autoua
Autoua.netФорумБесіди про бізнес

Помогите разобраться

патриарх ***
49 лет, Киев
С нами с 17.01.2006

Помогите разобраться
      26 ноября 2013 в 19:15 Гілками

Побил горшки с учредителем, я 26.11 написал заяву об увольнении по собственному, он написал протокол (вроде тоже от 26.11)про усунення мене с посади директора, согласно этому решению КС.
вопросы:
как этот протокол отразиться на мне?
должен ли учредитель меня известить, или он сам теперь пробежится по инстанциям и поменяет директора (и вправе ли он так делать)?
какую запись он может сделать в трудовой? и может ли?

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Достоевский **
14 лет за рулем, Киев
С нами с 14.06.2011

Re: Помогите разобраться [Re: vanekk]
      26 ноября 2013 в 21:04 Гілками

а тут у вас тепер куча варіантів. якщо власник зацікавлений в роботі підприємства то пробіжиться до реєстратора щоб призначити нового директора. а не зацікавлений то залишить вас у підвішеному стані і ви будете відгрібати за всі податково-фінансові проблеми як миленький.
тому що ви мали не власнику писати заяву а самому собі і наказ про ваше звільнення мав бути останнім вашим наказом як директора. і запис в трудовій ви самі собі мали зробити. і цей ваш наказ реєстратор вимагає так само як і наказ нового директора про призначення самого себе на посаду - крім протоколу. і печатку зі всією документацією ви мали передати новому директору а не власнику.
іншими словами юрособа не може бути без статутного виконавчого органу - в даному випадку директора - жодного моменту часу. і хто ним в цей момент часу є визначається випискою з реєстру.
а рішення кс всього навсього розмежовує статут фірми від трудової працівника - тобто відсторонення вас від управління не значить що ви автоматом безробітний. посилання на нього в протоколі засновника нікчемне бо там рулить цивільний кодекс.

патриарх ***
49 лет, Киев
С нами с 17.01.2006

Re: Помогите разобраться [Re: catkoua]
      26 ноября 2013 в 22:58 Гілками

а если я сам себя уволю задним числом и в трудовой запись сделаю? печать еще у меня
и обязан ли учредитель известить директора о таком решении или нет?

Змінено vanekk (23:34 26/11/2013)

Достоевский **
14 лет за рулем, Киев
С нами с 14.06.2011

27 ноября 2013 в 06:46 Гілками

vanekk 26.11.2013 22:58 пишет:

а если я сам себя уволю задним числом и в трудовой запись сделаю? печать еще у меня
и обязан ли учредитель известить директора о таком решении или нет?

давайте ще раз.
ваші трудові відносини з фірмою згідно кодексу про працю (незалежно від того чи ви сторож чи директор) і ваші обовязки і права як директора згідно цивільного кодексу і статуту - це дві різні речі.
якщо власник при великому бажанні може відсторонити директора від управління чуть не за один день то звільнити його по трудовій він не може ніяк. це може зробити новий директор наприклад (якщо умудриться узаконитись в реєстратора) і то виконавши всі процедури з повідомленням за два місяці і т.п. (ну або за прогул). або це може зробити старий директор якщо не хоче залежати від милостей.
головне що ніякі записи в трудовій ніяк не впливають на повноваженя і обовязки директора як керівного органу бо на це впливає тільки протокол з подальшим узаконенням в реєстратора. можна бути безробітним директором а можна числитись на роботі без повноважень. я знаю випадок (і тут на форумі піднімав тему) що директор вирішив звільнитись а засновники не роблять зборів вже майже рік і він далі числиться в реєстратора і нічого з цим не може зробити мусить судитись. і знаю випадок коли директора замінили по статуту але не можуть звільнити по трудовій (там є нюанси) і він справно смокче зарплату хоч ніяких повноважень не має і на фірмі тепер два директори по штатному розкладу.
тому вам рішати що робити зі своєю трудовою - так як вам вигідно поки у вас є повноваження (памятайте про пенсійну звітність в контексті заднім числом і про кзот теж) або як звичайний рядовий працівник коли ваші повноваження перейдуть іншому.
а от про обовязки власника щось когось повідомляти то все що не прописано в статуті і в законодавстві - тайна покрита мраком. по ідеї щоб забезпечити безперервну роботу підприємства ці питання вірішуються полюбовно автоматом. принаймні власник фірми до її кервіного органу свої рішення повинен повідомляти щоб забезпечити їх виконання. а при конфліктах треба читати документи конкретні. і печатка то таке новий директор зробить нову за 5 хвилин.

патриарх ***
49 лет, Киев
С нами с 17.01.2006

27 ноября 2013 в 13:29 Гілками

я понимаю, что здесь есть неузгодженнисть между трудовыми и корпоративными взаимоотношениями учредителей и исполнительного органа (в моем случае директором), и я понимаю, что учредитель может и сделает то что может - усунет меня от директорства, назначит нового директора, и уволит меня по кзоту (по какой статье это уже не важно)
в данной ситуации я с 22.11 нахожусь в отпуске, 26.11 он усувает меня с директорства и проводит нового директора, не знаю как у регистратора, но думаю, что проведет (регистратор же не знает что я в отпуске).
Проблема в том что учредитель встал в позу, я готов уйти, разослал заявы учредителям и жду 14 дней (в отпуске), но он не хочет отпускать меня по собственному.
Я вот думаю стоит ли подать иск в суд на правомерность таких действий учредителя во время моего отпуска?

Достоевский **
14 лет за рулем, Киев
С нами с 14.06.2011

27 ноября 2013 в 19:57 Гілками

ваша відпустка не впливає на ваше відсторонення від повноважень керівного органу підприємства (то шо вповноваженей зробити тільки власникзасновник протоколом) вона впливає тільки на ваші стосунки з підприємством по кзоту що вповноважеий рішати тільки директор і тільки він. засновник там в кзоті курить бамбук.
тобто якщо я розумію ситуацію у вас відбирють директорство стосовно управління фірмою (печатка рахунок кабінет рортфель) а далі у вас починається стандартне бодання про звільнення на рівні сторожа. все.

патриарх ***
49 лет, Киев
С нами с 17.01.2006

27 ноября 2013 в 20:51 Гілками

это я понимаю, что я уже не директор, (по факту тоже уже), я то из-за этого не переживаю, и готов был уйти с директорства сам, но учредитель встал в позу. И если я уже не директор, то я не должен передавать дела другому директору и не париться из-за этого, проходит две недели и я уже на свободе?

V.I.P **
42 года (15 лет за рулем),
С нами с 14.11.2012

27 ноября 2013 в 21:41 Гілками

Зачем столько экспрессии
Написали заявление на учредителя, две недели, приказ, трудовая и все. Печать с документами ценной бандеролью.

Проверить провели ли увольнение по реестру можно в интернете.Какие документы будет просить регистратор - сильно зависит от регистратора и отношений с ним того, кто принесет документы.

Если предприятие рабочее, владелец сам заинтересован поставить быстрее нового директора. Можно как минимум уведомить банк об увольнении,анкету новую подать, аннулировать карточки,и банк перестанет платить. Если контора рабочая, это чувствительно.

патриарх ***
49 лет, Киев
С нами с 17.01.2006

Re: Помогите разобраться [Re: Chmln]
      27 ноября 2013 в 22:10 Гілками

дело скорее всего в том, что меня расстроило такое отношения учредителя ко мне, больше двух лет отличных отношений, и личных тоже, и тут такое гамнецо оказалось. не думал, что прийдеться изучать (даже углубленно) какие-то юридические тонкости корпоративных взаимоотношений, не силен в этом.
а история закончиться отпишусь что как делал, какие результаты моих действий, может кому пригодиться в жизни. Ведь получается, что при усуненни учредителями директора, последний никак не защищен от таких действий первых. будучи наемным директором вы в одно прекрасное утро можете проснуться уже просто работником, и соглашаясь на данную должность нужно предусмотреть пути отступления, в виде контракта например, или изменения устава, где будет очень подробно описана процедура таких взаимоотношений.

V.I.P **
С нами с 14.11.2012

28 ноября 2013 в 10:37 Гілками

vanekk 27.11.2013 22:10 пишет:

дело скорее всего в том, что меня расстроило такое отношения учредителя ко мне, больше двух лет отличных отношений, и личных тоже, и тут такое гамнецо оказалось. не думал, что прийдеться изучать (даже углубленно) какие-то юридические тонкости корпоративных взаимоотношений, не силен в этом.
а история закончиться отпишусь что как делал, какие результаты моих действий, может кому пригодиться в жизни. Ведь получается, что при усуненни учредителями директора, последний никак не защищен от таких действий первых. будучи наемным директором вы в одно прекрасное утро можете проснуться уже просто работником, и соглашаясь на данную должность нужно предусмотреть пути отступления, в виде контракта например, или изменения устава, где будет очень подробно описана процедура таких взаимоотношений.

просто такая модель отношений предполагает в теории обязательное наличие контракта, где руководитель имеет гарантии определенные, золотой парашют, ну или парашютик ))))))

а то норму про усунення-то написали, норму про обязательность контракта написали, но наличие контракта мало кто соблюдает, или пишет его формально, а норма про усунення в законе есть и работает

Достоевский **
14 лет за рулем, Киев
С нами с 14.06.2011

Re: Помогите разобраться [Re: Chmln]
      28 ноября 2013 в 16:56 Гілками

Chmln 27.11.2013 21:41 пишет:

. Можно как минимум уведомить банк об увольнении,анкету новую подать, аннулировать карточки,и банк перестанет платить. Если контора рабочая, это чувствительно.

дадададада
вгадайте до кого прибіжить податкова після 20го числа за несплаченими податками з адміністративним штрафом. даю підказку - до того хто записаний в реєстрі директором. а потім ще й власники виставлять регрес на суму штрафів повязаних з службовою халатністю і зловживанням службовим становищем.

V.I.P **
С нами с 14.11.2012

28 ноября 2013 в 17:07 Гілками

catkoua 28.11.2013 16:56 пишет:

Chmln 27.11.2013 21:41 пишет:

. Можно как минимум уведомить банк об увольнении,анкету новую подать, аннулировать карточки,и банк перестанет платить. Если контора рабочая, это чувствительно.

дадададада
вгадайте до кого прибіжить податкова після 20го числа за несплаченими податками з адміністративним штрафом. даю підказку - до того хто записаний в реєстрі директором. а потім ще й власники виставлять регрес на суму штрафів повязаних з службовою халатністю і зловживанням службовим становищем.

как прибежит, так и убежит
если по нормальному все делать

ну да ладно, это порванный баян и на этом форуме в том числе

патриарх ***
49 лет, Киев
С нами с 17.01.2006

28 ноября 2013 в 18:57 Гілками

проясните мне темному, до кого прибижыть?

Autoua.netФорумБесіди про бізнес
Додаткова інформація
0 користувачів і 8 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Рубан, moderator 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 1886

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія