Сьогодні в будинок мами попала блискавка. А може і не в будинок, може в електричну опору біля будинку. Взірвався вхідний лічильник, згоріло пару розеток в будинку, дуже ймовірно що оплавилась електропроводка в стінах. Загалом по грошах буде дуже невесело, але добре що всі живі. Приватний будинок застрахований і компанії Інгостстрах. Договору на руках немає, оформлявся разом з оформленням кредитки в Приватбанку. Їм потрібно довідку від - цитую оператора - "від елекрика який може надати таку довідку". Більшої конкретики я не добився. І ще від метеослужби. І все треба встигнути за два дні. Ну це ми спробуємо, хоча я мало вірю в страхову - громовідводу як такого не було, вони до того однозначно приколупаються. Інший варіант менше попасти - коли біля будинку встановлювали електричну опору, оплачувалось відразу за встановлення громовідводу на цій опорі. її не поставили. Хоча я не сумніваюсь що в них всі акти підписані а громовідвід - скажуть вкрали на метал. Ну або ще кудись, не так важливо. Питання просте - як мінімізувати втрати? Якщо погоріла проводка і включені в той час прилади - попадалово на 2-3кує. Мама інвалід на пенсії, тому все ляже на мене, а я гроші заробляю важко.
питання до знаючих людей - 1) як правильно поступити зі страховою 2) як отримати хоча б якісь фантіки від енергонагляду, наприклад халявний лічильник, чи ще щось?
Завтра буду читати відповіді з телефону, відповісти не зможу. Наперід вдячний всім камрадам які дадуть пораду
громовідводу як такого не було, вони до того однозначно приколупаються.
в договорі про це сказано?
все счетчики и так на балансе в РЕСе. обращаетесь к ним, они либо его меняют ( это их зона ответственности) либо кидают напрямую с оплатой по среднему (камп сам посчитает у них) . можно им тыкнуть то, что у них нет разрядников на подстанции и нет заземления опор, траверз и нулевого провода. Временно можно поцепить на новый счетчик блок розеток и запитатся от них, до выяснения , насколько повреждена проводка в доме.
PS было у самого такое, на даче - отделался малым - там 3-х фазная сборка и стоял на входе рубильник , все было отключено - рубильник разлетелся на куски пластмасок, перебрал его и опять все ок. После этого случая Р Э С взял на баланс подстанцию, доукомплектовал ее и все - приключения закончились.
Нужно договор почитать для начала. До этого нечего обсуждать...
По страховке: 2 дня для написания заявления, а не для сбора справок. Читайте договор, если не найдете езжай в СК и бери дубликат (бесплатно), в договоре написано какие справки надо.
ничего не меняй и не ремонтируй до осмотра аварийным комиссаром или экспертом и составления акта осмотра.
СК - принадлежит Привату, существует скорее на бумаге, офи скорее всего в Днепропетровске.В общем в Интрнете про них есть. На выплату рассчитывать сложно.
СК - принадлежит Привату, существует скорее на бумаге, офи скорее всего в Днепропетровске.В общем в Интрнете про них есть. На выплату рассчитывать сложно.
В интернете на всех есть. Нет только на тех кто совсем не работает. Как правильно говорили - нужен договор. Часто такие страховки оформляются по экспресварианту, с фиксированной страховой суммой или возмещением. В таком случае важен сам факт проишествия для получения выплаты, а точнее именно справки что гроза имела место быть и ущерб нанесен.