована жерсть, оклеєні чи то оракалом, чи то іще якимось пластиком. І на ці "подєлія" ціни виставлені абсолютно негуманні, незважаючи на жахливу якість поклейки у 90% випадків.
Так от, питання наступне: ці дошки оклеєні чимось специфічним, чи можна самому взять кусок білого оракалу? Чи можна заюзать кусок широкої пластикової вагонки з білим глянцевим фінішем? І чи не простіше всього буде вирізать кусок молочного скла?
Кондыбас 08.02.2013 12:59 пишет: І чи не простіше всього буде вирізать кусок молочного скла?
Пардон, не удержался. Лучше прозрачное стекло с координатной сеткой и ещё можно снимать Звёздные войны в свободное от творчества время. Ещё раз, пардон
Сорри за оффтоп, Вам не нужно сохранять Ваши размышления? У меня, например некоторые листики с некоторыми мыслямисхемамипланами по пол года висят на стене еще раз что не по теме
IvanAUTOUA 08.02.2013 13:45 пишет: Сорри за оффтоп, Вам не нужно сохранять Ваши размышления? У меня, например некоторые листики с некоторыми мыслямисхемамипланами по пол года висят на стене
Від початку роботи до кінця в мене може бути до півсотні ітерацій, мене задовбали зошити, хочеться можливості легко править схеми та ескізи. А ідеї в мене й так весь час перед очима, без листків
IvanAUTOUA 08.02.2013 13:45 пишет: Сорри за оффтоп, Вам не нужно сохранять Ваши размышления? У меня, например некоторые листики с некоторыми мыслямисхемамипланами по пол года висят на стене
Від початку роботи до кінця в мене може бути до півсотні ітерацій, мене задовбали зошити, хочеться можливості легко править схеми та ескізи. А ідеї в мене й так весь час перед очима, без листків
Особисто для себе я це питання вирішив через електронні засоби спочатку це був комп, а зараз скрізь юзаю S.Memo/S.Note на фаблеті Samsung Galaxy Note. Вважаю, для планшета він теж є.
Щодо вайтборда, якщо в пана є час та натхнення - можна легко віризати з молочного оргстекла потрібних розмірів, побудувати рамку або багєт щоб само стекло не вигиналося по площини - та й повісити на стену. Юзати з спецільними маркерами по стеклу, вони легко змиваються.
Eli 08.02.2013 15:45 пишет: Особисто для себе я це питання вирішив через електронні засоби
Я пробував - не те. Все-таки, від руки виходить суттєво швидше і корисніше.
На смак і колір усі фломастери різні. Я навпаки, задовбувався рисовати щось на вайтборді і потім переносити це у життя. Апогеєм було те, що я знимав на смарт оці схеми и малюнки - звісно, я так і прийшов к S.Memo
Але якщо тобі потрібна тільки дошка - варіант що я описав це в цілому діючий але якось зненацька воно видерло три дюбеля із стіни, впало й розлетілося, не зважаючи на те що це було оргстекло . Так що май на увазі.
Eli 08.02.2013 17:12 пишет: Але якщо тобі потрібна тільки дошка - варіант що я описав це в цілому діючий
Мені потрібна доволі велика площина, аби влізлись великі заплутані схеми. Декомпозиція трохи рятує, але все одно, коли бачиш картину в цілому - усе набагато зрозуміліше.
Eli 08.02.2013 17:12 пишет: Але якщо тобі потрібна тільки дошка - варіант що я описав це в цілому діючий
Мені потрібна доволі велика площина, аби влізлись великі заплутані схеми. Декомпозиція трохи рятує, але все одно, коли бачиш картину в цілому - усе набагато зрозуміліше.
Ну, ця дошка що я мав на увазі - була десь 2500*1400см, досить велика.
Eli 08.02.2013 17:39 пишет: Ну, ця дошка що я мав на увазі - була десь 2500*1400см, досить велика.
О, да, саме таку я юзав три тижні тому в клієнтів, і працювати з нею було значно зручніше і простіше, ніж малювать на папері. Намалював-зтер, збоку прикинув якесь доповнення, потім трошки трансформував його, перемалював начисто у належному місці - на папері це нереально.
Кондыбас 08.02.2013 12:59 пишет: для малювання маркерами в процесі мислення Десь 30х115 см. В процесі вивчення ринку переконався, що всі маркерні дошки - це картон/ДВП/цинкована жерсть, оклеєні чи то оракалом, чи то іще якимось пластиком. І на ці "подєлія" ціни виставлені абсолютно негуманні, незважаючи на жахливу якість поклейки у 90% випадків.
Так от, питання наступне: ці дошки оклеєні чимось специфічним, чи можна самому взять кусок білого оракалу? Чи можна заюзать кусок широкої пластикової вагонки з білим глянцевим фінішем? І чи не простіше всього буде вирізать кусок молочного скла?
+100. Всілякі картонно-оракальні після десятка брейнштормів сіріють, погано витираються і можна викидати. Скляна, пофарбована білим зі зворотньго боку, майже ідеальний варіант.