Купляв з цього рахунку через букінг УЗ квитки. Потім поїздка відмінилася - повернув квитки. Операція у виписці пишеться, як "Операции с пластиковыми картами", контрагент "расчеты по картам (С+, ACQ1)".
ППЄП, 3 група, 5%. 1. Чи потрібно цю операцію включати в книгу доходів? 2. Чи потрібно цю суму включати у звіті по ЄП? 3. Чи потрібно нараховувати на цю суму податок?
не знаю, як воно все з юридичної точки зору - але мені неодноразово повертали гроші на картку приватного підприємця, до цього часу податкову це ніяк не цікавило, в доходи не включав
292.10. Не є доходом суми податків і зборів, утримані (нараховані) платником єдиного податку під час здійснення ним функцій податкового агента, а також суми єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, нараховані платником єдиного податку відповідно до закону.
292.11. До складу доходу, визначеного цією статтею, не включаються:
1) суми податку на додану вартість;
2) суми коштів, отриманих за внутрішніми розрахунками між структурними підрозділами платника єдиного податку;
3) суми фінансової допомоги, наданої на поворотній основі, отриманої та поверненої протягом 12 календарних місяців з дня її отримання, та суми кредитів;
4) суми коштів цільового призначення, що надійшли від Пенсійного фонду та інших фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, з бюджетів або державних цільових фондів, у тому числі в межах державних або місцевих програм;
5) суми коштів (аванс, передоплата), що повертаються покупцю товару (робіт, послуг) - платнику єдиного податку та/або повертаються платником єдиного податку покупцю товару (робіт, послуг), якщо таке повернення відбувається внаслідок повернення товару, розірвання договору або за листом-заявою про повернення коштів;
5) суми коштів (аванс, передоплата), що повертаються покупцю товару (робіт, послуг) - платнику єдиного податку та/або повертаються платником єдиного податку покупцю товару (робіт, послуг), якщо таке повернення відбувається внаслідок повернення товару, розірвання договору або за листом-заявою про повернення коштів;
Як довести, що це повернення? Чи просто зберегти в пдф документ-квиток, що повернувся?
Як довести, що це повернення? Чи просто зберегти в пдф документ-квиток, що повернувся?
Собрать максимум документов это подтверждающих. У меня при закрытии ФОПа, кстати налоговую абсолютно не интересовал 2605, только 2600. Но лучше перестраховаться.
Sashok_Accent 09.10.2014 12:16 пишет: не знаю, як воно все з юридичної точки зору - але мені неодноразово повертали гроші на картку приватного підприємця, до цього часу податкову це ніяк не цікавило, в доходи не включав
А мне два билета так и не вёрнули.....куда звонить чтоб наверняка?