Можливо хтось прояснить, а то я не вкуГсе: Хочу купити фазенду. Є дачний участок з державним актом. На участку є цегляний капітальний дім. Але на дім нема жодних паперів. Лише на участок. Десь я чув одним вухом що дім треба теж приватизувати/реєструвати. Власник того всього теж не вкуГсе. Відповідно куча питань: чи просто то зробити у разі якщо я куплю участок? Може то краще робити нинішньому власнику чи все-таки мені після оформлення участка? Є там ще якісь заморочки? Ну і якщо не заморочуватись і нічо не робить що нехарошого може трапитись?
О!!! Добавлю аналогичный вопрос но по участку под строительство жилого дома (дом 200м2 построен уже) - тож интересно, вводить в эксплуатацию чы не, а если да, то как и скоко стоит, а если не - то шо чисто теритически может быть (типо штрафов там еще шо...) и мож ну его нафих заморачивацца....
Какого года постройки дом? Если до 5 авг. 1992 г то можна сразу зарегистрировать в госреестре, без ввода в эксплуатацию... Если после 5 авг. 1992 до 2009-11 г.г., то раньше была упрощённая схема ввода через ГАСК, оформить как самострой, схема работала до конца 2013 г. Пока вроде не продлили...
Если покупать только участок, то потребуют справку из БТИ "о видсутности забудови"... Надо решать... но не все БТИ хотят такое рисовать...
gm-valera 23.10.2014 18:09 пишет: Какого года постройки дом? Если до 5 авг. 1992 г то можна сразу зарегистрировать в госреестре, без ввода в эксплуатацию...
До 2000-го була недобудова з 75% готовності, про що і є документ (договір про продаж вроді). А як довести що до 5 серпня 1992? справка з дачної контори покатить?