Їхав в сторону Вишгорода. Домовився з знайомим зустрітись на КП. Тому їхав нешвидко і очима шукав його машину (думаючи де б припаркуватись біля нього). В результаті - з'їхав на 3 смугу (та що тільки направо, але побачивши що мені дальше, завчасно (десь за 20 метрів, де лінія ще переривчаста, так як розумів що смуга тільки направо) повернувся в середню смугу.
ДАІшник зупинив, сказав що я грубо порушив. Я з ним спорив 5 хвилин, дойшло до протоколу. Мої аргументи - це смуга з рухом направо, яку я покинув завчасно до перехрестя по переривчастій лінії. Аргументи ДАІшника - що це взагалі 'не смуга' і не 'перехрестя' а з'їзд на 'придомову територію'. І один раз на ній появившись можна рухатись виключно направо. ДАІшник лякав візиром і максимальним штрафом, я - судом і жалобами. ДАІшник не заперечував що я повернувася назад по переривчастій, але наполягав що я міг дальше їхати виключно направо.
Ситуація закінчилась тим що приїхав знайомий і шуганув ДАІшників (виходить це в нього без корочок і невимушено - виглядає і веде себе як бос - силовик - а вони ведуться).
Чому пишу сюди - не можу зрозуміти в чому я неправий і без приїзду знайомого справа 100% закінчилась би протоколом (і оскарженням, але це час).
Відповідно запитання - чи порушував я правила дорожнього руху? (Я вважаю що не порушував так як можу поки лінія переривчаста перестроюватись як мені хочеться).
п.с. Я своїм ввічливим, але впертим спором 'завів' ДАІшника, вивів із себе Хабаря не пропонував, навіть не натягав.
Фото ділянки і приблизну траекторію додаю.
считаю .что гаишник алень. Ты НИЧЕГО не нарушил!
Надо было грубо спросить, что именно было грубо нарушено, по пунктам ПДД.
Вот спасибо, каждый день езжу там, а знака этого не видел.. Специально уроды себе кормушку поставили..
Ну почему же кормушку, там же больница(еще и детская), мало-ли может скорая туда спешить будет. По хорошему тут должна быть сплошная или 1.11 http://maps.yandex.ua/?ll=30.480404%2C50...355328284444944 А так разметка не доделана соответсвенно и нарушения не было.
...
Это полоса торможения, она выделена специальной разметкой. Попросил бы их ткнуть носом в пункт, в котором запрещается покидать полосу торможения, пока она прерывистая.
явно сначала 50 грн хотел, а потом уже зарубился по принципу "сам дурак". > 'завів' ДАІшника, вивів із себе собственно, вот.
протокола бы не было в любом случае. вряд ли ему нужна была дисциплинарка после оскарження.
Знак называется
5.16 «Напрямки руху по смугах». Показує кількість смуг на перехресті і дозволені напрямки руху по кожній з них.
Знак определяет обязательное направление движения НА ПЕРЕКРЁСТКЕ, а не до него. Поэтому если нет сплошной между полосами перестроение из этой полосы до перекрёстка не является нарушением.
Всю полноту картины. Почему не признается, что петлял по "полосе торможения", которая не предназначена для движения?
тю да хоть три раза пока не пересек сплошную
Всю полноту картины. Почему не признается, что петлял по "полосе торможения", которая не предназначена для движения?
??? розшифруйте.
Простите, а для чего предназначена полоса торможения? Для торговли семачками и сушеной рыбой?
Простите, а для чего предназначена полоса торможения? Для торговли семачками и сушеной рыбой?
В ПДР знайшов тільки 1 згадку про "смугу гальмування" 10.8. Якщо в місці з'їзду з дороги є смуга гальмування, водій, який має намір повернути на іншу дорогу, повинен своєчасно перестроїтися на цю смугу і знижувати швидкість тільки на ній. Якщо в місці в'їзду на дорогу є смуга розгону, водій має рухатися по ній і вливатися в транспортний потік, даючи дорогу транспортним засобам, що рухаються по цій дорозі.
Ніде не вказано, що заїхавши на неї я не маю права повернутись назад. І взагалі не визначено поняття "смуга гальмування". Вказано лише що якщо є якась смуга гальмування, то гальмувати на інших смугах заборонено.
Одним словом - відповідь однозначна - як мав право так рухатись???