Знаю человек который работая на госслужбе и стоя в очереди 10+ лет получил квартиру в Киеве(года 3 назад). Но там без блата не обошлось. Для обычных людей такие очереди идут не в ту сторону.
kis_kis 15.07.2015 13:25 пишет: Собственно когда то давно были очереди на квартиру, сейчас можно встать в очередь и через 20 лет получить квартиру? и как это происходит вообще
У учителей и военных есть, но там что-то в стиле 3 человека в год Правда где-то год-полтора назад очередь сильно подчистили за счет тех, кто документы раз в год не приносил новые. Моя жена стоит уже лет 15. По нашим подсчетам через лет 70-80 должны получить ключи
у меня знакомый СБУшник стит в очереди. И он уверен, что таки он ее получит. Во всяком случае его старшие боевые ( по киевскому кабинету) товарищи квартиры иногда получают...
Стояла знайома родина рівно 25 років. На кінець цих років їх вже було рівно 7 законним чином прописаних (батьки, діти різностатеві, онуки - син одружився) в маленькій 2-к. Причому вони реально там всі жили. Посували в черзі саме так, як описано вище - 3 людини в рік, а то й відсували, коли з'являлися пільговики. Перейшли на молодіжний кредит (там до 35, здається, років). Старший син не встиг, став "старий", добре, що була молодша донька. Врешті-решт вони погодилися на програму 50 на 50, здається, тобто платили, і не мало так платили, але, звісно, менше ринкової вартості. Там 50% оплачує держава (чи місто), але по своїх нормативних цінах, а вони оплачують половину і, якщо я нічого не плутаю, доплачують різницю до ринкових цін. Ось тільки таким чином отримали квартиру і в'їхали. Ще додам, що моя знайома (старша жінка в родині) займається різною благодійною діяльністю від організацій, тому була знайома з райадміністрацією, влаштовували різні акції, ну тобто її принаймні на прийомах заступники різні приймали, то ж вона роками до них ходила й нагадувала.
Izyaslav 15.07.2015 16:33 пишет: вы какие то странные. Какая очередь? Какие квартиры? За что? Идите работать!
чеэта странные? просто интересно, вот по новостям показывают, как дают квартиры героям и всяким кто молодец. возник вопрос, а простой смертный может расчитывать на подарок от государства, если он работает, например, врачем и на квартиру ну ни вжисть не заработает?
Izyaslav 15.07.2015 16:33 пишет: вы какие то странные. Какая очередь? Какие квартиры? За что? Идите работать!
чеэта странные? просто интересно, вот по новостям показывают, как дают квартиры героям и всяким кто молодец. возник вопрос, а простой смертный может расчитывать на подарок от государства, если он работает, например, врачем и на квартиру ну ни вжисть не заработает?
для врачей есть (или была?) программа льготного кредита 50/50 и 30/70. за полцены нереально, а 30/70 было вполне, простояв несколько лет в очереди. знаю нескольких врачей, которые уже вселились на ломоносова, и нескольких, которые ждут сдачи дома на подвысоцкого.
Черга є і навіть шось отримують, але це така система, що ніхто нічого не гарантує, можна і по 20 років там стоять. В Броварах мер попіарився нормально:
В ответ на: БРОВАРСЬКА МІСЬКА РАДА КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І Ш Е Н Н Я від 07.04.2015 № 214
Квартири №№ - 136, окрема, 2-кімнатна, ж/пл. – 33,8 м2; - 147, окрема, 3-кімнатна, ж/пл. – 45,4 м2; - 148, окрема, 3-кімнатна, ж/пл. – 45,1 м2; - 181, окрема, 3-кімнатна, ж/пл. – 45,2 м2; - 244, окрема, 3-кімнатна, ж/пл. – 45,3 м2; - 312, окрема, 2-кімнатна, ж/пл. – 32,9 м2 надати для розподілу серед громадян, перебуваючих на квартобліку у виконкомі в списку для одержання житла поза чергою, з яких кв. 312, окрему, 2-кімнатну, ж/пл. – 32,9 м2 надати для розподілу серед сімей в складі яких є учасник АТО; кв. 181, окрему, 3-кімнатну, ж/пл. – 45,2 м2 та кв. 244, окрему, 3-кімнатну, ж/пл. – 45,3 м2 надати для розподілу серед багатодітних сімей в яких виховується п'ятеро і більше дітей.
Квартири №№ - 143, окрема, 2-кімнатна, ж/пл. – 33,9м2; - 300, окрема, 3-кімнатна, ж/пл. – 45,1 м2; - 301, окрема, 3-кімнатна, ж/пл. – 45,5 м2; - 307, окрема, 3-кімнатна, ж/пл. – 45,4 м2; - 314, окрема, 3-кімнатна, ж/пл. – 45,5 м2 надати для розподілу серед громадян, перебуваючих на квартобліку у виконкомі в списку для одержання житла в першу чергу, з яких кв. 300, окрему, 3-кімнатну, ж/пл. – 45,1 м2 та кв. 301, окрему, 3-кімнатну, ж/пл. – 45,5 м2 надати для розподілу серед учасників бойових дій в Афганістані, кв. 307, окрему, 3-кімнатну, ж/пл. – 45,4 м2 надати для розподілу серед багатодітних сімей та яка гостро потребує поліпшення житлових умов.
Квартири №№ - 154, окрема, 3-кімнатна, ж/пл. – 45,2 м2; - 294, окрема, 3-кімнатна, ж/пл. – 45,7 м2; - 319, окрема, 2-кімнатна, ж/пл. – 32,7 м2; - 321, окрема, 3-кімнатна, ж/пл. – 45,3 м2 надати для розподілу серед громадян, перебуваючих на квартобліку у виконкомі по загальній черзі, з яких кв. 319, окрему, 2-кімнатну, ж/пл. – 32,7 м2 та кв. 294, окрему, 3-кімнатну, ж/пл. – 45,7 м2 надати для розподілу серед сімей в складі яких є учасник АТО. Квартиру № 156, окрему, 2-кімнатну, ж/пл. – 33,6 м2 та квартиру № 238, окрему, 3-кімнатну, ж/пл. – 45,4 м2 надати для розподілу серед педагогічних працівників управління освіти і науки Броварської міської ради, перебуваючих на квартобліку у виконкомі. Квартиру № 112, окрему, 3-кімнатну, ж/пл. – 45,4 м2 та квартиру № 287, окрему, 3-кімнатну, ж/пл. – 45,5 м2 надати для розподілу серед медичних працівників Броварської центральної районної лікарні, перебуваючих на квартобліку у виконкомі. Квартиру № 1, окрему, 3-кімнатну, ж/пл. – 45,2 м2 надати для розподілу серед громадян, гостро потребуючим поліпшення житлових умов, із числа тих, кому за медичними висновками протипоказано проживання в гуртожитках, комунальних та в однокімнатних квартирах з іншими членами сім»ї та тривалий час перебуваючих на квартобліку у виконкомі. Квартиру № 129, окрему, 2-кімнатну, ж/пл. – 33,8 м2 надати для розподілу серед провідних спортсменів міста-членів національної збірної України, перебуваючих на квартобліку у виконкомі.
стать на очередь абсолютно ничего не стоит и времени занимает минимум то есть если есть недостаток площади (по моему менее 13,65 кв.м жилой площади на человека), то надо стать, оно кушать не просит)) первый раз приходишь в районный квартотдел, берешь список документов (ничего сложного, форма 3, паспорта жильцов, документы на квартиру, где все прописаны) второй раз все это сдаешь через какое-то время приходит домой письмо с номером в очереди. потом можно параллельно переместить свое заявление в проф. очередь (знаю, что по районам есть очереди для медиков, для педагогов, для сотрудников коммунального хоз-ва, для сотрудников жеков и т.д.). Конечно же речь идет о работниках государственной и бюджетной сферы. Добавляется что-то вроде характеристики с места работы))))
и я наверное где-то стою если не сняли)) ничего там сильно сложного нет я как-то становилась чтобы взять молодежный кредит нужно было быть нуждающимся в жилье (по-простому стоять в очереди) стать то стала но каждый год якобы нужно принести форму 3 для подтверждения если не приносишь то выкидывают я ни разу не носила так что поди вычеркнули, а может и сюрприз будет лет через 20