autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

По газовым счетчикам (3/3)

подсевший на форум *
46 лет (19 лет за рулем), Киев
С нами с 22.06.2010

Re: По газовым счетчикам [Re: Ant-ua]
      15 ноября 2021 в 12:59 Гілками

И ещё такой нюанс.
Если на дом установлен общедомовой счётчик газа, то бесплатно не будут ставить индивидуальные счётчики.

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
Еще та! **
46 лет (19 лет за рулем), Київ
С нами с 16.06.2008

15 ноября 2021 в 13:16 Гілками

Ant-ua 12.11.2021 16:29 пишет:

В соседнем доме повесили объявление о бесплатной установке счётчиков.

В ответ на:

Якщо побутовий споживач, який не забезпечений лічильником газу, відмовляється від його встановлення за рахунок Оператора ГРМ (що підтверджується актом про порушення, складеним відповідно до вимог глави 5 розділу XI Кодексу газорозподільних систем), фактичний об'єм спожитого (розподіленого/поставленого) природного газу по побутовому споживачу за відповідний календарний місяць визначається за граничними об'ємами споживання природного газу населенням, визначеними у додатку 15 до цього Кодексу

Вообщем если потребитель отказывается ставить счётчик, то вместо 3.28 куб/чел будут считать по 9.8 куб/чел.

https://energy.kyivgaz.ua/ofitsijna-informatsiya/tsini-ta-tarifi-na-gaz.html

Я уже писала в другой теме. После установки счетчика я за 6 плачу меньше чем платила за одного.
С другой стороны в квартире родителей нет счетчиков (они отказались) и оплата все та же - 27 с чем-то за прописанного.

Змінено Roksimama (13:17 15/11/2021)

подсевший на форум *
46 лет (19 лет за рулем), Киев
С нами с 22.06.2010

Re: По газовым счетчикам [Re: Roksimama]
      15 ноября 2021 в 14:38 Гілками

На данный момент.
В одной квартире стоит счётчик. Живёт один человек. За прошлый месяц пришёл счёт на 42 грн + 3 грн за доставку. В другой квартире прописано 4 чел (живёт 5) - счёт пришёл на 142 грн (стоит общедомовой счётчик).

Змінено Ant-ua (14:39 15/11/2021)

Еще та! **
46 лет (19 лет за рулем), Київ
С нами с 16.06.2008

15 ноября 2021 в 14:50 Гілками

Ant-ua 15.11.2021 14:38 пишет:

На данный момент.
В одной квартире стоит счётчик. Живёт один человек. За прошлый месяц пришёл счёт на 42 грн + 3 грн за доставку. В другой квартире прописано 4 чел (живёт 5) - счёт пришёл на 142 грн (стоит общедомовой счётчик).

Ну там еще надо смотреть. Мне тоже присылали «предположительную» сумму. А по показаниям счетчика было значительно меньше.

V.I.P ***
54 года (26 лет за рулем), Riga-Київ-Гурзуф
С нами с 24.07.2005

Re: По газовым счетчикам [Re: Storag]
      29 ноября 2021 в 11:02 Гілками

Щоб не розпорошувати інформацію по різним темам спитаю тут.

Маю газового лічильника на дачі, якою зимою не користуюся. Плачу облгазу за можливість використання газу 45 гривен на місяць, навіть якщо газом не користуюся. Але цього виявилося замало, облгаз щойно нарахував додаткових 130+ гривен з коментом "перерахунок", на питання WTF, я отримав наступну відповідь:

В ответ на:

Розрахунок обсягу спожитого газу за попередній розрахунковий період проведений відповідно до планових обсягів споживання, визначених Кодексом ГРМ.
Після передачі фактичних показань лічильника, по Вашому особовому рахунку був проведений перерозподіл фактичної витрати природного газу відповідно до наданих показань та проведене коригування, що зазначене в графі "Перерахунки".

Почитав Кодекс, зрозумів, що моїх знань вищої математики не вистачить, що зрозуміти, скільки я маю платити за газ. Не скажу, щоб ці суми якось суттєво впливали на мій бюджет, але хочеться зрозуміти, як я можу на нього впливати.

kewl roolah **
Украина, Подолье
С нами с 11.07.2008

Re: По газовым счетчикам [Re: Daugava]
      29 ноября 2021 в 11:21 Гілками

Daugava 29.11.2021 11:02 пишет:

Маю газового лічильника на дачі, якою зимою не користуюся. Плачу облгазу за можливість використання газу 45 гривен на місяць, навіть якщо газом не користуюся. Але цього виявилося замало, облгаз щойно нарахував додаткових 130+ гривен з коментом "перерахунок", на питання WTF, я отримав наступну відповідь:

В ответ на:

Розрахунок обсягу спожитого газу за попередній розрахунковий період проведений відповідно до планових обсягів споживання, визначених Кодексом ГРМ.
Після передачі фактичних показань лічильника, по Вашому особовому рахунку був проведений перерозподіл фактичної витрати природного газу відповідно до наданих показань та проведене коригування, що зазначене в графі "Перерахунки".

Почитав Кодекс, зрозумів, що моїх знань вищої математики не вистачить, що зрозуміти, скільки я маю платити за газ. Не скажу, щоб ці суми якось суттєво впливали на мій бюджет, але хочеться зрозуміти, як я можу на нього впливати.

вангану, що облгаз нарахував тобі "розрахункові" об'єми, так як не вірить твоїм показам та/або хоче щоб прийшов їх представник і особисто сфотографував поточні покази і вніс в їх базу

V.I.P ***
С нами с 24.07.2005

Re: По газовым счетчикам [Re: Setkm]
      29 ноября 2021 в 11:33 Гілками

Setkm 29.11.2021 11:21 пишет:

вангану, що облгаз нарахував тобі "розрахункові" об'єми, так як не вірить твоїм показам та/або хоче щоб прийшов їх представник і особисто сфотографував поточні покази і вніс в їх базу

Думаю, що ніт. Якщо я забуваюся подати інформацію по лічильнику, вони виставляють захмарний рахунок зі своїми прогнозованими значеннями лічільнику, який редагується наступного місяця. Представник буває кілька разів на рік. В цьому році в останнє була у вересні, прийшла також минулого тижня але спіймала облизня та зателефонувала мені, перерахунок в більшій бік було проведено до її візиту, при цьому показники лічильнику не змінилися, перевіряльниця по телефону сказала, що її данні на це не впливають.

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

29 ноября 2021 в 11:46 Гілками

як я розумію, там ще є якийсь мінімум, який визначає плату "за трубу". Якщо по лічильнику менше - то рахують по цьому мінімуму, якщо більше - по лічильнику.
Може воно?

kewl roolah **
Украина, Подолье
С нами с 11.07.2008

Re: По газовым счетчикам [Re: maksym]
      29 ноября 2021 в 12:06 Гілками

maksym 29.11.2021 11:46 пишет:

як я розумію, там ще є якийсь мінімум, який визначає плату "за трубу". Якщо по лічильнику менше - то рахують по цьому мінімуму, якщо більше - по лічильнику.
Може воно?

то окрема плата за доставку, протягом календарного року вона кожного місяца однакова

V.I.P ***
С нами с 24.07.2005

29 ноября 2021 в 12:15 Гілками

45.33 за трубу я плачу. Мені зараз важливо зрозуміти, ці додаткові 130+ гривен це перерахунок за весь рік чи за місяць. Бо платити щомісяця майже 200 гривен просто так я не хочу. "Гарячі" пенсіонерські голови, що у квітні не вмикали газові конвектори щоб заощадити мої гроші, зараз вимагають відключитися і повернутися до балонів.

kewl roolah **
Украина, Подолье
С нами с 11.07.2008

29 ноября 2021 в 12:44 Гілками

Daugava 29.11.2021 12:15 пишет:

45.33 за трубу я плачу. Мені зараз важливо зрозуміти, ці додаткові 130+ гривен це перерахунок за весь рік чи за місяць. Бо платити щомісяця майже 200 гривен просто так я не хочу. "Гарячі" пенсіонерські голови, що у квітні не вмикали газові конвектори щоб заощадити мої гроші, зараз вимагають відключитися і повернутися до балонів.

у плати за трубу є 3 градації

В ответ на:

З 01 січня 2021 року річна замовлена потужність об’єкта (об’єктів) споживача на розрахунковий календарний рік визначається Оператором ГРМ виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу цим об'єктом за газовий рік, що передував розрахунковому календарному року, який визначається відповідно до вимог цього Кодексу, але не може бути меншою за:

39 куб.м - для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується тільки для приготування їжі;

126 куб.м - для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі;

314 куб.м - для об’єкта побутового споживача, на якому природний газ використовується комплексно, у тому числі для опалення, або об’єкта споживача, що не є побутовим

твої +130 грн не сходиться із вищенаписаним

V.I.P ***
С нами с 24.07.2005

Re: По газовым счетчикам [Re: Setkm]
      29 ноября 2021 в 13:02 Гілками

"Труба" - вона ж "доставка" 45.33. Ця сума не змінюється з січня. Наскільки я знаю, це мінімальна сума для побутових споживачів, що мають можливість газом опалюватися, але не витрачають його в такий кількості.

130 з гаком гривен хочуть саме за газ. За який була максимальна оплата 145 гривен за квітень (користувалися для опалення). Зимою по нулям, в інші місяці від 2 до 10 гривен.

Змінено Daugava (13:03 29/11/2021)

СуперСтар ***
29 лет за рулем, Киев
С нами с 19.02.2008

29 ноября 2021 в 17:28 Гілками

В ответ на:

Щось мені на рівні підсідомості говорить, щоб ці 321-зи не встромили кінцевому споживачу класичне take or pay.

V.I.P ***
С нами с 24.07.2005

Re: По газовым счетчикам [Re: Allodin]
      29 ноября 2021 в 19:06 Гілками

Allodin 29.11.2021 17:28 пишет:

Щось мені на рівні підсідомості говорить, щоб ці 321-зи не встромили кінцевому споживачу класичне take or pay.

Я цього теж злякався, але схоже, що поки що ні. По жодній придуманою мною формулі на 131 гривню я не виходжу. Чекаю на відповідь від 104.ua, але це займає тиждень-два.

kewl roolah **
Украина, Подолье
С нами с 11.07.2008

Re: По газовым счетчикам [Re: Allodin]
      29 ноября 2021 в 19:37 Гілками

Allodin 29.11.2021 17:28 пишет:

таке по суті і є, але в частині доставки газу

V.I.P *
Киев
С нами с 07.05.2005

29 ноября 2021 в 19:41 Гілками

В ответ на:

Так попросіть надати цей "Розрахунок обсягу спожитого газу" - Ви маєте право знати за що саме платите.

V.I.P ***
С нами с 24.07.2005

Re: По газовым счетчикам [Re: VP_Son]
      30 ноября 2021 в 09:17 Гілками

VP_Son 29.11.2021 19:41 пишет:

Так попросіть надати цей "Розрахунок обсягу спожитого газу" - Ви маєте право знати за що саме платите.

Я власне це і зробив, просто спочатку я спитав, чим обумовлено Перерахунок, відповідь з посиланням "читай Кодекс ГРМ" я навів. Зараз спитав прямо "дайте розрахунок", але кожний тур "питання-відповідь" це 1-2 тижні. Їхати ніжками у Васильків я поки що не збираюся.

V.I.P ***
С нами с 24.07.2005

10 декабря 2021 в 12:39 Гілками

Не очікував. 104.ua відповів на моє повторне звернення в той самий день, але я побачив його тільки зараз.

В ответ на:

Відповідно до умов Типового договору постачання природного газу побутовим споживачам (п. 4.4), об'єм постачання природного газу може визначатись за плановими величинами середньомісячного споживання газу. Якщо об’єми постачання природного газу визначаються за плановими величинами, Постачальник зобов’язується здійснювати звіряння розрахункових даних з даними Оператора ГРМ та проводити відповідний перерахунок Споживачу.
Побутовий споживач зобов’язаний щомісяця станом на 01 число місяця знімати фактичні показання лічильника газу та протягом п’яти діб (до 05 числа включно) надавати їх Оператору ГРМ, а Оператор ГРМ – визначати об’єм розподілу та споживання природного газу за період зазначеного місяця з урахуванням наданих показань.
Оскільки розрахунковим періодом за Типовим договором постачання природного газу побутовим споживачам є календарний місяць, всі перерахунки по показаннях, які будуть Вами передані в наступному періоді, будуть відображені в рахунку Постачальника за такий місяць після отримання остаточних даних про об’єм розподіленого (спожитого) природного газу в Інформаційній платформі Оператора ГТС.
Звертаємо увагу, що згідно з п. 4.11 Типового договору постачання природного газу побутовим споживачам, у разі незгоди Споживача з рахунком Постачальника, Споживач сплачує за фактично спожитий природний газ у тій частині, що ним визнається.

Так що буду діяти згідно з останнім реченням, тобто не платити до весни нічого окрім доставки.

kewl roolah **
Украина, Подолье
С нами с 11.07.2008

11 декабря 2021 в 14:49 Гілками

Daugava 10.12.2021 12:39 пишет:

Не очікував. 104.ua відповів на моє повторне звернення в той самий день, але я побачив його тільки зараз.

В ответ на:

Відповідно до умов Типового договору постачання природного газу побутовим споживачам (п. 4.4), об'єм постачання природного газу може визначатись за плановими величинами середньомісячного споживання газу. Якщо об’єми постачання природного газу визначаються за плановими величинами, Постачальник зобов’язується здійснювати звіряння розрахункових даних з даними Оператора ГРМ та проводити відповідний перерахунок Споживачу.
Побутовий споживач зобов’язаний щомісяця станом на 01 число місяця знімати фактичні показання лічильника газу та протягом п’яти діб (до 05 числа включно) надавати їх Оператору ГРМ, а Оператор ГРМ – визначати об’єм розподілу та споживання природного газу за період зазначеного місяця з урахуванням наданих показань.
Оскільки розрахунковим періодом за Типовим договором постачання природного газу побутовим споживачам є календарний місяць, всі перерахунки по показаннях, які будуть Вами передані в наступному періоді, будуть відображені в рахунку Постачальника за такий місяць після отримання остаточних даних про об’єм розподіленого (спожитого) природного газу в Інформаційній платформі Оператора ГТС.
Звертаємо увагу, що згідно з п. 4.11 Типового договору постачання природного газу побутовим споживачам, у разі незгоди Споживача з рахунком Постачальника, Споживач сплачує за фактично спожитий природний газ у тій частині, що ним визнається.

Так що буду діяти згідно з останнім реченням, тобто не платити до весни нічого окрім доставки.

тобто моє вангування таки було правильним?

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
4 користувачів і 62 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 10397

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія