вирішив поступити, як мені тоді здалося, правильно, тому ще й змазку для клем купив LIQUI MOLY /3139. Поставив новий акум, намазав легесенько клеми, і вперед.
Ця змазка наче як не проводить струм, вона тільки має запобігати окисленню з часом. Відповідно при при закручуванні, треба виходити з цього. Використовую її, поки проблем не було, але мазав тільки знизу і зверху після закручування.
ну і вирішив поступити, як мені тоді здалося, правильно, тому ще й змазку для клем купив LIQUI MOLY Batterie-Pol-Fett 8045/3139. Поставив новий акум, намазав легесенько клеми, і вперед.
Доречі, в українській інструкції написано
Застосування: Очистити забруднені клеми, деталі тощо, зібрати з'єднання і потім нанести мастило поверх клем.
на відміну від російськомовного сайту
Применение. Почистите загрязненные детали и обработайте густой смазкой для полюсных контактов аккумулятора.
а деякі продавці навіть пишуть - Діелектричне мастило для захисту електричних контактів Liqui Moly Batterie Pol Fett
вирішив поступити, як мені тоді здалося, правильно, тому ще й змазку для клем купив LIQUI MOLY /3139. Поставив новий акум, намазав легесенько клеми, і вперед.
Ця змазка наче як не проводить струм, вона тільки має запобігати окисленню з часом. Відповідно при при закручуванні, треба виходити з цього. Використовую її, поки проблем не було, але мазав тільки знизу і зверху після закручування.
Я вже зрозумів свою помилку. В Лікві Молі бувають інколи приколи, дійсно, потрібно уважно читати інструкцію перед використанням. Пам'ятаю як в свій час народ мазав направляйки супортів блакитною пастою Лікві Молі, яка по факту виявилась керамічною антискрип пастою, ну і відповідно потім мав проблеми з закисшими пальцями.
Saf - це що за звір? Якась бюджетна а-мега судячи з інтернету. Ціна уж занадто приваблива за 60ку платити більше душить жаба. Чи варто ризикувати?
Saf - це що за звір? Якась бюджетна а-мега судячи з інтернету. Ціна уж занадто приваблива за 60ку платити більше душить жаба. Чи варто ризикувати?
Голосую за те, щоб переплатити і купити європу або турцію. Єдина моя спроба замовити місцевий дешевий ноунейм призвела до того, що в базі автозвуку його поміряли копійчаним тестером і сказали, що просто не продадуть його мені.
я підтримав вітчизняного виробника. купив WESTA RED EFB . в ютюб є огляди. вроде непоганий. був повністю заряджаний. поставив під зарядку. зайшло в батку мізер.
Голосую за те, щоб переплатити і купити європу або турцію. Єдина моя спроба замовити місцевий дешевий ноунейм призвела до того, що в базі автозвуку його поміряли копійчаним тестером і сказали, що просто не продадуть його мені.
Згоден але бюджет дірявий, розраховував на 2т., але дивлюсь немає що брати, аищо скажете за Ista7 65ah трохи дорожче але вже якось нашкребу.
Какая фирма на сегодня более-менее вызывает доверие - бош или варта Акум на дизельный мерс. Около плюс-минус 70 Ач Акум сейчас часто приходится подзаряжать но с этими отключениями.... Поездок мало, в гараже падает напруга за 2-3 дня простоя до 30% остатка но заводит. В гараже всего минус 3-4-5, НЕ уличный мороз.
Старый сдавать не буду- в гараже для освещения будет
Акуму 3.5 роки. Не пам'ятаю назву, брав колись у Польщі але точно не бош-варта
Взял на Розетке в ноябре Exide Premium 6СТ-72 Н (EA722) 72 А·ч Не дозаряжал, просто поставил в авто и ездил. Поездки короткие работа/дом Перед морозами съездил на дачу, по приезду через четыре часа померял напряжение на клеммах 12,7В. Ударили морозы, авто стояло четыре дня, в понедельник перед заводкой померял еще раз - вольтметр показал те же 12,7 (sic!) Т.е. свежий аккум в морозы не имеет потерь на саморазряд (и да, на сигналку не ставил, просто закрыл ключем машину). Катаюсь четвертый день, стараюсь что бы дорога занимала 40-60 мин (пробки, заехал в магазин/заправку - мотор на глушу), проверяю с утра вольтметром - заряд так и держится 12,6-12,7В
У гаражі взагалі не ставлю на сигу. Але свої штатні навантаження все ж лишаються.
Exide дворічний AGM. авто дизельок 1.6. не їздимо зараз на ньому, іздимо на електричці, стоїть для резерву на вулиці. коли було тепліше, зарядкою підзаряджав раз на тиждень. вдарили морози, раз на тиждень заводжу на півгодини. на днях поміряв напругу 12в. завів авто без проблем з півтичка.
Exide дворічний AGM. авто дизельок 1.6. не їздимо зараз на ньому, іздимо на електричці, стоїть для резерву на вулиці. коли було тепліше, зарядкою підзаряджав раз на тиждень. вдарили морози, раз на тиждень заводжу на півгодини. на днях поміряв напругу 12в. завів авто без проблем з півтичка.
Ну на такому морозі, 12,0В це насправді десь 12,2В (що означає десь 40-50% ступені заряджаності аккума), що гарантує впевнений старт
Ну на такому морозі, 12,0В це насправді десь 12,2В (що означає десь 40-50% ступені заряджаності аккума), що гарантує впевнений старт
Дик навпаки - на морозі щільність більшає, й напруга теж.