Доброго дня колеги! Вирішив опанувати ультракороткохвильові диапазони! Виготовив і встановив антенну, тиждень поспостерігав за диапазоном (145МГц), але так і нікого не почув. Пробував викликати на 145,5 МГц, та сама ситуація! Підскажіть будьласка, можливо існують якісь умови звязку на цьому диапазоні в наші області, або в сосідніх, з нашою, областях?! Дякую! 73! via UR5TIV
Слышал разговоры радиолюбителей в Хмельницкой области на 145.400 145.450 145.550 ну и конечно 145.500 это район Новой Ушицы.
Дякую за інфо. Я в районі смт.Білогір'я на 145.5. Можливо маєте інформацію про колег в районі Шепетівки, Нетішин? А можливо хтось і з радіоаматорів відгукнеться з цих QTH. Буду вдячний будь які інформації.
144300 ssb
Пробуйте 145.300, при проходе должен открыватся.
Ви на яку антену слухаєте? На штатну антену портативки? Тоді вас майже ніхто не почує, якщо у місті немає ретрансляторів. Робіть зовнішню антену та ставте кабель на дах.
Робіть зовнішню антену та ставте кабель на дах.
Или для начала просто вылезти с портативкой на самую высокую точку, на какую только удастся. И там попробовать
Доброго вечора! Трохи не в тему, але не хотів створювати нової! Колеги, хто з вас має досвід з "прямокутником Максона" І чи реально працює на 2 метри? Дякую!
Колеги, хто з вас має досвід з "прямокутником Максона" І чи реально працює на 2 метри? Дякую!
Наприклад. Розміри в пщщпду за запитом Moxon calculator. Працює теоретично гірше двох елементів Уда-Ягі, практично майже так само, тобто ніяк. Тут або ставити колінеар, який не треба обертати, або граблі хоча б на хвилю-півтори (тобто 2~3 метри). Моксон цікавий в двох випадках - коли потрібна компактність, та/або коли потрібна діаграма, що є наближена до кардіоіди. Втім, майже ідеальна кардіоіда є досяжна скоріш з "активним" живленням, як в HB9CV.