Народ, просветите, продавец машины предлагает оформить сделку в нотариуса в виде ген. доверенности где будет зафиксирован момент купли-продажи. Какие тут могут быть опасности, а то не хочется платить в МРЭО, но и опасно рисковать с другой стороны. Заранее спасибо.
Довіреністю визнається письмове уповноваження, яке видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами.
Довіреність юридичній особі може бути видана тільки на укладення угод, що не суперечать її статутові (положенню) або загальному положенню про організації даного виду.
Стаття 69. Припинення довіреності
Чинність довіреності припиняється внаслідок : 1) закінчення строку довіреності; 2) скасування довіреності особою, яка її видала; 3) відмови особи, якій видана довіреність; 4) припинення юридичної особи, від імені якої видана довіреність; 5) припинення юридичної особи, на ім'я якої видана довіреність; 6) смерті громадянина, який видав довіреність, визнання громадянина недієздатним, обмежено дієздатним або безвісно відсутнім; 7) смерті громадянина, якому видано довіреність, визнання громадянина недієздатним, обмежено дієздатним або безвісно відсутнім.
Особа, яка видала довіреність, може в усякий час скасувати довіреність або передоручення, а особа, якій довіреність видана, - відмовитися від неї. Угода про відмову від цього права недійсна.
З припиненням довіреності втрачає силу передоручення.
Ну и где ты здеь увидел момент купли-продажи. Не делай этого. Только через договор купли-продажи. Не шукай себе геморой. ( а как тебе нравится -отменить в любой момент????)
Насчет доверенности, все понятно, большое всем спасибо. Насколько я понял варианты кроме купли с снятием - постановкой на учет рассматривать не следует. А оформление купли -продажи в нотариуса (без постановки на учет) практикуется сейчас или нет??
Это продавец сам придумал, или ему кто-то умный подсказал? По поводу генеральной доверенности, в которой будет зафиксирован факт продажи... Хе! Это примерно из серии "все, что я должен, я прощаю"
Объясняю: факт продажи означает смену владельца. Генеральную доверенность может дать только владелец... Улавливаешь противоречие?
А вообще, тот, кто дал доверенность, может ее в любой момент отменить - и останешься ты и без машины, и без денег.
Момент купли-продажи в генеральной доверенности, это что-то новенькое. Так можно покупать только у знакомых или родственников. Но с продажей потом опять будут проблемы. Многие не хотят покупать машину на доверенности. Хотя у меня брат уже 5 лет так ездит. Скоро очередной раз будет ее переоформлять, она ж только на 3 года максимум.