Недавно купив собі 9-ку 92 року. Оскільки на ній стоїть вже повністю вбита Росава (до речі, диски рідні заводські), постало питання вибору гуми. Тривалий пошук інформації стосовно вибору гуми і неті в поєднанні з розміром гаманця привів мене до шин Матадор МР-12. У звязку з цим проханна до тих автомобілісів, хто їздить на Матадорі, поділитися досвідом щодо всіх аспектів практики використання цієї гуми. Знаю, що є Матадор Омський (російський) і словацький? Хто знає, в чому різниця і чи є вона (на автобазарі різниця в ціні між ними - 3 долари за колесо)?
І ще одне. Який вибір краще зробити: 165/70/13 чи 175/70/13? На скільки 175-ки покращують управління машиною і гальмівні характеристики? Чи справді збільшується розхід бензину при їзді на 175-ках порівняно зі 165-ками?
Наперед дякую.
Прошла у меня 90 тыс, еще проедет наверное тыс 15-20. У одного колеса вылезла гуля. Но думаю что она из-за ямки. Шумная. Писклявая. Правда я могу только сравнить с зимним мишелином...
Стояла в мене МР-12 та МР-8 (якщо не помиляюсь, але точно - всесезонна). Як на мене, то вона м'яка, гулі, постійно доводилося підкачувати колеса. Зараз стоїть БЦ-42 (вже роки два) - грубіша, але без жодних проблем. Матадор ставити більше немає бажання.
Стоит МР-14 185/60/14. Задние около 100000, передние около 70000. Резина на такие деньги весьма пристойная.Сравнивать с БЦ(любой)-просто глупо. Расход не изменился , во всяком случае в сторону увеличения.
Матадор может и мягче, но по хар-кам никакой.
У меня было до этого летняя ВС11, сейчас МР12 матадор, на порядок выше резина, да шумная, да мягкая, но все равно В сторону Росавы Ни НИ !
Кстати, какие они Гули ? Что они из себя представляют ?
У меня 4 года заводской МР8. Пршел 45 т км. Ездил и зимой - при морозе -10 становится жесткой. По грязи и снегу около 0" нормально. Обнаружил начинающуюся грыжу и поставил всесезонные Pirreli 2500 175x70 (если искать недорого, то есть модель Pirreli 400 с размером 165х70 и по цене дороже МР12 на 10-15 грн.) Впечатление от Pirreli 2500 - иногда шумит (на некоторых участках дороги), чаще - тихая, мягкая. Держит дорогу очень хорошо, особенно мокрую.
стоит у меня пирели п400 - в условиях температуры до 20 было супер щас запищала... дорогу держит, что такое лужи и насколько они бывают опасны я забыл.
И я к тому, же - долго приценивался - хотя на старом Matadore можно было ездить - Пиррели доволен. Если бы цена существенно отличалась от Матадора, а то, когда 3 недели назад брал, то за МЗ12 просили около 220 грн. (175х70), за Пиррели 400 около 230( 165х70 правда), Пиррели 2500 (175х70) взял за 265.
А ВС11 это резина? Ты хоть видел кроме нее что нибудь? Ты бы еще БЛ85 вспомнил
Кароче. Барум и Матадор одного поля ягоды. Умирают они быстро. У меня Барум умер за 30 тыс, причем протектор еще был а корд повело неслабо. Матадор у друга умер тысяч за 40 +гули. Дорогу в боковом повороте держат одинаково хреново. Так что не рассказывай людям сказки
за Пиррели 400 около 230( 165х70 правда)
175/70 R13 в ту же цену на базаре, был в эти вых. Еще Amtel были, та же размерность по 220 грн. Еще одно СП российское, хз Medeo нету... А Матадор нунах ИМХО
Барум Поларис.. Зима, отъездил нормально. 8)) Резиной Доволен ... ИМХО Матадор, Барум таки лучше бел ЛЮБАЯ БЦ ...
МР14 Стояла на октавии и давали под сраку машинке дай боже, никакхи проколов 8) Умерла своей смертью ...
З Піреллі цікаво... буду незабаром на авторинку - на ціни обовязково подивлюся. А щодо Матадору, то вчора на авторинку спеціально дивився: російський Матадор МР12 33 долари за колесо, а словацький 36 доларів... тобто менше 185 грн. Той же Барум починається мінімум з 215 грн.
Мені здається, що після моєї Росави у її посто вбитому стані навіть найірший Матадор буде для мене як рай...
А от щодо того, наскільки скоро в кого вона зношується, то тут напевно велику роль відіграє стиль їзди, зокрема, проходження ям, чи я помиляюся?
Не знаю як зараз, але раніше росіяцький матадор був ще гірший ніж росава. на словацькому мп55+ їздив цілий рік - ніяких нарікань, особливо за ті гроші. правда то було на таврику, там розмір інший - росія такого принципово не випускає за весь час вмерло тільки одне колесо внаслідок перескакування бровки висотою понад 20 см на швидкості поза 50 тож можеш собі уявити умови експлуатації
Неровность (выпуклость) в месте соприкосания с дорогой. В результате вибрация, неравномерное торможение и быстрый износ именно гули, все колесо новенькое, а одно место абсолютно лысое...
Стосовно Піреллі. Сьогодні відвідав автобазар. Пропонували Р2500 по ціні 55 доларів за колесо (175/70/13). Вирішив вімовитися через ціну. Потім зайшов в будку до одного продавця, в якого до того дивився шини багато разів. Спитав про Піреллі. В нього якраз і виявилися Р400 (165/75/13), які є бачив в нього ще раніше, але просто про них забув. До речі, Р400 - це ти "болото + сніг", що фактично також означає добру поведінку на мокрій дорозі. На них стоїть індекс Т, що дозволяє на них розвивати швидкість до 190 км/год. Оскільки я більше 110-130 не їжджу, і то рідко, то вирішив, що вони б мені добре підійшли. Але найцікавіше в тому, що продавець сам запропонував мені визначити мені їх ціну. Я, приблизно уявляючи їх вартість, вирішив щось виграти і запропонував йому 150 доларів за 4 колеса (37,5 долара за колесо), що практично дорівнює вартсті Матадору. Він довго кривився і погодився їх віддати мені за таку ціну (видно, власники класики, які є переважними клієнтами цього ринку, віддють перевагу Росаві ). Завтра піду забирати, щоб часом не передумав
год на мазде...
Честно говоря, фигня полная Лучше собрать чуть больше денег и взять бюджетную типа сава, фульда, клебер
Потому как дубовая, МП-12 была у меня, дык вся была в мелких грыжах, вся (!), все 4 покрышки... Правда, у меня манера езды по ямам и рельсам своеобразная