sashkaa 23.10.2013 14:28 пишет: От производителя зависит геометрия, прочностные характеристики. Будут высолы или нет зависит от того какой раствор применялся, накрывали ли кладку порсле оконч. работ.
Клінкерна керамічна цегла має надзвичайно високі фізико-механічні властивості, в першу чергу, її низьке водопоглинення, яке значно збільшує строк служби фасаду та не обмежує цеглу у її використанні, але низький рівень водопоглинення додає труднощів муляру при кладці стіни. Зважаючи на це, компанія «****» пропонує використовувати для виготовлення розчину вже готові сухі суміші, які спеціально для цього зроблені. Суміші можна використовувати різних товаровиробників, але найбільш оптимальними є суміші виробництва *****, які було спеціально розроблені під властивості фасадної цегли «****». Виготовлення розчину виконуйте згідно інструкції по використанню, який надає товаровиробник суміші.
Використання готових сухих сумішей типу дає наступні переваги перед цементно-пісчаним розчином самостійного виготовлення:
відсутність висолів на поверхні кладки (в суміші відсутні водорозчинні солі); розчин на основі сухої суміші не дає відриву шматків розчину, що попереджує забруднення міжстінного повітряного простору вентиляційної системи фасаду; сухі суміші прискорюють швидкість кладки (кладка клінкеру на звичайному розчині дає можливість за сміну возвести не більше 4-х рядів кладки, а суха суміш збільшує їх до 6-9 рядів). При самостійному виготовленні розчину використовуйте портланд-цемент марки 400-500 без домішок. Категорично забороняється використовувати вапно.
Новозбудовану стіну захищайте від намокання на протязі 14 діб, шляхом накривання свіжої кладки поліетиленовою плівкою.
1.9. Кладка керамічних фасадів виконується з виразним виділенням розшивки. Для розшивки краще виконувати інші, ніж для кладки види розчинів. Але розчин для кладки та для розшивки може бути одним, в тому разі, якщо він для цього призначений. Розчин має мати пластичну консистенцію.
1.10. Очищення фасаду водою є лише косметичною операцією. Використання кислоти для очистки фасаду є крайністю. Фасад повинен бути викладено так, щоб не було необхідності використовувати хімічні речовини для його очистки.
Добавлю лишь, что пролежавшие под дождем весь сентябрь остаток кирпичей - штук 100 осталось после кладки, таки дали небольшие высолы, те что были в верхнем ряду. Но поливало тогда нещадно, поэтому не знаю, нормально это или нет. На фасаде - все отлично. Не покрывал ничем.
keen 23.10.2013 14:13 пишет: Спасибо за подробности, за контакты тоже буду благодарен А скажи у него лицевая поверхность ровная или шероховатая? Брал стандартный или узкий кирпич?
Брал ТУТ . Есть там некий Вова, который дал мне минимальную цену на тот момент. Плюс он в ту фуру, что везла кирпич из Луганска, загрузил мне еще тонну цемента для кладки. С ним вообще хорошо по доставкам договариваться. он может шамотного добавить, если нужно или рядового. И за лишнюю доставку платить не нужно. Кстати, многие посредники считают бесплатной доставку до Киева, а отвезти его на 50 километров в сторону - уже просят доплатить. Ну и по деньгам, он вменяемый парень - у меня после заказа, но до доставки добавилось что-то (не помню, что) на 500 грн. Я ему позвонил, попросил докинуть в машину, а деньги через пару дней после уже завез. Свой мобильный сегодня отдал в ремонт, поэтому телефон этого товарища смогу дать через пару дней. Но можно позвонить им в офис, он, обычно, на месте. Поверхность у литоса - гладкая. не зеркальная, конечно, но гладкая. Есть у Литоса и под рваный камень, а узкие половинки и вовсе все имеют две поверхности гладких, а две - под рваный камень. То есть, из них можно строить, что хочешь. Я такой узкий кирпич использовал на мансарде. то есть, рабочие выгнали до отметки 3 метра из целого, а потом пошел мелкий. Внешне - не заметно. Только при расчетах, я лоханулся - на окна второго этажа и углы нужен целый кирпич. В итоге 150 штук докупать пришлось. а где-то 150 половинок осталось невостребованными.