Привет всем! По свежим впечатлениям общения с -ИН-спектором интересует Ваше мнение касательно следующих заданных вопросов: - Вы едете один? (Стоим у передка нетонированной машины) - Кем Вы работаете?... - Откуда и куда направляетесь? - Проходили ли когда-нибудь експертизу на алкоголь? (мечтательно...) - В багажнике пусто? Старался ответить чтоб не обидить - похоже не получилось. На прощание устное предупреждение за ремень безопасности. Кстати (наверное к Тайгеру) -- в городе ремень обязателен или нет по последним вказивкам?
До встречи на Дороге...
Ст.121 ч.3. субьектом применения нормы права является Суд
============================================== Стаття 121. Порушення водіями правил експлуатації транспортних засобів, правил користування ременями безпеки або мотошоломами
Керування водіями транспортними засобами, що мають несправності гальмової системи або рульового управління, або переобладнаними з порушенням відповідних правил, нормативів і стандартів, або такими, що своєчасно не пройшли державного технічного огляду, -
тягне за собою накладення штрафу від одного до двох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Керування водіями транспортними засобами з технічними несправностями, за винятком несправностей, зазначених у частині першій цієї статті, з якими згідно з встановленими правилами експлуатація їх забороняється, -
тягне за собою накладення штрафу від 0,5 до одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.
Порушення правил користування ременями безпеки або мотошоломами -
тягне за собою попередження або накладення штрафу від 0,2 до 0,5 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.
Керування водіями транспортними засобами, не зареєстрованими (перереєстрованими) у встановленому порядку, з підробленим номерним знаком, без номерного знаку або з номерним знаком, що не належить цьому засобу чи не відповідає вимогам стандарту, а так само з умисно прихованим номерним знаком -
тягне за собою накладення штрафу від двох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень: керування водіями транспортними засобами, не зареєстрованими (перереєстрованими) у встановленому порядку, з підробленим номерним знаком, без номерного знаку або з номерним знаком, що не належить цьому засобу, а так само з умисно прихованим номерним знаком -
тягне за собою накладення штрафу від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.
=========================== Водій зобов'язаний:
мати при собі та на вимогу працівників міліції передавати для перевірки посвідчення, реєстраційні та інші документи, що підтверджують право на керування транспортним засобом, а також дорожні (маршрутні) листи і документи на вантаж, що перевозиться (крім власників транспортних засобів, які використовують їх в індивідуальних некомерційних цілях);
виконувати розпорядження працівників міліції, що даються в межах їх компетенції, передбаченої чинним законодавством, Правилами дорожнього руху та іншими нормативними актами;
вживати всіх можливих заходів до забезпечення безпечних умов для пересування найбільш уразливих учасників дорожнього руху - дітей, інвалідів, велосипедистів і людей похилого віку;
не допускати випадків керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння, у хворобливому, втомленому стані, під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, а також не передавати керування транспортним засобом особі, яка перебуває у такому стані;
перевірити перед вирушенням у дорогу технічний стан транспортного засобу та стежити за ним у дорозі;
своєчасно подавати транспортний засіб на державний технічний огляд;
під час руху на автомобілі, обладнаному ременями безпеки, бути пристебнутим, а на мотоциклі - в застебнутому мотошоломі;
надавати переважне право для проїзду транспортним засобам із включеними синіми або червоними проблисковими маячками та спеціальними звуковими сигналами;
своєчасно сплачувати державний податок з власників транспортних засобів у встановлених законодавством розмірах;
надавати переважне право руху пішоходу, який знаходиться на пішохідній доріжці (зебрі). У цьому разі водій зобов'язаний надати можливість пішоходу безпечно перейти дорогу, вулицю;
вживати заходів щодо збереження чистоти автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів та смуги відчуження, у тому числі з боку пасажирів.
Надавати транспортний засіб:
а) працівникам міліції та охорони здоров'я для доставки у найближчий медичний заклад осіб, які потребують невідкладної медичної допомоги;
б) працівникам міліції для виконання непередбачених і невідкладних службових обов'язків по затриманню правопорушників. При цьому водій має право на відшкодування збитків згідно з чинним законодавством.
У разі систематичного керування водієм транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння і нереагування на попередження з боку Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ України суд має право вилучити і реалізувати транспортний засіб з поверненням його власнику встановленої суми.
Утро, тормозит и весело так: - Таааак, причина остановки - непристегнут. А сам норовит морду в окно просунуть. Снимаю очки, грустно смотрю на него. ГАЙ говорит, давайте пройдемте в нашу машину. Пошли, сел. Сидят двое. Первый: - Что пили, глаза у вас какие то блестящие... Я им: - Так мы ремень обсуждаем или нюхаем? Первый: - Ну Вы определенно вчера пили. Давайте ка... Я перебиваю: - В трубку дышать не буду, плохо сплю - жара, работаю на износ, устал. Второй: - Ну тогда поехали к врачу на освидетельствование. Я: - Поехали. Немедленно, я на работу опаздываю. Как едем? На вашей машине? На моей? На двух? Куда? Какая больница, врач. Первый второму: - Нууууу если даже он випил пива вечером, то на его весе (ййееесссс!!! ) ничего не покажет. Счастливой дороги и отдыхайте пожалуйста.
Про ремень и не вспомнили даже...
Ну он спросил - я ответил. Информативно или нет - это мое личное дело. Если я еду с работы домой, то вполне могу ему сказать, что еду из Луганска в Измаил.
А вот цель его глупых вопросов может быть очень простая: проверить адекватность твоей реакции (своеобразный тест на состояние утомленности или алкогольного либо наркотического опьянения). Так что можешь им аргументированно отказать - это тоже покажет твою реакцию.
Удачи, Шур.
Можно даже из своей не выходить. Только они не любят этого.
Я, например, слышал мнения ГАИшников, которым не нравится, когда водитель выскакивает из машины и набрасывается на инспектора. Наоборот - простое краткое взаимовежливое общение через опущенное стекло воспринимается ими как разговор двух деловых людей.
Удачи, Шур.
Все кто мне попадался, после того как рассмотрели твои документы, просят пройти в свою машину, и там продолжают разговор. Могут еще покатать, посмотреть на разметку или на знаки, если сразу не сдаешся.
А как быть, если в автомобиле (1971) изначально не предусмотрены ремни безопасности?
Но не суетясь, пока документы достану, пока выслушаю причину остановки..... Нелюблю я когда ко мне в машину чья-то рожа залазит ...
... что для ОБщения и ОБнюхивания и приходится стоять в позе зю?...
На счет тестов - боюсь это слишком сложно Скорее - прокачка финансовых возможностей и того что тебе дороже: деньги или время?
Если приглашают "для составления протокола" или "для ознакомления с показаниями радара" - это одно дело. А если типа "проверка документов" - я ни разу еще не встретил недовольного лица ГАИшника, когда мы с ним общаемся через открытое окно.