autoua
Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити

кто должен проводить экспертизу

новичок *****
38 лет, Симферополь
С нами с 10.09.2013

кто должен проводить экспертизу
      25 сентября 2013 в 08:58 Гілками

Добрый день. Возник следующий вопрос. Автомобиль на гарантии, вышла резина из строя. В договоре указано, что если шина приходит в непригодность - нужно послать на экспертизу. Обратилась в сервисный центр - мне говорят Вы сами должны провести экспертизу в Днепропетровске (я сама из Крыма) - то есть мне накладно самой это делать.
Должна ли я сама отправлять на экспертизу? или по законодательству это должен сделать дилер? Спасибо

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Укроп *
-1103 лет за рулем, Киев
С нами с 07.11.2007

Re: кто должен проводить экспертизу [Re: firka]
      25 сентября 2013 в 09:07 Гілками

firka 25.09.2013 08:58 пишет:

Добрый день. Возник следующий вопрос. Автомобиль на гарантии, вышла резина из строя. В договоре указано, что если шина приходит в непригодность - нужно послать на экспертизу. Обратилась в сервисный центр - мне говорят Вы сами должны провести экспертизу в Днепропетровске (я сама из Крыма) - то есть мне накладно самой это делать.
Должна ли я сама отправлять на экспертизу? или по законодательству это должен сделать дилер? Спасибо

Должны сами делать, в случае если подтвердится факт "вышла из строя" то оплатить обязан дилер.
Можно подробней по поводу фразы "вышла из строя" ??? А то с нашими дорогами толку в этой экспертизе ноль.

новичок *****
38 лет, Симферополь
С нами с 10.09.2013

Re: кто должен проводить экспертизу [Re: Dns_kobra]
      25 сентября 2013 в 09:12 Гілками

Dns_kobra 25.09.2013 09:07 пишет:

Должны сами делать, в случае если подтвердится факт "вышла из строя" то оплатить обязан дилер.
Можно подробней по поводу фразы "вышла из строя" ??? А то с нашими дорогами толку в этой экспертизе ноль.

Почему должен владелец проводить экспертизу?
Вот например в Приказе № 721 от 29.12.2004 г. указано
"30. Якщо Споживач і Виконавець (Продавець, Виробник) не дійшли згоди щодо причин виникнення недоліків у ДТЗ, Споживач має право вимагати направлення ДТЗ на експертизу до випробувальних центрів та лабораторій, що акредитовані згідно із законодавством України.

Експертиза проводиться за рахунок Продавця або Виробника. Якщо в результаті експертизи буде доведено, що недоліки виникли після передавання ДТЗ Споживачу внаслідок порушення Споживачем правил та норм, визначених в експлуатаційній документації на ДТЗ, та/або вимог цього Порядку, умов зберігання чи транспортування, або внаслідок дій третіх осіб, вимоги Споживача не підлягають задоволенню, а Споживач зобов'язаний відшкодувати Продавцеві (Виробникові) витрати на виконання експертизи. "

Укроп *
-1103 лет за рулем, Киев
С нами с 07.11.2007

25 сентября 2013 в 09:16 Гілками

firka 25.09.2013 09:12 пишет:

Dns_kobra 25.09.2013 09:07 пишет:

Почему должен владелец проводить экспертизу?
Вот например в Приказе № 721 от 29.12.2004 г. указано
"30. Якщо Споживач і Виконавець (Продавець, Виробник) не дійшли згоди щодо причин виникнення недоліків у ДТЗ, Споживач має право вимагати направлення ДТЗ на експертизу до випробувальних центрів та лабораторій, що акредитовані згідно із законодавством України.

Експертиза проводиться за рахунок Продавця або Виробника. Якщо в результаті експертизи буде доведено, що недоліки виникли після передавання ДТЗ Споживачу внаслідок порушення Споживачем правил та норм, визначених в експлуатаційній документації на ДТЗ, та/або вимог цього Порядку, умов зберігання чи транспортування, або внаслідок дій третіх осіб, вимоги Споживача не підлягають задоволенню, а Споживач зобов'язаний відшкодувати Продавцеві (Виробникові) витрати на виконання експертизи. "

Что еще за приказ? Приказе № 721 от 29.12.2004 г.
Закон прав потребителя куда делся? И повторюсь "Можно подробней по поводу фразы "вышла из строя""

новичок *****
38 лет, Симферополь
С нами с 10.09.2013

25 сентября 2013 в 09:20 Гілками

Я подробности не знаю, что с резиной, позже уточню - напишу.
Приказ "Про затвердження Порядку гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни дорожніх транспортних засобів" Вимоги Порядку поширюються на дорожні транспортні засоби, які підлягають реєстрації ДАІ МВС України.
Вот ссылка http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0072-05

новичок *****
38 лет, Симферополь
С нами с 10.09.2013

25 сентября 2013 в 09:21 Гілками

Вот еще судебное решение на него ссылается
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 квітня 2010 р. N 11/269/09
Відповідно до пункту 20 Порядку гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни дорожніх транспортних засобів, підставою для розгляду вимоги споживача щодо виконання гарантійного ремонту ДТЗ є письмова заява споживача, що складається у довільній формі та має містити опис недоліку, з приводу якого звертається споживач, а також вимоги споживача. Однак, як встановлено апеляційним господарським судом, в порушення вказаного Порядку, позивач такої заяви відповідачу не надавав. Відповідно до пункту 30 вказаного Порядку, якщо споживач і виконавець (продавець, виробник) не дійшли згоди щодо причин виникнення недоліків у ДТЗ, споживач має право вимагати направлення ДТЗ на експертизу до випробувальних центрів та лабораторій, що акредитовані згідно із законодавством України. Судом встановлено, що позивач не вимагав від відповідача направлення автомобіля на експертизу. Доводи скаржника, про те, що саме відповідач повинен був ініціювати направлення автомобіля на експертизу спростовуються викладеним та тим, що, як встановлено судом апеляційної інстанції, після виявлення позивачем дефекту паливної системи у вигляді пошкодження гофр, позивач продовжував експлуатувати вказаний автомобіль та експлуатує його на даний час. З заявою про здійснення гарантійного ремонту (як того вимагає законодавство) позивач не звертався. Після отримання технічного висновку, проведення експертизи не вимагав. Оскільки суд апеляційної інстанції встановив, що заявлений позивачем дефект не підпадає під гарантійне обслуговування, колегія суддів касаційної інстанції визнає, що апеляційним судом правильно застосовані норми матеріального та процесуального права відносно скасування рішення господарського суду Запорізької області та відмови в позові.

Укроп *
-1103 лет за рулем, Киев
С нами с 07.11.2007

25 сентября 2013 в 09:27 Гілками

firka 25.09.2013 09:20 пишет:

Я подробности не знаю, что с резиной, позже уточню - напишу.
Приказ "Про затвердження Порядку гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни дорожніх транспортних засобів" Вимоги Порядку поширюються на дорожні транспортні засоби, які підлягають реєстрації ДАІ МВС України.
Вот ссылка http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0072-05

Я скажу вам так, можете кидать сюда сотни решений по гарантийной замене чего либо. Но в замене резины на 99,999999999999% вам откажут. ИМХО конечно.

новичок *****
38 лет, Симферополь
С нами с 10.09.2013

25 сентября 2013 в 09:30 Гілками

Да здесь вопрос даже не в том откажут или нет, а кто обязан провести экспертизу, продавец или покупатель

новичок *****
38 лет, Симферополь
С нами с 10.09.2013

25 сентября 2013 в 09:31 Гілками

В данном случе это резина, в следующий раз существенней что-то будет. И мне самой постоянно в Днепропетровск гонять машину? Не могу ли я потребовать это от продавца?

Укроп *
-1103 лет за рулем, Киев
С нами с 07.11.2007

25 сентября 2013 в 09:35 Гілками

firka 25.09.2013 09:31 пишет:

В данном случе это резина, в следующий раз существенней что-то будет. И мне самой постоянно в Днепропетровск гонять машину? Не могу ли я потребовать это от продавца?

1. С чего вы взяли что резина сломалась?
2. Каждый раз когда что то "сломается" будете в суд подавать?
3. На практике, любая экспертиза (гарантийная) заказывается на СТО, а платиться за нее или нет,, уже решается после ее поведения и решения, гарантийная это замена или нет.

новичок *****
38 лет, Симферополь
С нами с 10.09.2013

25 сентября 2013 в 09:40 Гілками

Обратились в сервис-центр. Там говорят негарантийный случай. Сказали отправляйте на экспертизу. Вот у меня и возник вопрос - разве я должна отправлять на экспертизу?
Если говорить о Законе о защите прав потребителей, то ст. 17: У разі коли під час гарантійного строку необхідно визначити причини втрати якості продукції, продавець (виконавець, виробник) зобов'язаний у триденний строк з дня одержання від споживача письмової згоди організувати проведення експертизи продукції. Експертиза проводиться за рахунок продавця (виконавця, виробника).
Вы в первом ответе написали, что я должна отправлять на экспертизу - я пока нигде не увидела это в законодательстве. Может я не на те нормы ссылаюсь...

Укроп *
-1103 лет за рулем, Киев
С нами с 07.11.2007

25 сентября 2013 в 09:42 Гілками

firka 25.09.2013 09:40 пишет:

Обратились в сервис-центр. Там говорят негарантийный случай. Сказали отправляйте на экспертизу. Вот у меня и возник вопрос - разве я должна отправлять на экспертизу?
Если говорить о Законе о защите прав потребителей, то ст. 17: У разі коли під час гарантійного строку необхідно визначити причини втрати якості продукції, продавець (виконавець, виробник) зобов'язаний у триденний строк з дня одержання від споживача письмової згоди організувати проведення експертизи продукції. Експертиза проводиться за рахунок продавця (виконавця, виробника).
Вы в первом ответе написали, что я должна отправлять на экспертизу - я пока нигде не увидела это в законодательстве. Может я не на те нормы ссылаюсь...

Мутно как то. ЧТО КОНКРЕТНО СЛУЧИЛОСЬ С РЕЗИНОЙ?

новичок *****
38 лет, Симферополь
С нами с 10.09.2013

25 сентября 2013 в 09:45 Гілками

Я не знаю точно - не моя машина , я не понимаю какая разница что с резиной, пусть это будет не резина, пусть другая причина, суть вопроса в обязанности проведения экспертизы

Супер писатель! *
22 года за рулем, столица
С нами с 22.01.2010

25 сентября 2013 в 09:57 Гілками

Звоните на горячую линию официалам в киев. Пусть разбираются со своими дилерами.

новичок *****
38 лет, Симферополь
С нами с 10.09.2013

Re: кто должен проводить экспертизу [Re: mihasik]
      25 сентября 2013 в 10:02 Гілками

mihasik 25.09.2013 09:57 пишет:

Звоните на горячую линию официалам в киев. Пусть разбираются со своими дилерами.

Правомерны ли будут мои требования? Действительно они должны провести независимую экспертизу?

Супер писатель! *
40 лет (17 лет за рулем), АА
С нами с 21.11.2008

25 сентября 2013 в 11:38 Гілками

Получайте все ответы только в письменном видел. А то выходит что-то кому-то когда-то сказал.
Если Вы получите ответ в виде бумаги с печатью, что дилер такой-то признал этот случай не гарантийным, тогда уже конкретно можно будет говорить, а так непонятно что и где. И почему скажем в Днепропетровск, а не на месте?

новичок *****
38 лет, Симферополь
С нами с 10.09.2013

25 сентября 2013 в 11:44 Гілками

Так написано в Договоре, что именно в Днепропетровске

Autoua.netФорумЗакон, страхування та кредити
Додаткова інформація
0 користувачів і 16 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Rudenko, BorisB, Максим, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 2548

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія