А герою той темы явно не хватает простреленной ноги, чтобы полежать в больничке и подумать над сущностью бытия...
Головы, чего мелочиться. А если он успеет первым? Будет самооборона, он ехал себе спокойно, а на него неадекват со стволом
Головы, чего мелочиться. А если он успеет первым? Будет самооборона, он ехал себе спокойно, а на него неадекват со стволом
Мальчик, перемена закончилась. Иди на уроки.
Евгений Ваганычь? Не узнал.
Напомню, что к 20 годам прошлого века население прошло курсы владение оружием по имени 1 Мировая и Гражданская войны.
и людей, умеющих его держать, хватало. А щас
Я не згадуватиму про покоління 30 і вище, котре це все вчило й проходило як отченаш, але нещодавно дізнався у молодої людини віком 22 роки, що в них в останніх класах теж був урок, ДПЮ називався, і там вони так само розбирали калаш з заплющеними очима на час (ставили рекорди класу, школи), рожки до нього тощо. Чи для вас люди, "умеющих его держать", це обов"язково ті, хто вбивав? Я от не погоджуюсь. Хоча таких за останні півтора роки в нас теж сильно пробуло, "спасибі" сусіду
Тогда и оружия на руках было валом,
А це взагалі бп аргумент, ага Зараз його якби не менше
в них в останніх класах теж був урок, ДПЮ називався, і там вони так само розбирали калаш з заплющеними очима на час (ставили рекорди класу, школи), рожки до нього тощо.
Это не умение держать ни разу.
Чи для вас люди, "умеющих его держать", це обов"язково ті, хто вбивав?
Это люди, которые умеют с ним как минимум безопасно для себя и окружаюших обращаться, как максимум - способны результативно из него пальнуть, ну то есть хотя бы не просто в ту сторону а хоть примерно попасть. Посему, кстати, гладкоствол куда сподручнее в самозащите, из гладкоствола достаточно вгатить куда-то в сторону противника, из нарезного - не-а. С совковой сборкой-разборкой муляжа калашникова ни одно ни второе не имеет ничо общего.
Окрім збирання-розбирання є ще конспектування лекцій і контрольні з правил поводження зі зброєю (принаймні були; хоча якщо цей предмет лишився в школах, напевно, й зараз це все проходять). І я ось не пригадую, щоб в Штатах було щось подібне (в мене родич отримав там шкільну освіту) Хоча NRA вже довго намагається проштовхнути запровадження gun safety classes в школах, але хоплофобське лоббі поки що, наскільки мені відомо, не пробили. А у нас - будь ласка І я не знаю напевно, але думаю, навіть в тих школах, де урок ДПЮ був факультативом або ж його зняли як непотрібний, за останні півтора роки ситуація кардинально змінилась
Я до того, що базово немає жодних причин, щоб стверджувати, що "минеготові", "внаснемакультури" тощо. ІМХО в нас на базовому рівні кращі умови для цього, ніж в більшості країн з легалайзом стволів
Окрім збирання-розбирання є ще конспектування лекцій і контрольні з правил поводження зі зброєю (принаймні були; хоча якщо цей предмет лишився в школах, напевно, й зараз це все проходять)
В СССР - нет, не было. Только тупое бездумное надрачивание на норматив по сборке-разборке. Так шоп реально уметь стрелять из автомата, так, я почти уверен, военрук и сам-то фих умел.
военрук и сам-то фих умел.
В СССР военрук не проходил 2 года армии? Верится слабо.
военрук и сам-то фих умел.
В СССР военрук не проходил 2 года армии? Верится слабо.
А шо, за два года и выдачей один раз рожка патронов на "учениях" можно научиться стрелять? А некоторые ток на присяге автомат держали. За все два года... Хотя, справедливости ради, были и боевые офицеры в отставке.