Вже більше десяти років в Україні працює Закон про електронний цифровий підпис. Зараз для підписання з контрагентами договорів-актів бачу тільки один безальтернативний варіант - М.Е.Док. Обмін підписаними документами через М.Е.Док як виявилося не є простою справою, бо зустрічає безліч глюків як самого Медка, так і людей, що ним користуються. Але сподіваюся, що я просто не експерт в цьому питанні і у Медка є гідні конкуренти, чи просто є універсальний простий рецепт для цієї страви.
У когось є успішній досвід в цьому питанні?
Успешного нет. До тех пор пока не будет нормального единого ЦСК. Я недавно жаловался по этому поводу на конференции. Вот как пример - табличка снизу: http://czo.gov.ua/status-ecp
Это с тем что информация уже несколько устарела. Единственным вариантом который мы рассматривали по итогу - это создание собственного ЦСК, генерация ЭЦП для всех контрагентов. Иначе - нам не смогли предложить ни одного нормально работающего варианта.
Дякую. З одного боку все гірше ніж я думав, але те що за сумісність таки йде боротьба дає надію.
Дякую. З одного боку все гірше ніж я думав, але те що за сумісність таки йде боротьба дає надію.
У Медок есть только один плюс - они по факту монополисты для подачи отчетности. Потому и можно пользоваться ими как платформой которая стоит почти у всех. Но ее тормознутость, неадекватность саппорта, и криворукость разрабов - сводят ее бенефитс к 0.
У мене думали робити все на Медку, але з усіх контрагентів тільки один отримав наш тестовий документ і навіть перевірів підпис, поставив свій, але назад нам відправити не зміг.
Якась лажа - по таблиці ІДД МінДох не сумісний з ЦСК Україна та ін. Якже тоді з медка іде відправка зашифрований звітів на податковий шлюз?
У мене думали робити все на Медку, але з усіх контрагентів тільки один отримав наш тестовий документ і навіть перевірів підпис, поставив свій, але назад нам відправити не зміг.
а скільки у вас контрагентів? може є сенс придумати свій велосипед?
Пара тисяч. Свій велосипед винаходи не будемо, ресурсів його супроводжувати нема.
Якась лажа - по таблиці ІДД МінДох не сумісний з ЦСК Україна та ін. Якже тоді з медка іде відправка зашифрований звітів на податковий шлюз?
Я уже сказал - там данные устарели несколько. Но ситуация сильно не улучшилась с тех пор (
Пара тисяч. Свій велосипед винаходи не будемо, ресурсів його супроводжувати нема.
ну значить пробувати через саппорт медка - шоб показали, настроїли і тд.
ну значить пробувати через саппорт медка - шоб показали, настроїли і тд.
Власне це і спробували зробити, але змусити людей туди телефонувати практично не можливо. Мій адмін краще піде на шибеницю ніж буде спілкуватися з бухами усіх контрагентів. Окрім того, є організації без Медка, з чим не знаю, але є.
Ну в цьому випадку Медок не винуватий, що хтось під них вірус написав.
Который приходит в их обновлении? =-)
У мене в школі була єдина трійка за весь час навчання з російської мови за 9-й клас, я навіть через неї залишився без медалі . Але наче російську я розумію:
"
1. Файл обновления, загруженный с сайта или во время обновления в программе, не был заражен вирусом
". Якщо є інша інформація з цього питання, то вона не за цим посиланням.
У мене в школі була єдина трійка за весь час навчання з російської мови за 9-й клас, я навіть через неї залишився без медалі . Але наче російську я розумію:
"
...
"
1. Файл обновления, загруженный с сайта или во время обновления в программе, не был заражен вирусом
". Якщо є інша інформація з цього питання, то вона не за цим посиланням.
Надо было скринить. Они текст изменили. Изначально там было что-то типа: После загрузки обновления 10.бла-бла.бла система заражалась вирусом и т.д. Они видимо потому и указали в новой редакции - что не в обновлении было дело. Суть в другом, я верю что не в обновлении вирус был. Но первый раз оно читалось именно так.
Если вдруг ссылка потрется: После установки обновления 10.01.058 у клиентов могут возникать ошибки «Помилка з’єднання з базою» при запуске сетевого варианта программы, а также ошибка «System.ComponentModel.LicenseException: The following control could not be licensed: TXTextControl.TextControl» при открытии налоговых накладных.
Информируем Вас, что ситуация связана с переименованием основного и добавлением нового файла ezvit.exe в корневом каталоге программы вредоносным ПО, которым является вирус.
Вот и как я должен это читать? Мне говорят, что именно после установки такого-то обновления появляется вирус.
Мда. Ну буває, хтось хотів швидко пояснити в чому проблема, а вийшло "як завжди". Сьогодні у нас як раз Медок врізав дуба під час встановлення 58-го оновлення в мережевому варіанті. Але після ребуту пройшло нормально.