Згідно з актуальним житлово-комунальним кодексом, в квартирі, яка рахується в житловому фонді (тобто, в нежитловий не переведена) спокійно можна робити офіс, магазин, що завгодно, тільки щоб не виробнцтво. А на практиці є якісь підводні камені? А то різних думок наслухався, кожен в своєму переконаний і мене переконує...
1. Якщо квартира є твоя (родичів)приватна власність - роби що завгодно, аби не явне виробництво (пиріжки, меблі тощо) 2. Якщо комунальна власність - через погодження з районною владою (крім виробництва) 3. Якщо здаєш свою (родичів) в оренду теж саме як п.1. Тільки згідно діючого орендарі мають її використовувати тільки під жітло для своїх співробітників. Насправді це обмеження не діє, якщо у вас є домовленість з орендарем. Це мій випадок. Здаю квартиру під закритий офіс. З сусідами проблем не має. Один раз були намагання правління будинку "прекратити нецільове використовування житлового приміщення" через написанння відповідного листа. Після моєї пропозиціі сустрітися в суді вже минуло півтора роки. Отаке. П.С.Це мій власний досвід, тому можу помилятися
Стаття 320. Використання власником свого майна для здійснення підприємницької діяльності 1. Власник має право використовувати своє майно для здійснення підприємницької діяльності, крім випадків, встановлених законом.
2. Законом можуть бути встановлені умови використання власником свого майна для здійснення підприємницької діяльності.
Стаття 383. Права власника житлового будинку, квартири 1. Власник житлового будинку, квартири має право використовувати помешкання для власного проживання, проживання членів своєї сім'ї, інших осіб і не має права використовувати його для промислового виробництва.
2. Власник квартири може на свій розсуд здійснювати ремонт і зміни у квартирі, наданій йому для використання як єдиного цілого, - за умови, що ці зміни не призведуть до порушень прав власників інших квартир у багатоквартирному житловому будинку та не порушать санітарно-технічних вимог і правил експлуатації будинку.
Если своя - нивапрос! Только квартира, которая состоит в жилом фонде, не может быть юр.адрессом... По крайней мере мне так объяснили в райадминистрации
З балкона - не знаю, хоча такі в Києві бачив не раз. У нас не попадались. Та квартира, про яку я тут писав просто має окремий вхід. Від народження, так би мовити.
В ответ на: Если своя - нивапрос! Только квартира, которая состоит в жилом фонде, не может быть юр.адрессом... По крайней мере мне так объяснили в райадминистрации
Дивно, в мого товариша фірма зареєстрована за його власною адресою. Відкривав він цю фірму з місяць назад...