Після ретельного перегляду и копирсання в інтернеті я залишив свій попередній вибір незмінним и сьогодні став власником Canon PowerShot G6. Всім дякую за обговорення, цікаві та корисні думки і інформацию.
А вообще-то ты должен определится: для чего тебе нужна камера, какие снимки ты будешь делать чаще всего, как важен для тебя размер аппарата, возможность записи видео и т.п.
В ответ на: не ровняй видеокамеру и фотокамеру в 1м случаее 10х бесполезен а во втором - иногда очень полезени необходим когда привыкаеш им пользоваться
В тому і справа, що він потрібен іноді. А от якість страждає завжди. Як на мене, це занадто висока ціна за можливість іноді зняти щось далеко розташоване.
І ще одне зауваження. На мій погляд, без оптичного стабілізатора великий зум взагалі марна річ, оскільки вимагає викорисовувати короткі витримки, а для цього потрібна велика світлосила, якої у вбудованї оптики нема (ціна великого зуму). Це замкнене коло звужує і без того не занадто великі можливості таких камер.
Альтернативою ультразуму може бути придбання "тушки" SLR (наприклад EOS 350D або Olympus E-300) і використання змінних об'єктивів (тоді відпадає питання якості вбудованої оптики і бульше обмежено фінансовими можливостями), але для моїх потреб це оверкілл.
До речі, як один з вариантів я розлядав Canon PowerShot S2 IS (у якої є оптичний стабілізатор, до речі). Мені не сподобалась лише відсутність RAW (все інше можна пережити, як на мене).
перепробовал много фотоаппаратов (есть возможность брать "еа попробовать" из личного опыта - понравились CASIO (4-5 Мпикс) новые SONY - одна беда - дорогой бренд...