Привіт! Камради, підкажіть, хто в темі, чи є обов'язковим для ПП без найманих працівників, 3 група, відкривати розрахунковий рахунок?
Работаю на 3-й с юрлицами. Они не склонны к операциям с расходно-приходными кассовыми ордерами, то есть налом. И куда брать тогда от них деньги, если счета нет? А так-то вроде бы и не обязательно его открывать...
Работаю на 3-й с юрлицами. Они не склонны к операциям с расходно-приходными кассовыми ордерами, то есть налом. И куда брать тогда от них деньги, если счета нет? А так-то вроде бы и не обязательно его открывать...
Так само і думав я, але у мене є знайомі, які закрили рахунки і отримують від юр.осіб на "карту для виплат" від прихвату. Чим це регулюється, сказати не можуть. Може хтось в темі...
Так само і думав я, але у мене є знайомі, які закрили рахунки і отримують від юр.осіб на "карту для виплат" від прихвату. Чим це регулюється, сказати не можуть. Може хтось в темі...
Если карточка открыта не на СПД, а обычным физлицом, могут быть проблемы. Читаем со ссылками на законодательство: http://yefimov.com.ua/?p=588
Если карточка открыта не на СПД, а обычным физлицом, могут быть проблемы. Читаем со ссылками на законодательство: http://yefimov.com.ua/?p=588
у меня после прочтения впечатление того, что многое притянуто за уши
ключевой вопрос в том, не куда получаешь деньги, а как платишь налоги, - если со вторым все в порядке, а с первым нет проблем по банку, - то никаких проблем не будет
на карткові рахунки 2605/2625 теж можна впевнено робити безготівковий переказ, чим і користуються твої друзі.
встановлено, що до поточних рахунків також належать карткові рахунки, що відкриваються для обліку операцій за платіжними картками відповідно до вимог цієї Інструкції.
Але щось мені таке пригадується, що і в нас настає цивілізація: НБУ підштовхує банки до відміни карткових рахунків, тепер картки будуть прив'язані до розрахункових рахунків.
у меня после прочтения впечатление того, что многое притянуто за уши
ключевой вопрос в том, не куда получаешь деньги, а как платишь налоги, - если со вторым все в порядке, а с первым нет проблем по банку, - то никаких проблем не будет
В данном случае ключевой вопрос все-таки в юридических ограничениях по использованию личных карт для ведения предпринимательской деятельности
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z1172-03/page3 Пунктом 7.7 Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах, затвердженої постановою Правління Національного банку України №492 від 12.11.2003р., передбачено, що забороняється використовувати поточні рахунки фізичних осіб для проведення операцій, пов'язаних із здійсненням підприємницької діяльності.
"Представник банку пояснив, що у відповідача виникла підозра у зайнятті позивачем підприємницької діяльності, тому призупинив здійснення операцій з використанням платіжної картки на підставі п.6.12 Постанови №223, держателем якої є позивач, оскільки позивач використовує платіжні картки як засоби доступу до відкритих на його ім'я рахунків з порушенням умов договору між позивачем та відповідачем, для отримання грошових коштів та здійснення їх переказу..."
Ну а если налоговая сверит обороты по личным картам и поданные декларации СПД и сделает вывод, что часть дохода от ведения СПД была получена на карты - то светит не только блокировка карты.
на карткові рахунки 2605/2625 теж можна впевнено робити безготівковий переказ, чим і користуються твої друзі.
Ага, только пусть бухгалтер предприятия, которое сделает такой перевод, не забудет про свои функции налогового агента и не начислит НДФЛ и прочие "радости" от выплаты дохода физлицу.
Ага, только пусть бухгалтер предприятия, которое сделает такой перевод, не забудет про свои функции налогового агента и не начислит НДФЛ и прочие "радости" от выплаты дохода физлицу.
если будет копия свидетельства/выписки бухгалтер прекрасно может забыть
если будет копия свидетельства/выписки бухгалтер прекрасно может забыть
Скорее не копия св-ва/выписки (хотя и она нужна), а договор в котором ФОП ошибочно указывает счет физлица - на основании чего она должна насчитывать НДФЛ? Перечисляет она на счет, указанный в договоре, если платеж проходит то это не ее проблемы.
По хорошему банк должен завернуть - в получателе в платежках у своих контрагентов я указан как ФОП, а соответственно при несовпадении типа лица на которое открыт счет (физлицо и ФОП) - банк не должен проводить зачисление, ну а если физику зачислено - он должен под 15% оприходовать