Та бдсм теж дає реальну знижку, залежно від обʼєму і не бонусами а дійсно реальну на момент продажу. Алее питання навіть не в цьому. А в тому чи дійсно в них нижча ціна за рахунок якості, чи на інших мережах завищена?
думаю що закупочна ціна у всіх ±однакова. хіба від об'єму залежить. знаю що UPG може економити бо має свій флот та термінали. тому може трохи економити. не думаю що у брсм є такий козир. можливо спиртом сильніше розводять. можливо економлять на утримання АЗС чи персоналу.
вцілому погоджуся зі статтею окрім одного "Експерт пояснив, що ніякої різниці у якості палива, яке продається по 55 грн чи 63 грн, немає." на даний момент майже неможливо продавати на невеликих АЗС бензин по 55грн/л та ще і виходити в плюс в Київському регіоні. Гурт в моменті в Києві 53-54-55грн/л. Ну нехай приймемо що ще закупились в грудні/на початку січня, там ціна була біля 50грн/л. Якщо говориться про 55грн/л, то скоріш за все це поодинокі АЗС/невеликі мережі, а у таких проливи суттєво менші за відомі бренди, відповідно операційні витрати на літр проданого пального суттєво вищі. Тим паче зараз січень-лютий періоди найменших проливів і найбільших комунальних (+додатково генератори). Тому таким торгувати "в плюс" після операційних майже неможливо. А в мінус на дефіцитному ринку ніхто торгувати не буде. Відповідно торгувати по 55грн/л "в плюс" з витратами по АЗС можливо шляхом податкової оптимізації/підбадяжування/недоливів.
Але і 63-66 на бенз і 70+ на арктичний дизель - це занадто
В моєму місті ціна 95 у брсм на 8 грн менше за вог/око? Там реально бодяга? Чи справа в чомусь іншому?
найкраще перевірити - взяти аналізи його і віддати в лабораторію. Хтозна який бензин вони пропонують, бо в них є і імпорт (якщо не помиляюсь небагато), але і є в групі компаній власний мініНПЗ
можливо спиртом сильніше розводять. можливо економлять на утримання АЗС чи персоналу.
Спирт вроде как дороже бензина Скорее конденсатом
в производстве спирт не стоит нихера. по сравнению с бензом
чем в Украине занимается Антимонопольный комитет
Ви взагалі читаєте текст статті після заголовку? Зниження курсу гривні, зростання цін на нафту, шалений попит на зимовий дизель... Що має бути з цінами на АЗС за таких умов?
чем в Украине занимается Антимонопольный комитет
Ви взагалі читаєте текст статті після заголовку? Зниження курсу гривні, зростання цін на нафту, шалений попит на зимовий дизель... Що має бути з цінами на АЗС за таких умов?
чудово що у більшості азс можна такі ризики зменшити купуючи паливо у гаманець застосунку. Я хоч розумію, що багато не виграю, але кілька десят літрів тримаю
чудово що у більшості азс можна такі ризики зменшити купуючи паливо у гаманець застосунку. Я хоч розумію, що багато не виграю, але кілька десят літрів тримаю
У мене про всяк випадок теж лежать зазделегидь придбані літри в додатках, та все ж це принципово нічого не змінює. Запасати велики обсяги невигідно - виходить ніби кредитуєш мережу АЗС А невеликі швидко закінчаться.
у мене це якось просто для самозаспокоєння 40-60 літрів бо реально ні про що, хіба колись грошей не буде в кишені
так напишіть від себе звернення у відповідні органи. Це буде ефетивніше ніж зраду по форумам розводити.
Тепер до конструктиву: Потенціал до зростання зберігається, динаміка закупівельних цін вгору. А якщо почнеться війна між Іраном і США, то сильно вгору. Додатково зміна температурного режиму - чим холодніше, тим менше літрів, тим дорожче собівартість. В закупівлі в Європі всі нафтопродукти зростають і сильно. Тільки по дизелю за останній тиждень котирування виросли орієнтовно на 2,5грн/л. Гуртовий ринок по дизелю моментально реагує. Бензиновий та газовий поки не реагують на великих залишках, однак також з часом відреагують.
Ще один момент підсвічу: лютий це місяць найменших проливів на АЗС, відповідно умовно-постійні витрати на АЗС більші на 1 проданий літр. Додатково ще повпливало найбільші відключення е/е, відновідно більшу роботу генераторів, а це дороге задоволення. Ви, як клієнт, же ж хочете у каву, і хот-дог, і цивилізований туалет, і підзарядитись, і заправитись, навіть коли відключення світла. Тому за весь цей сервіс і при зменшених проливах АЗС компенсує збільшенням маржі.
так напишіть від себе звернення у відповідні органи. Це буде ефетивніше ніж зраду по форумам розводити.
Тепер до конструктиву: Потенціал до зростання зберігається, динаміка закупівельних цін вгору. А якщо почнеться війна між Іраном і США, то сильно вгору. Додатково зміна температурного режиму - чим холодніше, тим менше літрів, тим дорожче собівартість. В закупівлі в Європі всі нафтопродукти зростають і сильно. Тільки по дизелю за останній тиждень котирування виросли орієнтовно на 2,5грн/л. Гуртовий ринок по дизелю моментально реагує. Бензиновий та газовий поки не реагують на великих залишках, однак також з часом відреагують.
Ще один момент підсвічу: лютий це місяць найменших проливів на АЗС, відповідно умовно-постійні витрати на АЗС більші на 1 проданий літр. Додатково ще повпливало найбільші відключення е/е, відновідно більшу роботу генераторів, а це дороге задоволення. Ви, як клієнт, же ж хочете у каву, і хот-дог, і цивилізований туалет, і підзарядитись, і заправитись, навіть коли відключення світла. Тому за весь цей сервіс і при зменшених проливах АЗС компенсує збільшенням маржі.
не знаток топливного рынка, но насколько читал и слышал: 1. топливо не закупают сейчас на сейчас на биржах - сегодня оно покупается, а завозиться данная купленная партия будет через какой-то промежуток времени - через месяц (несколько месяцев), пол-года...год... 2. то топливо, которое сейчас продается на АЗС закуплено, когда по всей Европе/США на биржах был минимальный уровень цен, конфликт между Штатами и Ираном только начинал разгораться и авианосцы еще не двигались в сторону Персидского залива...но цены в Украине почему-то не падали, а только росли... 3. стало резко теплее, поэтому топовую солярку, которая до минус 30+ градусов перестали покупать по бешенным ценам (только вчера разговаривал с водителем - который работает на дальнобое в Норвегии/Швеции/Дании/Финляндии) - там в промежутке: начало января - конце февраля (он приехал в Украину 20 февраля) цены на солярку или уменьшались или оставались на том же уровне. Никто в Скандинавии не задается вопросом: "замерзнет солярка или все будет хорошо???" 4. по поводу отключений света и больших расходов на АЗС - пожалуй - соглашусь с Вами...
не знаток топливного рынка, но насколько читал и слышал: 1. топливо не закупают сейчас на сейчас на биржах - сегодня оно покупается, а завозиться данная купленная партия будет через какой-то промежуток времени - через месяц (несколько месяцев), пол-года...год... 2. то топливо, которое сейчас продается на АЗС закуплено, когда по всей Европе/США на биржах был минимальный уровень цен, конфликт между Штатами и Ираном только начинал разгораться и авианосцы еще не двигались в сторону Персидского залива...но цены в Украине почему-то не падали, а только росли... 3. стало резко теплее, поэтому топовую солярку, которая до минус 30+ градусов перестали покупать по бешенным ценам (только вчера разговаривал с водителем - который работает на дальнобое в Норвегии/Швеции/Дании/Финляндии) - там в промежутке: начало января - конце февраля (он приехал в Украину 20 февраля) цены на солярку или уменьшались или оставались на том же уровне. Никто в Скандинавии не задается вопросом: "замерзнет солярка или все будет хорошо???" 4. по поводу отключений света и больших расходов на АЗС - пожалуй - соглашусь с Вами...
з бірж як таких зараз майже нічого не купується. Якщо коротко: звісно є більш довгі постачання, є більш короткі. Однак абсолютна більшість постачань дизелю і бензину відбуваться по короткому періоду котирувань. Наприклад, дизелю морем заходить нехай половина ресурсу. Ціноутворення формується після коносаменту зазвичай 5, інколи 3 дні. Тобто від відвантаження лодки з Греції/Туреччини/Румунії наступні 5 котирувань (робочих дні). Пливуть лодки 3-7днів. Тобто частенько трапляється ситуація що лодка вже в Україні, а всі котирування невідомі (тому трейдери закладають ризики). Відповідно товар в більшості приходить в Україну по актуальним котируванням. Більшість середніх і малих мереж беруть дизель з порту в форматі з сьогодні на сьогодні/завтра. Трейдера які його привезли відповідно теж вбачаючи зростання корегують актуалізують ціну вгору, тобто закладаючи відразу ризик зростання (ніхто не хоче працювати в мінус). Наприклад, сьогодні ціна в порту за день зростала кілька разів. Після прильотів ринок намагається працювати "з коліс" тому не накопичує великі залишки на нафтобазах, бо прильот то дуже дорого.
Ну і не забуваємо за ринкові правила. Наприклад, Ви виростили яблука минулого літа в Вінницькій області, при тому сонці/врожаї/комуналці/пальному вийшла собівартість 20грн/кг. Зараз із погрібу хочете їх продати і аналізуєте, що в цьому році яблука виростити вже коштує 35грн/кг. Плюс ризик неврожаю/прильоту по складу/інфляції тощо. Влітку яблука продавали по 30грн/кг. Зараз їх продають по 50грн/кг. То по якій би ціні Ви як підприємець їх продавали зараз?
Звісно і на АЗС нема святих, і інколи їх маржа взлітає в космос (як було на прикладі арктичного дизеля при -30С), однак це бізнес (а він створюється для отримання прибутку) та і є купа об*єктивних факторів.
Звісно і на АЗС нема святих, і інколи їх маржа взлітає в космос (як було на прикладі арктичного дизеля при -30С), однак це бізнес (а він створюється для отримання прибутку) та і є купа об*єктивних факторів.
Ні, у нас жадоба нафто/бензинотрейдерів (чи як їх там) не знає меж. Особисте спостереження: в минулому році десь під кінець травня їздив в Німеччину. По дорозі завжди заправляюсь в Австрії - там бензин дешевший. Я не називаю точні цифри ціни нафти - не звертав уваги. Але приблизні цифри теж показують картину. Так, в травні ціна нафти була біля 60+ дол. Бензин коштував 1,45-1,5 євро/л. В червні ціна на нафту стрибнула майже під 80 дол. Ціна бензину піднялась приблизно до 1,8-1,85 євро/л в Австрії. А у нас ціни стали - 58,90 на UPG і 61,99 на ОККО, WOG. Орієнтовно в кінці червня-початок липня ціна на нафту повернулась до травневих значень (біля 60+), і ціна на бензин теж впала до 1,45-1,5!!! У нас ціни так і залишились аж до січня вже цього року. Тільки в січні вони не впали, а знову поперли вгору. У нас діє принцип ніпеля - вгору дує, а вниз - х... От і порахуйте який прибуток отримали наші ненажери бензинові за 6 місяців невиправдано завищених цін.
От і порахуйте який прибуток отримали наші ненажери бензинові за 6 місяців невиправдано завищених цін.
тут має регулятор ринку за цим слідкувати... цінові сговори, неоправдано завищена маржа і т.д.
тут має регулятор ринку за цим слідкувати... цінові сговори, неоправдано завищена маржа і т.д.
Можна трохи детальніше як відрізняють "виправдану маржу" від "невиправдано завищеної"?
Можна трохи детальніше як відрізняють "виправдану маржу" від "невиправдано завищеної"?
да хз, я ж не антімонопольний на ліки (певний перелік) ніби ж встановили максимальну гранічну націнку а так, коли 2-3 гіганта, які контролюют 80 чи 90 відсотків паливного ринку країни тримають ціни копійка в копійку... явно ціновий сговор.
Ні, у нас жадоба нафто/бензинотрейдерів (чи як їх там) не знає меж. Особисте спостереження: в минулому році десь під кінець травня їздив в Німеччину. По дорозі завжди заправляюсь в Австрії - там бензин дешевший. Я не називаю точні цифри ціни нафти - не звертав уваги. Але приблизні цифри теж показують картину. Так, в травні ціна нафти була біля 60+ дол. Бензин коштував 1,45-1,5 євро/л. В червні ціна на нафту стрибнула майже під 80 дол. Ціна бензину піднялась приблизно до 1,8-1,85 євро/л в Австрії. А у нас ціни стали - 58,90 на UPG і 61,99 на ОККО, WOG. Орієнтовно в кінці червня-початок липня ціна на нафту повернулась до травневих значень (біля 60+), і ціна на бензин теж впала до 1,45-1,5!!! У нас ціни так і залишились аж до січня вже цього року. Тільки в січні вони не впали, а знову поперли вгору. У нас діє принцип ніпеля - вгору дує, а вниз - х... От і порахуйте який прибуток отримали наші ненажери бензинові за 6 місяців невиправдано завищених цін.
замість постів краще купив собі пальне на картку/талони.
Пристібаємось, взлітаємо. Особливо по ДП, який сьогодні по котирування і в гурті піднявся на 7-8грн/л. По бензину поки менше ефект, по газу ще менше. Ситуація дуже динамічна і як воно буде точно ніхто не скаже.
я купив. Не хвилюйся за мене. А писати пости чи ні - це моя справа. І мова тут не про мене.
я купив. Не хвилюйся за мене. А писати пости чи ні - це моя справа. І мова тут не про мене.