Законодавство каже: "Не належать до самочинного будівництва: ... перестановка інженерного та сантехнічного обладнання в межах призначених приміщень."
Я переставив НЕ в межах призначених приміщень.
Срощення в процедурі узаконення перепланування, яке було згідно рішення Київради в 2012 році, вже не діє, суд скасував це рішення за подання Мінрегіону (бо Київрада вийшла за межі своїх повноважень). Тобто тепер процедура загальна, як я розумію через інспекцію ДАБК. Якщо коротко, фабула: маємо 2 кімнатну квартиру, коли робили ремонт перепланували її. Зробили по суті 3 кімнатну, але одна з них поєднана з кухнею. Але здається знайшов проблему собі на зад. Хоч несучі стіни і не чіпали, але на місці кухні було зроблено кімнату, а кухня облаштована в кімнаті, де через стінку знаходиться санвузол (водопостачання, водовідведення та витяжка - йдуть у санвузол через цю стінку). Кухня зроблена як студіо, в ній є і житлова частина. За рахунок коридора збільшили площу одного санвузла (гідроізоляцію робили) і зробили гардеробну.
Чи реально з таким змінами в плані: зменшення житлової площі (бо ж велику жилу кімнату я зробив спільною з кухнею, і хоч в ній є спальний диван і телевізор - БТІ її вважає нежилою), перенос ел.плити в іншу кімнату, приєднання водостоку і водопостачання і витяжки до стояка в санвузлі, отримати необхідні дозволи і узаконити перепланування? Наскільки зараз по часу довго зробити відповідні дозволи і що це може коштувати як по часу так і по грошах ? Які етапи треба пройти в цій роботі ? Форум курив, але такі речі конкретно ще не обговорювали. Як варіант, може в когось є потрібні люди в БТІ, які тимчасово зробили б техпаспорт без цих змін за винагороду ?