Здрасьте Вам господа. Такой вопросик, где в девятке находится стрелка когда включается вентилятор, у меня стрелка строго перпендикулярна оси дороги (включается вентилятор) или она может отклоняться чуть вправо не доходя до красной зоны около 4-5 мм??? Как у кого?
термостат ВЕРНЕТ, кулер включається, коли стрілка навіть трошки не доходить до перпендикуляру. А раніше, з російським термостатом, вона мало на червоне не залазила... ВЕРНЕТ має трохи нижчий поріг спрацювання. Так що на літо він саме те, що потрібно. Вентилятор включається рідко і тільки в пробках, а на ходу ще ні разу...
У меня включается чуть за середину. Питання до NetGuy: Термостат перепускаэ рiдину по великому або малому колу. Вентилятор спрацьовуэ вiд датчика температури на радiаторi. Яким же чином термостат може впливати на температуру замикання датчика???
велике коло (як я вже писав, поріг спрацювання в нього менший), тому радіатор задіюється скоріше. Давач температури знаходиться на самому блоці. Оскільки радіатор скоріше нагрівається до температури спрацювання давача ввімкнення кулера, температура блоку не встигає піднятись до рівня, характерного при використанні російського термостату. Вот таке моє імхо
Есть такая фигня "датчик включения радиатора" на котором написана температура при которой он срабатывает. А верить ВАЗовским стрелкам ???
Прибори в зубилі, звісно, більше показометри, але все ж... Якщо радіатор брудний, він зле охолоджує рідину, а значить двигун більше гріється. Також, якщо підклинює термостат, кулер може ще не включитись, а температура в блоці вже підніметься вище допустимого... Так що дивитись за стрілками треба!
Дело в том что я купил себе этот Вернет, промыл сывороткой систему.... В итоге вентилятор действительнго включается чуть-чуть не доходя до перпендикуляра, но иногда если на гору, то вентилятор не охлаждает и стрелка забегает вправо, не доходя до красной зоны пару миллиметров!!! Так и должно быть или я зря нервничаю???
Точно. Мабуть ще не проснувся?
кондиціонер поламався, ремонтники добре, якщо до кінця тижня прибудуть Фууу........ Зараз розплавлюся....
Якщо використовувати неякісний антифриз, в радіаторі утворюються накипи, охолодження гірше... І ще питання, чи все це відмиється сивороткою. Бо в мене крім вернета ще й радіатор новий.
У мене стоїть російський - температура відкривання 85, на Вернеті - 87.
Але те, що він відкриває раніше всіх російських, що стояли в мене до того - це факт. Може в тебе якийсь нетиповий термостат? Або (ги!) від класики?
і зовсім не від класики Думаю це в тебе якись не такі стояли
А тоді потоплю тебе в морі фактів, або втоплюсь сам
на факти буду відповідати фактами!
що мав подібні проблеми і чим це все закінчилося. Звісно ігнорувати показання не варто, їх туди не просто так повісили :-))))
Да проще новую машину купить , а сколько радиатор стоит?
Ты его для начала промой снаружи и внутри. Посмотри, станет ли легче, а уж потом решай покупать или нет. А стоит он порядка 200 грн.