А то я в нововведениях потерялся. Разрешено ли сейчас обучать вождению в индивидуальном порядке? Т.е. могу ли я обучать свою жену, не имеющую пока прав, вождению на нашем автомобиле. Ну да, и какая кара мне грозит, если это нарушение и нас уличат.
В ответ на: 24.5. Навчальна їзда на дорогах дозволяється тільки в присутності спеціаліста з підготовки водіїв і за достатніх початкових навичок водіння у того, хто навчається.
Наказание, КОАП ст. 122:
В ответ на: Порушення водіями транспортних засобів правил проїзду перехресть, зупинок транспортних засобів загального користування, проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника, порушення правил обгону і зустрічного роз'їзду, безпечної дистанції або інтервалу, розташування транспортних засобів на проїзній частині, порушення правил руху автомагістралями, користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, використання цих приладів та їх переобладнання з порушенням вимог відповідних стандартів, користування водієм під час руху транспортного засобу засобами зв'язку, не обладнаними технічними пристроями, що дозволяють вести перемови без допомоги рук (за винятком водіїв оперативних транспортних засобів під час виконання ними невідкладного службового завдання), а так само порушення правил навчальної їзди, -
тягнуть за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Сенкс, камрады. То бишь, только на деньги попадаю. А жо па делать, надо же как-то тренироваться? Одних занятий в школе маловато будет. Ух, я с женой за рулём страху-то натерпелся!
Uncle 22.04.2013 12:03 пишет: Сенкс, камрады. То бишь, только на деньги попадаю. А жо па делать, надо же как-то тренироваться? Одних занятий в школе маловато будет. Ух, я с женой за рулём страху-то натерпелся!
Дополнительные занятия школы предоставляют с огромным удовольствием. Прайс 120-150 грн/час.
Uncle 22.04.2013 12:03 пишет: Сенкс, камрады. То бишь, только на деньги попадаю. А жо па делать, надо же как-то тренироваться? Одних занятий в школе маловато будет. Ух, я с женой за рулём страху-то натерпелся!
На закрытой площадке тренироваться, получить права, и потом уже доучиваться как угодно. Право управления-то у неё будет, прикопаться не к чему.
Кстати, определения этого специалиста по обучению я так нигде и не нашёл
24.1. Учить вождению транспортного средства разрешается только лицам, которые не имеют для этого медицинских противопоказаний. 24.5. Учебная езда на дорогах разрешается только в присутствии специалиста по подготовке водителей и при достаточных начальных навыках вождения у того, кто учится.