autoua
Autoua.netФорумРеклама

Подсажу форумчан на кофе . Акция, бесплатная доставка! (104/104)

продавець прохолоди **
53 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 17.12.2008

Re: Подсажу форумчан на кофе . Акция, бесплатная доставка! [Re: Wood_Elf]
      12 июля 2025 в 22:13 Гілками

Wood_Elf 12.07.2025 21:48 пишет:

egorka 12.07.2025 14:14 пишет:

Wood_Elf 11.07.2025 16:57 пишет:

В ответ на:

...

Вони різні як мінімум так само як і різні Колумбії з кофеїном. Але проце декофеїнізіації прибирає деяку гірчинку, так як кофеїн гіркий. Це доволі відносна штука, більше на смак впливає ступінь обсмаження.
В даному випадку обсмаження середнє і кава доволі м'яка менш кислотна, ніж Колумбія в світлому обсмаженні.

Декаф цікавий коли дійсно хочеться смачних напоїв, але багато кави пити не можна

а в кавʼярні без кофеїну каву роблять? Що б спробувати шо воно таке, дякую

Так, просто попросити зробити на декафі. Єдине, ми не тримаємо для декафу окремої кавомолки і тому змелюємо невеликими порціями заздалегіть. Тому очікувати ідеального еспресо не вийде. Буде приблизно на рівні автоматичних домашніх кавомашин.
Але для молочний напоїв в цілому достатньо.
Ну і можна ще попросити заварити воронку, тоді максимально можна розкрити смак

Діма , дякую, може завтра завітаю до Вас

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
igg 1
V.I.P **
61 год (39 лет за рулем), Kyiv
С нами с 29.03.2005

17 июля 2025 в 01:49 Гілками

Wood_Elf 04.06.2025 23:22 пишет:

igg 04.06.2025 23:16 пишет:

Wood_Elf 04.06.2025 22:56 пишет:

Знову в наявності світла Колумбія

одразу скажу, врожай новий, ще й обрав доволі дорогий варіант.

це повний аналог тієї самої Колумбії Супремо, на яку я присів вже Бог зна скільки років , вірно я розумію?

Ну прям зовсім аналог не гарантую, навіть партія від партії трішки відрізняється. А врожай від врожаю тим більше. Ну і я ж обираю не повний аналог, а те що найсмачніше на мій погляд

Але що сподобається впевнений, соковита дуже

Якже довго я на неї чекав! Вона дійсно чудова, дуже соковита й для мене найкраща!
Я тут, мав грішок, поки на неї чекав, експерименти експерементував: то в Сільпо взяв акційні(по 270) Колумбію, Ефіопію - ну таке собі, за акційну ціну доволі пристойні. А то раптом, відкрилася у мене "під боком" якась модна київська міська адміністрація? ростерія...взяв там щось(Мексика, Колумбія, Руанда) на пробу... ну, зовсім якесь ніяке воно там. І от, вчора, таки добрався до справжньої, улюбленої світлої Колумбії від Діми... Це ж, ну просто Свято смаків, нот та відтінків! Добре познається у порівнянні та ще й після деякої перерви...уся родина дружно кайфонула й впізнала ту саму Колумбію!
Діма, дуже дякую!

СуперСтар ***
40 лет (21 год за рулем), Киев
С нами с 21.05.2006

Re: Подсажу форумчан на кофе . Акция, бесплатная доставка! [Re: igg]
      20 июля 2025 в 20:02 Гілками

igg 17.07.2025 01:49 пишет:

Wood_Elf 04.06.2025 23:22 пишет:

igg 04.06.2025 23:16 пишет:

В ответ на:

...

це повний аналог тієї самої Колумбії Супремо, на яку я присів вже Бог зна скільки років , вірно я розумію?

Ну прям зовсім аналог не гарантую, навіть партія від партії трішки відрізняється. А врожай від врожаю тим більше. Ну і я ж обираю не повний аналог, а те що найсмачніше на мій погляд

Але що сподобається впевнений, соковита дуже

Якже довго я на неї чекав! Вона дійсно чудова, дуже соковита й для мене найкраща!
Я тут, мав грішок, поки на неї чекав, експерименти експерементував: то в Сільпо взяв акційні(по 270) Колумбію, Ефіопію - ну таке собі, за акційну ціну доволі пристойні. А то раптом, відкрилася у мене "під боком" якась модна київська міська адміністрація? ростерія...взяв там щось(Мексика, Колумбія, Руанда) на пробу... ну, зовсім якесь ніяке воно там. І от, вчора, таки добрався до справжньої, улюбленої світлої Колумбії від Діми... Це ж, ну просто Свято смаків, нот та відтінків! Добре познається у порівнянні та ще й після деякої перерви...уся родина дружно кайфонула й впізнала ту саму Колумбію!
Діма, дуже дякую!

Після багатьох днів безперервної важкої роботи такі неймовірні відгуки надзвичайно важливі для мене!
Дякую

Я нічого поганого не скажу про Сільпо чи КРК. Та і взагалі в Україні дуже багато хороших обсмажчиків. Але дійсно приємно, що є свої люди, яким подобається твій продукт, для цього і працюємо.

СуперСтар ***
С нами с 21.05.2006

22 июля 2025 в 23:02 Гілками

Що ж, період турбулентності останніх 6-7 місяців доходить кінця (сподіваюсь) і в мене нарешті вимальовується більш менш стабільний асортимент, який постійно доповнюється.

Але є багато особливостей.

Раніше я намагався тримати одну, максимум дві позиції з конкретної країни і мати чіткий асортимент, який покриває більшість смакових запитів. Наразі доводиться брати по 2-3 позиції з конкретної країни, бо ці позиції виграють за смаком.
Але буду все ж намагатись спрощувати асортимент, аби він був більш зрозумілим. Багато чого просто стоїть в черзі або смажиться по-черзі.
Головне, що в мене достатньо як базових сортів, так і дуже цікавих та унікальних і це мене надихає.

Також, зараз такий період, що кава, яка рік тому мала різницю майже в два рази, коштує однаково.
Наприклад є наша базова мита Колумбія по 350грн і є Колумбія в натуральній обробці також по 350грн

І це період, коли здобувати новий кавовий досвід просто максимально вигідно... ну відносно вигідно, маю на увазі, що різниця між дешевшими сортами і дорожчими майже відсутня.
Знову ж таки, говорю за себе, бо в інших виробників не завжди так. А я для таких цін доклад багато зусиль і вклав дуже великі суми грошей.

По цінам ми стабілізувались та навіть знизили ціни на деякі позиції. Для зручності ми вирівняли всі ціни до максимально рівних значень 250, 300, 350, 400грн за 250г. Ніяких 299грн чи пачок 190г тощо. Можливо, це не так привабливо з точки зору маркетингу, але максимально чесно.

Ціни округлялись в більшості за рахунок зменшення націнки. А також на деякі позиції ціни виставлялись виходячи не з собівартості, а з якості. Наприклад, наші купажі мають коштувати як і базові арабіки, але по смаку вони програють, тому ціна на них 250грн, а не 300грн. По арабіці також є позиції які ну ніяк не можна ставити дорожче, але і прибрати з асортименту я їх не можу.

Кілограмові пачки залишаємо також з хорошим дисконтом. Але в постійній наявності тільки ті позиції, які популярні серед наших клієнтів кав'ярень.
Для всіх інших не завжди може бути в наявності, бо спрогнозувати попит доволі важко, а тримати каву довго в себе я не можу, наша фішка в свіжості.
Це як приходити вранці на берег моря і купувати в місцевих рибалок. Це те на що я витрачаю найбільше ресурсу. Ну ще на постійний пошук нових цікавих лотів, бо іноді здається мій організм складається з кави

Актуальний прайс буде трішки пізніше, в мене Time to read books

Дякую за увагу

СуперСтар ***
С нами с 21.05.2006

23 июля 2025 в 21:54 Гілками

Пачки 250г/1кг

Обсмаження Омні (середнє)
1. Blend 80/20 "Espresso Forte" - 250грн/950грн
2. Peru SHB washed - 300грн/1050грн
3. India Plantation AA washed - 300грн/1050грн
4. Ethiopia Yirgachefe grade 2 washed - 300грн/1050грн
5. Costa Rica La Pastora washed - 350грн
6. Colombia Popayan Reserve washed - 350грн/1250грн
7. Honduras SHG washed - 300 грн/1050грн
8. Dominicana Barahoma washed - 350грн/-
9. Без кофеїну Colombia organic - 300грн/-

Обсмаження під фільтр (світліше)
1. Light roasted Colombia Washed - 350грн/-
2. Colombia Alta Cielo natural - 350грн/-
3. Indonesia Sumatra wet hulled - 400грн/-
4. Colombia El Refugio natural - 400грн/- (посмажимо одразу як продамо Alta Cielo)
5. Costa Rica El Perezoso yellow honey - 400грн/-
6. Honduras Cascaritas red honey - 350грн/-
7. Ethiopia Yirgacheffe Natural - 400грн/-
8. Ethiopia Shakiso washed - 400грн/-
9. Rwanda Terakawa Coco washed - 400грн/-
10. Rwanda Muteteli washed - 350грн (очікуємо на днях)

Темне обсмаження

1. Blend 80/20 "Italy" - 250грн/950грн
2. Dark roasted Peru - 300грн/1050грн
3. Blend 100% arabica "Africa" - -/1050грн

СуперСтар ***
С нами с 21.05.2006

1 августа 2025 в 22:10 Гілками

Wood_Elf 23.07.2025 21:54 пишет:

Пачки 250г/1кг

4. Colombia El Refugio natural - 400грн/- (посмажимо одразу як продамо Alta Cielo)

Темне обсмаження

Вже в наявності:
10. Rwanda Muteteli washed - 350грн
Свіженька, достатньо світло посмажена. Ну і давно не було, може хто скучив за нашою постійною позицією протягом багатьох років

Також щойно посмажив:
1. Ethiopia shakiso washed 400грн
2. Costa Rica El Perezosso yellow honey - 400грн
3. Light roasted Colombia washed - 350грн
4. Honduras Cascaritas red honey - 350грн

СуперСтар ***
С нами с 21.05.2006

1 августа 2025 в 22:19 Гілками

Постарався описати достатньо коротко, аби Ви розуміли різницю між різними обробками зерна.
Якщо зовсім коротко, то обробка зерна по суті просто відоклемлення м'якоті в кавовій вишні. І от дивлячись як це зробити фінальний смак може бути дуже різним.
Всі описані способи абсолютно натуральні, без хімії чи чогось подібного.
Також, особисто я не є прихильником такого поняття як інф'юз (кому цікаво погугліть), бо це хакнуте зерно, щось типу додавання ароматизаторів, може більш натурально, але я за теруарність і природні дані.

Методи обробки кави

Методи обробки кавового зерна суттєво впливають на смак кави.

Washed дає чистий смак із вираженою кислотністю, natural — фруктовий і солодкий, а honey з підтипами (yellow, red, dark/black) додає солодкості та фруктових нот залежно від кількості залишеної м'якоті і є золотою серединою між washed та natural.

Anaerobic, maceration і carbonic maceration створюють екзотичні смаки через особливі умови ферментації, а wet-hulled, характерний для Індонезії, може мати землистий смак.

Washed (Митий)
Суть: після короткої ферментації з кавової ягоди знімають шкірку під впливом потоку води, після чого сушать
Смак: чистий смак з яскравою кислотністю, який залежить від сорту кави, грунту (теруарності), погоди та якості зібраного врожаю

Natural (Натуральний, сухий)
Суть: кавові ягоди сушать цілими на сонці, м’якоть залишається на зерні під час сушіння і потім суха оболонка видаляється
Смак: насичений, солодкий, фруктовий. Іноді, але не завжди, виражені алкогольні ноти (Віски, Темний ром, коньяк)

Honey (Медовий)
Суть: ягоди депульпують (знімають шкірку), але залишають частину м’якоті при сушінні
Смак: баланс між washed і natural = солодкий і водночас чистий
Підвиди Honey:
1. Yellow Honey: мінімум м’якоті → чистіший смак, легка солодкість
2. Red Honey: більше м’якоті → фруктовість, карамельність
3. Black/Dark Honey: найбільше м’якоті → насичений, темні фрукти, дуже солокий, алкогольні ноти.

Anaerobic (Анаеробна ферментація)
Суть: зерна ферментують у герметичних ємностях без доcтупу кисню (зазвичай 48-72 годин). Після чого м’якоть видаляється і зерна сушяться
Смак: екзотичний, нестандартний, часто з нотами рому, тропічних фруктів

Maceration (Мацерація)
Суть: ягоди поміщають у герметичні баки, відбувається тривалий контакт із м’якоттю, ферментація у власному сокові, іноді з додаванням води
Смак: складний, з нотами ягід та фруктів, може бути алкогольний

Carbonic Maceration (Карбонова або вуглекислотна мацерація)
Суть: Вишні ферментують у середовищі, яке заповнюють вуглекислим газом, щоб витіснити кисень (аналог технології виноробства)
Смак: яскравий, тропічні фрукти, ягідний компот, може бути відчуття «шипучості в напої»

Wet-Hulled (Вологе сушіння)
Суть: зерна частково сушать, а потім видаляють пергамент ще вологими → досушують
Смак: землистий, пряний, важке тіло, низька кислотність
Фішка: характерний метод для Індонезійської кави, де по причині вологого клімату потрібні особливі умови обробки, бо ягоди гниють раніше, ніж встигають висушитись

igg 1
V.I.P **
61 год (39 лет за рулем), Kyiv
С нами с 29.03.2005

2 августа 2025 в 11:07 Гілками Прикріплені файли (0 завантажити)

Wood_Elf 01.08.2025 22:10 пишет:

Пачки 250г/1кг

Темне обсмаження

Вже в наявності:
Свіженька, достатньо світло посмажена. Ну і давно не було, може хто скучив за нашою постійною позицією протягом багатьох років

Також щойно посмажив:

Було би добре, вказувати колір упаковки (можливо, на сайті це все є? ). Бо доволі непросто розібратися в розмаїтті назв у "прайсі". Коли заходжу до вас, щось "новеньке"(для себе) обрати, то це той ще квест...От наприклад, з того що взяв нещодавно - Ethiopia (Natural) у жовтому пакеті...Я такої не бачу у прайсі й ще деякі(наприклад? Гондурас якийсь там Honey, також у жовтій), що бачив у кофейні, не зміг ідентифікувати для себе
Також й рівень обсмажування був би не зайвим, якщо вже друкуєте стікер, то він має бути максимально інформативним, імхо. Або, якщо без стікера, навіть маркером написати...
PS. Жовта Ефіопія сподобалася, а от жовта Колумбія(яку теж не бачу у прайсі) - щось "не дуже" зайшла.

Було би добре, вказувати колір упаковки (можливо, на сайті це все є. )

Змінено igg (11:09 02/08/2025)

СуперСтар ***
С нами с 21.05.2006

2 августа 2025 в 21:00 Гілками

igg 02.08.2025 11:07 пишет:

Wood_Elf 01.08.2025 22:10 пишет:

Пачки 250г/1кг

Темне обсмаження

Вже в наявності:

Також щойно посмажив:

Було би добре, вказувати колір упаковки (можливо, на сайті це все є? ). Бо доволі непросто розібратися в розмаїтті назв у "прайсі". Коли заходжу до вас, щось "новеньке"(для себе) обрати, то це той ще квест...От наприклад, з того що взяв нещодавно - Ethiopia (Natural) у жовтому пакеті...Я такої не бачу у прайсі й ще деякі(наприклад? Гондурас якийсь там Honey, також у жовтій), що бачив у кофейні, не зміг ідентифікувати для себе
Також й рівень обсмажування був би не зайвим, якщо вже друкуєте стікер, то він має бути максимально інформативним, імхо. Або, якщо без стікера, навіть маркером написати...
PS. Жовта Ефіопія сподобалася, а от жовта Колумбія(яку теж не бачу у прайсі) - щось "не дуже" зайшла.

Ігоре, дякую за відгук! Спробую щось придумати аби було інформативніше!

Раніше так і було, писали на пачках багато інформації, в тому числі ступінь обсмаження. Але як показала практика набагато якісніше "вести клієнта консультаціями", ніж давати можливість обирати самостійно, бо я все таки свій продукт краще знаю + маю деяку статистику по відгукам. Таким чином я знаю який продукт краще дати наступним на пробу.

Ну і 99% людей коли бачать забагато інформації одразу втрачають інтерес.
Тому ідея була в тому, щоб вказати оцінку, спосіб обробки і там ще мав бути qr код з посиланням на сайт, де була б вся інформація. Але сайт наразі не працює і я навіть приблизно не знаю коли матиму час хоча б його запустити. Ну такий вже час, працюю один де має бути команда з 5-6 людей.

Декілька моментів:
1. По ступеню обсмаження. Наразі кавова культура відходить від поняття "ступеню обсмаження" і переходить до поняття "для чого смажилась кава". Тому що чисто з точки зору кольору може здаватись, що кава посмажена темно, а насправді вона доволі кисла. Або іноді в світлому обсмаженні кава взагалі не розкрилась, а в середньому за смаком як інший сорт в світлому.
Тому ми й поділили сорти на ОМНІ (умовно середнє обсмаження та баланс смаку) і Фільтр (максимальне розкриття смаку і обсмажка світла або світліша від середнього). Іноді, як писав раніше, обсмажка може виглядати доволі темною, але посмажено воно як світле, просто особливості обробки кави такі.

2. По кольорам пачок. Колись я зароблю гроші і ми перейдемо до наступного етапу і рівня пачок. А поки орієнтуємось приблизно так:
- зелені пачки це базові сорти кави з оцінкою до 85 (мита обробка)
- сині пачки оцінка 85+ (мита обробка)
- жовті пачки в незалежності від оцінок солодкі обробки (натуралки, хані, анаеробки)
- Сірі пачки ми виділи для нестандартів, там купажі, світло смажена Колумбія, темно смажена Перу, Декаф

Далі, звичайно, щось будемо думати. В планах дуже багато всього, але поки головне вижити і не втрачати якість самої кави. А маркетинг і все інше як тільки зможу.

А поки пропоную дзвонити/писати мені, буду консультувати. Я завжди на зв'язку

Змінено Wood_Elf (21:01 02/08/2025)

СуперСтар ***
С нами с 21.05.2006

3 августа 2025 в 10:35 Гілками

igg 02.08.2025 11:07 пишет:

Щодо Колумбії
Для орієнтиру справа зверху підписано Alto Cielo. Так само є ще один варіант El Refugio, вони схожі, тому також не зайде, якщо перший не зайшов.
В цілому це дуже гурманська кава, можливо просто не Ваше, можливо не під Ваш спосіб заварювання, а може просто ще не час. Це приблизно як Lagavulin Чи Caol Ila у світі віскі, наче цінують гурмани, але кому дай спробувати плюються.

Як я і казав, точно здивує, але в яку сторону...

Я б рекомендував наступними пробувати Руанду мутетелі в зеленій пачці, Ефіопію миту в синій пачці, думаю ці варіанти точно мають сподобатись

Змінено Wood_Elf (10:36 03/08/2025)

СуперСтар ***
С нами с 21.05.2006

21 августа 2025 в 21:12 Гілками

Завтра планую смажити нові сорти кави (нарешті):

1. Guatemala Huehuetenango Santa Barbara - 350грн
Середнє обсмаження
Підійде любителям митої Колумбії, Коста Ріки.

2. Kenya AA Wanrich farm - 400грн
Світле обсмаження
Буде кисленька, фруктова

3. Honduras Pacamara - 400грн
Обсмаження трішки світліше середнього. В смаковому профілі є тростинний цукор, це майже завжди топчик і дуже круто поєднується з молоком.
В чистому вигляді також буде чудово

Найкраще купувати вже десь з понеділка

V.I.P ***
25 лет за рулем, Киев-Ворохта
С нами с 03.11.2008

26 августа 2025 в 16:24 Гілками
Autoua.netФорумРеклама
Додаткова інформація
0 користувачів і 1 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  valdex, AVB, LordAmid, BorisB, LOMOND, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг: *****
Переглядів теми: 273368

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія