autoua
Autoua.netФорумБудівництво та ремонт нерухомості

композитну арматуру замість стальної хто використовував?

Достоевский **
14 лет за рулем, Киев
С нами с 14.06.2011

2 августа 2013 в 08:59 Гілками

є трошки перманентних бетонних робіт але все планується робити силами одної людини. відповідно полегшити вагу армування в пару раз було б доречно та й транспортування зосім інше але "гложут смутниє сомнєнья". сайтики всякі перечитав про переваги-недоліки але от практика використання цікавить чи дійсно з композитом легше працювати ніж з металом? чи не паритись і не ризикувати?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Достоевский ***
46 лет (25 лет за рулем), Munchen
С нами с 02.12.2004

Re: композитну арматуру замість стальної хто використовував? [Re: catkoua]
      2 августа 2013 в 10:16 Гілками

Вот тут у товарища красочно расписано

страница

Под моим домом лежит УШП - фоток нет, но на 95% там тоже была использована стеклопластиковая арматура.

Достоевский **
14 лет за рулем, Киев
С нами с 14.06.2011

7 августа 2013 в 20:00 Гілками

короче прошуршав я питання.
з переваг композиту - легка міцна не ржавіє. і всюди пишуть що дешевша за метал.
ага щаз. в києві метал-арматура 5 грн метр 10-ка - а композит 10мм 9 грн метр. ппц як дешевша.
і нафіга таке щастя.
крім того композитом не можна перекриття робити. іншими словами питання відпало не український то бізнес композитна арматура.

ssb
Достоевский **
36 лет (17 лет за рулем), Киев
С нами с 25.01.2008

7 августа 2013 в 20:24 Гілками

catkoua 07.08.2013 20:00 пишет:

в києві метал-арматура 5 грн метр 10-ка - а композит 10мм 9 грн метр. ппц як дешевша.

Так вроде же вместо 10ки металла можно пользовать семёрку стеклопластик

V.I.P **
12 лет (26 лет за рулем), Киев
С нами с 04.04.2008

7 августа 2013 в 22:13 Гілками

не можна робити, тому що вона не витримує високих температур(МЧс не пропустить), це якщо в великих масштабах, для себе переваг не відчуваю, лежать в мене зразки, руками ломав, в умовах нашого будівництва не ма впевненості що вона залишиться в проектному положенні до процезу монолічення. Тому для себе брав би метал традиційно

Достоевский **
14 лет за рулем, Киев
С нами с 14.06.2011

Re: композитну арматуру замість стальної хто використовував? [Re: ssb]
      8 августа 2013 в 02:31 Гілками

ssb 07.08.2013 20:24 пишет:

catkoua 07.08.2013 20:00 пишет:

в києві метал-арматура 5 грн метр 10-ка - а композит 10мм 9 грн метр. ппц як дешевша.

Так вроде же вместо 10ки металла можно пользовать семёрку стеклопластик

найдешевша композитна 4-ка - 3 грн. навіть якщо 7-ка склопластк заміняє 10ку метал а ціна однакова то я краще візьму метал. він традиційно надійніший і конструктивно технологічніший - таку арматуру і наростити можна і зваркою скріпити. а композит тільки стяжками.
але крутив я той композит в руках і якось не ясно як він тонший товщий метал замінить. композит в рулон скручується а от арматуру в рулон не скрутиш.
а взагалі мене ціна цікавила щоб здешевити бо мені тої арматури чуть не кілометр треба. не склалось.

Достоевский ***
46 лет (25 лет за рулем), Munchen
С нами с 02.12.2004

8 августа 2013 в 08:17 Гілками

catkoua 08.08.2013 02:31 пишет:

але крутив я той композит в руках і якось не ясно як він тонший товщий метал замінить. композит в рулон скручується а от арматуру в рулон не скрутиш.
а взагалі мене ціна цікавила щоб здешевити бо мені тої арматури чуть не кілометр треба. не склалось.

Ну, в той же Рашке как-то умудрились сделать пластиковую дешевле металлической...
Другое дело, что в этой чудесатой стране законы экономики так не работают...
Чем не нравится то, что композитная скручивается в рулон? И что?

Достоевский **
14 лет за рулем, Киев
С нами с 14.06.2011

Re: композитну арматуру замість стальної хто використовував? [Re: dimaden]
      8 августа 2013 в 11:44 Гілками

dimaden 08.08.2013 08:17 пишет:

тим що получаєцца в композита менший в рази опір на згин на великих довжинах. тому напевне з неї перекриття і не роблять.

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

8 августа 2013 в 12:40 Гілками

catkoua 08.08.2013 11:44 пишет:

тим що получаєцца в композита менший в рази опір на згин на великих довжинах. тому напевне з неї перекриття і не роблять.

люба арматура працює тількі на розтяг, і нічого більше. При тих прогибах перекріття, що допускається - опіру на згін не має люба арматура.

Достоевский **
14 лет за рулем, Киев
С нами с 14.06.2011

Re: композитну арматуру замість стальної хто використовував? [Re: maksym]
      8 августа 2013 в 13:47 Гілками

maksym 08.08.2013 12:40 пишет:

люба арматура працює тількі на розтяг, і нічого більше. При тих прогибах перекріття, що допускається - опіру на згін не має люба арматура.

ну то чому з композиту перекриття не роблять? це чітко написано на багатьох сайтах. крім того я в реалі дивився - 6-ти метрвий кусок композиту висить і вється як шнурок. його ще спробуй зафіксуй в решітці перекриття перед заливкою бетону. а металева арматура просто провисає трохи під власною вагою та й вліво-вправо не крутиться.
ну і ще таке - якщо в залізобетоні важливий тільки розтяг армування а згин пофіг то чому вже давно його не армують надміцними синтетичними волокнами де шнурок по пару тон витримує на розтяг?
може я дурні питання задаю але сопромат і будівництво не вивчав у вузі.

энтузиаст *
42 года, Киев
С нами с 03.03.2009

8 августа 2013 в 13:59 Гілками

В ответ на:

использовал 6-ку на гибкие связи (перевязка основной несущей стены с облицовкой) для исключения мостиков холода...

в вашем случае советую не заморачиваться

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

8 августа 2013 в 14:01 Гілками

catkoua 08.08.2013 13:47 пишет:

maksym 08.08.2013 12:40 пишет:

В ответ на:

...

ну то чому з композиту перекриття не роблять? це чітко написано на багатьох сайтах. крім того я в реалі дивився - 6-ти метрвий кусок композиту висить і вється як шнурок. його ще спробуй зафіксуй в решітці перекриття перед заливкою бетону. а металева арматура просто провисає трохи під власною вагою та й вліво-вправо не крутиться.
ну і ще таке - якщо в залізобетоні важливий тільки розтяг армування а згин пофіг то чому вже давно його не армують надміцними синтетичними волокнами де шнурок по пару тон витримує на розтяг?
може я дурні питання задаю але сопромат і будівництво не вивчав у вузі.

по-перше ціна питання. Надміцне не дуже і потрібно, необхідна якась товщина та ребра для зчеплення с бетоном. Але, як тут писали, у композита суттеве зниження міцності від температури. При пожежах це фатально. Наприклад, є думка, що ВТЦ остаточно впав від пожежі. Втрата міцності сталі. (я згоден з цім)
Але це ми вже далеко зайшли...

Ірпінь
С нами с 28.02.2003

Re: композитну арматуру замість стальної хто використовував? [Re: maksym]
      8 августа 2013 в 15:20 Гілками

В ответ на:

Наприклад, є думка, що ВТЦ остаточно впав від пожежі. Втрата міцності сталі. (я згоден з цім)

Чего ж далеко? Это и есть главная причина. Сталь при достижении определенной температуры теряет прочность в СЕМЬ раз. В результате при пожарах рушатся металлоконструкции просто под собственным весом. До расплавления еще ой как далеко. Металл даже не краснеет. Просто в его структуре плавятся прослойки не то серы не то фосфора. В ЖБ изделиях и в монолитном строительстве, для защиты от огневого воздействия и от коррозии стальная арматура должна быть покрыта не менее чем 2 см бетона.
Теперь представим, что произойдет если пожар случится в здании, где горизонтальные несущие конструкции выполнены на основе стекло но пластика

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

Re: композитну арматуру замість стальної хто використовував? [Re: LeonBuhgalter]
      8 августа 2013 в 15:54 Гілками

LeonBuhgalter 08.08.2013 15:20 пишет:

В ответ на:

Наприклад, є думка, що ВТЦ остаточно впав від пожежі. Втрата міцності сталі. (я згоден з цім)

Чего ж далеко? Это и есть главная причина. Сталь при достижении определенной температуры теряет прочность в СЕМЬ раз. В результате при пожарах рушатся металлоконструкции просто под собственным весом. До расплавления еще ой как далеко. Металл даже не краснеет. Просто в его структуре плавятся прослойки не то серы не то фосфора. В ЖБ изделиях и в монолитном строительстве, для защиты от огневого воздействия и от коррозии стальная арматура должна быть покрыта не менее чем 2 см бетона.
Теперь представим, что произойдет если пожар случится в здании, где горизонтальные несущие конструкции выполнены на основе стекло но пластика

Далеко - это дообсуждаться до ВТЦ.
По поводу главной причины - есть мнение, что это ЦРУ устроило и подорвало здание потом, после самолетов. Причем думать про термическую ползучесть - это скучно, а ЦРУ это просто и весело.
По перекрытиям и композитной арматуре. Если забить в гугле "недостатки композитной", то почти везде написано:
В ответ на:

модуль упругости композитной арматуры почти в 4 раза ниже, чем у стальной даже при равном диаметре (другими словами она легко изгибается). По этой причине её можно применять в фундаментах, дорожных плитах и т.д., но применение в перекрытиях требует дополнительных расчетов

я хоть и не супер спец в сопромате, но категорично не понимаю, как модуль упругости стальной арматуры используется в перекрытиях? Что, никто не видел, как арматура свисает с кузова грузовика?

Autoua.netФорумБудівництво та ремонт нерухомості
Додаткова інформація
0 користувачів і 21 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 4178

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія