Друзья, подскажите идеи для инвестирование в новострой с перспективой сдачи в течении года-полтора и возможностью рассрочки на хороших условиях? Киевгорстрой не предлагать:) Цены просто космос..
Друзья, подскажите идеи для инвестирование в новострой с перспективой сдачи в течении года-полтора и возможностью рассрочки на хороших условиях? Киевгорстрой не предлагать:) Цены просто космос..
хочешь чтобы тебя кинули? попробуй посмотреть комфорт таун.
А скільки відсотків внесеш зразу? Може краще кредит банку, бо забудовники хитро прив'язуються до долара
А кто тебе даст гарантии что дом будет сдан через год-полтора?
Кт неплохой вариант, но там привязка к цене в валюте
А скільки відсотків внесеш зразу? Може краще кредит банку, бо забудовники хитро прив'язуються до долара
процентов 30%.. Ну ипотечный кредит трудно взять, да и процентная ставка дурная от 25% судя по предложения от крупных банков.
Про то, что застройщики привязываются к доллару - это полезная инфа, просто мало кто условия рассрочки пишет на сайте, для меня в новинку.
процентов 30%.. Ну ипотечный кредит трудно взять, да и процентная ставка дурная от 25% судя по предложения от крупных банков.
Про то, что застройщики привязываются к доллару - это полезная инфа, просто мало кто условия рассрочки пишет на сайте, для меня в новинку.
Можна прийти у відділ продажу і попросить типовий договір, там все буде розписано. Варіант розрахунку може бути таким: в рекламі метр коштує 11500 грн, 11500/23(курс долара) = 500$, а в договорі буде 500$. При зміні курсу бакса ціна в гривнях перераховується(.
Якщо виплатить кредит за рік-два, переплата буде невелика, головне брати в гривні
Можна прийти у відділ продажу і попросить типовий договір, там все буде розписано. Варіант розрахунку може бути таким: в рекламі метр коштує 11500 грн, 11500/23(курс долара) = 500$, а в договорі буде 500$. При зміні курсу бакса ціна в гривнях перераховується(.
Якщо виплатить кредит за рік-два, переплата буде невелика, головне брати в гривні
Но на деле многие застройщики шли на встречу инвесторам, выставляя щадащий расчетный курс доллара, по которому осуществлялись выплаты. Я сам выплачивал рассрочку на таких условиях. Вполне себе компромис. С банками, кстати, тоже немало подводных камней - банк 3 шкуры снимет в любом случае. На то он и банк. http://grunvald.com.ua/ceny/ Вот тут есть рассрочка до 3-х лет. 4-я очередь уже почти готова. А 7-я возможно, будет готова в течении пол года. Может и весной закончат полностью, конечно, но срок сдачи - 4 квартал 2015 для 7 очереди.
Но на деле многие застройщики шли на встречу инвесторам, выставляя щадащий расчетный курс доллара, по которому осуществлялись выплаты. Я сам выплачивал рассрочку на таких условиях. Вполне себе компромис. С банками, кстати, тоже немало подводных камней - банк 3 шкуры снимет в любом случае. На то он и банк. http://grunvald.com.ua/ceny/ Вот тут есть рассрочка до 3-х лет. 4-я очередь уже почти готова. А 7-я возможно, будет готова в течении пол года. Может и весной закончат полностью, конечно, но срок сдачи - 4 квартал 2015 для 7 очереди.
Я згоден, шо при кредиті буде комісія 1-2%, РКО гривень 500, страхуванн життя і тд. Але там є один великий плюс - суму яку віддаєш ти знаєш до копійки і вона не зміниться.
Про розстрочку треба говорить прив'язуючись до конкретного договору конкретного забудовника. Варіант із внутрішнім курсом гарний, але ти стаєш залежним від жодібності забудовника - сьогодні курс 10, завтра може бути 20, а післязавтра курс НБУ
О как про жадность застройщика все. А что, все думают, что застройщик из врздуха дома строит, или из человеколюбия? И как он достроит дом не имея того же входящего потока в долларах, если продает строящееся жилье?
Гривневый кредит - это хорошо, но в банках не настолько глупы, чтобы давать его в кризис. Разве что для своих его могут дать, особенно зная, что банку конец приходит. Такой вариант отличный, но для этого надо иметь всего ничего - свой банк. А рассрочка от застройщика - это вполне реальный вариант. И реальный вариант с внутренним расчетным курсом. Да, не все застройщики так себя ведут, но можно по отзывам выбрать тех, кто так делает.
О как про жадность застройщика все. А что, все думают, что застройщик из врздуха дома строит, или из человеколюбия? И как он достроит дом не имея того же входящего потока в долларах, если продает строящееся жилье?
А многие не понимают этого - не понимают, что цены на стройматериалы растут пропорционально валюте. Слишком лояльные условия застройщика, это один из главных показателей очередного недостроя, имхо
Ну поки ми говоримо без конкретних цифр, то все це на рівні ОБС Офтоп. Чисто для подумати: я гіпотетичний інвестор вніс в недобудовану новобудову 90% ціни квартири по курсу 8.05(:GRIN:), а 10% по курсу 20. А є інший, який навпаки вніс 10% по старому курсу, а все інше йому треба заплатити по новому. Або варіант 2: я заключив договір на етапі будівництва 1 поверху і моя ціна 10кгрн за метр, а інший інвестор на етапі будівництва останнього поверху і його ціна 15кгрн.
Виникає таке питання - як той самий метр може відрізнятись в ціні? В першому випадку вплинув курс долара, але в другому випадку видно, що ціна формується забудовником на його бажанні заробить, і чим ближча здача будинку в експлуатацію - тим більше заробляють.
Кожен конкретний метр завжди відрізняється. І гроші одного конкретного покупця мало що вирішують в більшості випадків, чи 100% він заплатив чи 10%. Залежить від купи складових. Чи є кредит у забудовника, чи є можливість купляти заздалегідь і належно зберігати будматеріали, скільки черг запроектовано, що вдастся зарахувати до пайовой участі місту, скільки разів і коли, "активісти" придуть ламати огорожу, скільки квартир треба пожертвувати прокуратурам усіляким і ще багато багато чого. Навіть чи є партнери в будівництві і чи мухлюють вони. Чи не розбіжаться будівельники. Так, і таке буває. Як казав представник одного дуже відомого забудовника, їх мета це знайти самих дешевих вурдалаків, примусити їх працювати, і в ідеалі, потім ще акти процентів на 20-30 порізати.
Тому, людина, яка інвестує у квартиру, має це розуміти. Нажаль більшість не бачать різниці між інвестуванням і купівлею.
А кто тебе даст гарантии что дом будет сдан через год-полтора?
И я так думаю. Надо полгода закладывать на возможную задержку, плюс от сдачи дома до заселения месяца три может пройти.