autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Реконструкція будинку, на який оформляється спадщина

вільний стрілок ***
47 лет, Львов
С нами с 27.10.2005

Реконструкція будинку, на який оформляється спадщина
      24 июля 2013 в 22:44 Гілками

Камради, потрібна допомога знаючих людей.
Почну з того, що за толкову консультацію готовий заплатити розумні гроші, якщо бажаєте – пишіть в приват. Хоча звичайно хочеться просто так. Ну але кому ж не хочеться

Що я маю:
Будинок+земельна ділянка, на які зараз оформлюється спадщина. Причому оформлюється окремо в різних установах.
На землю – на момент смерті батька документи знаходились на переоформленні, тому право власності встановлюється через суд. Є ухвала про відкриття провадження в справі, можливо вже є рішення суду – так чи інакше його треба поїхати забрати, і це буде зроблено на днях.
На будинок – є свідоцтво про право на спадщину за законом. Також є технічний паспорт на цей будинок, але мабуть це не так важливо.
Треба зауважити, що до смерті батька власність ділилась так – 4/6 на нього, і по 1/6 на двох неповнолітніх онуків. Власне на будинок це співвідношення власності оформили, а на землю не встигли, тому і суд. Після смерті батька я і сестра відмовились від своїх часток на користь матері, і все оформляється з переходом тої частки 4/6 на неї.

Що треба отримати в кінцевому результаті:
Треба добудувати мансардний поверх з окремим входом, і документально розділити будинок на дві квартири – з окремим підключенням електрики і газу, з двома окремими подвір’ями (відповідно треба ділити ділянку). Одна частина – на мене, друга – на сестру або маму і двох неповнолітніх онуків, які є власниками по 1/6 частки всього.
Взагалі я уявляю собі послідовність дій наступним чином – спочатку оформити всі документи, потім брати дозвіл на будівництво/реконструкцію, ну і будуватись.

Але якщо все робити згідно тої послідовності – може сильно затягнутись в часі, а хочеться цього року хоча б залити фундамент прибудови, з якої буде робитись окремий вхід на мансарду.
Починати якесь самостійне будівництво без дозволу – може вилитись в серйозний штраф, а брати дозвіл з документами в підвішаному стані – думаю нереально. Навіть з тої точки зору що невідомо кому цим займатись, адже права власника не оформлені належним чином.

Ну і відповідно є купа питань, на які потрібна відповідь.
- Яка правильна послідовність дій з оформлення документів на спадщину окремо по будинку і по землі. Можливо вдасться відразу поділити все на дві частини (сумніваюсь).
- Чи обов’язково оформляти спочатку документи на власність, чи можна якимось чином взяти дозвіл на реконструкцію будинку раніше, без цих документів?
- Чим грозить самовільна заливка фундаменту прибудови?
- Взагалі як правильно почати оформлення того дозволу на реконструкцію, куди звертатись? Я так розумію БТІ вже немає… Ключовий момент – потрібен поділ на дві квартири.
- Як власне ділити землю, і чи потрібно це робити паралельно з оформленням дозволу на реконструкцію, чи просто потім укласти з сестрою якийсь договір про спільну власність/користування

Допоможіть будь ласка, буду радий будь-якій інформації по суті справи.

З.І. Якщо чесно – в мене алергія на наших чиновників, і до сьогодні я більш-менш успішно їх уникав, але тепер точно прийдеться тісно з ними стикнутись
З.І.І Але я оптиміст

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
юная писательница **
Киев
С нами с 14.08.2007

Re: Реконструкція будинку, на який оформляється спадщина [Re: Tourist]
      25 июля 2013 в 21:40 Гілками

землю в натуре делят в киевзем, в прошлом году хотели 6т.грн с каждой стороны по договору с каким то чп пупкин. для подачи обязательно нужны от всех заявления и документы на право собственности где указаны все строения (сараи, туалеты)
знающего человека найти сложно, юристы на такие дела морозятся или берут деньги и потом морозятся.. сочувствую(

IesuiT **
48 лет (22 года за рулем), Киев
С нами с 08.03.2005

Re: Реконструкція будинку, на який оформляється спадщина [Re: Tourist]
      26 июля 2013 в 09:49 Гілками

Санкции за незаконное строительство у нас типа есть, только они о-очень редко работают. Ситуация когда дом строится, а потом узаканивается, у нас практически норма. А фундамент, это еще не строительство, можно смело заливать. Сестра сделала большой фундамент под сарай, когда были разборки с соседом и куча комиссий ходила по этому вопросу как на работу. Этот фундамент, разве только на вкус не пробовали. Фундамент был на границе разрешенного и в зависимости от рулетки проверяющего и установленной границы (собственно за границу и фундамент разборки и велись), мог быть признан незаконным. Так вот он был залит без разрешительной документации, когда начались разборки оперативно подали документы на разрешение строительства. Точно не помню, вроде выписали какой-то копеечный штраф, в пределах сотни гривень, за это дело и усе.
А если соседи возбухать не будут, то и санкций никаких не будет.

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
3 користувачів і 61 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 3191

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія