Дано: підлога, плитка, затірка швів цементного кольору і така ж по фактурі. Затірка (така) забруднилася після ремонту і після різної рідини на кухні (чорні плями, наприклад). Питання: як цю затірку зняти? намагався виколупувати викруткою - коцається сама плитка по краям. Можна обережно ножом - десь, думаю, 1 плитка - 1 година))) місяць колупати плитку не хочу. Спробував розмочувати - діє, але поверхнево (тобто верхній шар знімаєтся краще, але глибоко ж вода не проникає). З огладу на площу, можна сказати, що розмочування не діє.
Питання 1: якою речовиною можна подіяти на цю затірку, щоб вона розмокла/стала крихкою... щоб легше було виколупати? Питання 2: я тут подумав, на крайняк можна жиром якимось помазати, щоб вона уся стала однорідно чорною Можливо є альтернативи?
V88 11.11.2014 18:32 пишет: Дано: підлога, плитка, затірка швів цементного кольору і така ж по фактурі. Затірка (така) забруднилася після ремонту і після різної рідини на кухні (чорні плями, наприклад). Питання: як цю затірку зняти?
Ежели хорошая затирка и так сильно держится за края плитки - то легче ее таки покрасить в черный
Для начала стоит попробовать вымыть швы. В строймаркетах поспрашивайте у консультантов специализированные средства для очистки плиточных швов.
Вычистить затирку из швов поможет "Гугл: скребок для очистки швов плитки". Выглядит где-то так:
Поменять цвет можно средством Mapei Fresca. Но для большей долговечности поверху лучше покрыть какой-то пропиткой-защитой швов аля Atlas Delfin.
Ну и если остановитесь на варианте удаления затирки, то новую лучше брать эпоксидную - ничего не боится, для пола - самое то. Но дороже и не все плиточники умеют с ней работать.