є трошки перманентних бетонних робіт але все планується робити силами одної людини. відповідно полегшити вагу армування в пару раз було б доречно та й транспортування зосім інше але "гложут смутниє сомнєнья". сайтики всякі перечитав про переваги-недоліки але от практика використання цікавить чи дійсно з композитом легше працювати ніж з металом? чи не паритись і не ризикувати?
короче прошуршав я питання. з переваг композиту - легка міцна не ржавіє. і всюди пишуть що дешевша за метал. ага щаз. в києві метал-арматура 5 грн метр 10-ка - а композит 10мм 9 грн метр. ппц як дешевша. і нафіга таке щастя. крім того композитом не можна перекриття робити. іншими словами питання відпало не український то бізнес композитна арматура.
не можна робити, тому що вона не витримує високих температур(МЧс не пропустить), це якщо в великих масштабах, для себе переваг не відчуваю, лежать в мене зразки, руками ломав, в умовах нашого будівництва не ма впевненості що вона залишиться в проектному положенні до процезу монолічення. Тому для себе брав би метал традиційно
catkoua 07.08.2013 20:00 пишет: в києві метал-арматура 5 грн метр 10-ка - а композит 10мм 9 грн метр. ппц як дешевша.
Так вроде же вместо 10ки металла можно пользовать семёрку стеклопластик
найдешевша композитна 4-ка - 3 грн. навіть якщо 7-ка склопластк заміняє 10ку метал а ціна однакова то я краще візьму метал. він традиційно надійніший і конструктивно технологічніший - таку арматуру і наростити можна і зваркою скріпити. а композит тільки стяжками. але крутив я той композит в руках і якось не ясно як він тонший товщий метал замінить. композит в рулон скручується а от арматуру в рулон не скрутиш. а взагалі мене ціна цікавила щоб здешевити бо мені тої арматури чуть не кілометр треба. не склалось.
але крутив я той композит в руках і якось не ясно як він тонший товщий метал замінить. композит в рулон скручується а от арматуру в рулон не скрутиш. а взагалі мене ціна цікавила щоб здешевити бо мені тої арматури чуть не кілометр треба. не склалось.
Ну, в той же Рашке как-то умудрились сделать пластиковую дешевле металлической... Другое дело, что в этой чудесатой стране законы экономики так не работают... Чем не нравится то, что композитная скручивается в рулон? И что?
Чем не нравится то, что композитная скручивается в рулон? И что?
тим що получаєцца в композита менший в рази опір на згин на великих довжинах. тому напевне з неї перекриття і не роблять.
люба арматура працює тількі на розтяг, і нічого більше. При тих прогибах перекріття, що допускається - опіру на згін не має люба арматура.
ну то чому з композиту перекриття не роблять? це чітко написано на багатьох сайтах. крім того я в реалі дивився - 6-ти метрвий кусок композиту висить і вється як шнурок. його ще спробуй зафіксуй в решітці перекриття перед заливкою бетону. а металева арматура просто провисає трохи під власною вагою та й вліво-вправо не крутиться. ну і ще таке - якщо в залізобетоні важливий тільки розтяг армування а згин пофіг то чому вже давно його не армують надміцними синтетичними волокнами де шнурок по пару тон витримує на розтяг? може я дурні питання задаю але сопромат і будівництво не вивчав у вузі.
тим що получаєцца в композита менший в рази опір на згин на великих довжинах. тому напевне з неї перекриття і не роблять.
люба арматура працює тількі на розтяг, і нічого більше. При тих прогибах перекріття, що допускається - опіру на згін не має люба арматура.
ну то чому з композиту перекриття не роблять? це чітко написано на багатьох сайтах. крім того я в реалі дивився - 6-ти метрвий кусок композиту висить і вється як шнурок. його ще спробуй зафіксуй в решітці перекриття перед заливкою бетону. а металева арматура просто провисає трохи під власною вагою та й вліво-вправо не крутиться. ну і ще таке - якщо в залізобетоні важливий тільки розтяг армування а згин пофіг то чому вже давно його не армують надміцними синтетичними волокнами де шнурок по пару тон витримує на розтяг? може я дурні питання задаю але сопромат і будівництво не вивчав у вузі.
по-перше ціна питання. Надміцне не дуже і потрібно, необхідна якась товщина та ребра для зчеплення с бетоном. Але, як тут писали, у композита суттеве зниження міцності від температури. При пожежах це фатально. Наприклад, є думка, що ВТЦ остаточно впав від пожежі. Втрата міцності сталі. (я згоден з цім) Але це ми вже далеко зайшли...
В ответ на: Наприклад, є думка, що ВТЦ остаточно впав від пожежі. Втрата міцності сталі. (я згоден з цім) Але це ми вже далеко зайшли...
Чего ж далеко? Это и есть главная причина. Сталь при достижении определенной температуры теряет прочность в СЕМЬ раз. В результате при пожарах рушатся металлоконструкции просто под собственным весом. До расплавления еще ой как далеко. Металл даже не краснеет. Просто в его структуре плавятся прослойки не то серы не то фосфора. В ЖБ изделиях и в монолитном строительстве, для защиты от огневого воздействия и от коррозии стальная арматура должна быть покрыта не менее чем 2 см бетона. Теперь представим, что произойдет если пожар случится в здании, где горизонтальные несущие конструкции выполнены на основе стекло но пластика
В ответ на: Наприклад, є думка, що ВТЦ остаточно впав від пожежі. Втрата міцності сталі. (я згоден з цім) Але це ми вже далеко зайшли...
Чего ж далеко? Это и есть главная причина. Сталь при достижении определенной температуры теряет прочность в СЕМЬ раз. В результате при пожарах рушатся металлоконструкции просто под собственным весом. До расплавления еще ой как далеко. Металл даже не краснеет. Просто в его структуре плавятся прослойки не то серы не то фосфора. В ЖБ изделиях и в монолитном строительстве, для защиты от огневого воздействия и от коррозии стальная арматура должна быть покрыта не менее чем 2 см бетона. Теперь представим, что произойдет если пожар случится в здании, где горизонтальные несущие конструкции выполнены на основе стекло но пластика
Далеко - это дообсуждаться до ВТЦ. По поводу главной причины - есть мнение, что это ЦРУ устроило и подорвало здание потом, после самолетов. Причем думать про термическую ползучесть - это скучно, а ЦРУ это просто и весело. По перекрытиям и композитной арматуре. Если забить в гугле "недостатки композитной", то почти везде написано:
В ответ на: модуль упругости композитной арматуры почти в 4 раза ниже, чем у стальной даже при равном диаметре (другими словами она легко изгибается). По этой причине её можно применять в фундаментах, дорожных плитах и т.д., но применение в перекрытиях требует дополнительных расчетов
я хоть и не супер спец в сопромате, но категорично не понимаю, как модуль упругости стальной арматуры используется в перекрытиях? Что, никто не видел, как арматура свисает с кузова грузовика?