Alexander_cROW, ти собi не забудь щось на здоров'я вибити, бо машина то машина, а кажеш травма була серйозна!
не вийде - вже сплачено ... як раз вперше купив добровільну медичну страховку хіба що посилатися на шкоду здоров'ю щоб отримати компенсацію за моральну шкоду
Може має сенс піти на апеляцію? Це може врятувати чиєсь життя.
ну це ти гарно зайшов ... вважаю що це питання до внутрішнього переконання судді при винесенні постанови
Може має сенс піти на апеляцію?
зачем?
зло должно быть наказано)
Прежде всего, компенсировано.
а за ндс начебто є способи побороти ...
Единственный известный мне способ борьбы - это отремонтировать машину за свои деньги на СТО с НДС-ом и требовать возмещения по факту расходов. Или за последние 10 лет что-то изменилось в этом плане?
а за ндс начебто є способи побороти ...
Единственный известный мне способ борьбы - это отремонтировать машину за свои деньги на СТО с НДС-ом и требовать возмещения по факту расходов. Или за последние 10 лет что-то изменилось в этом плане?
хм ... мені здавалося вже винайшли інший лайфхак пс. ще не встиг поцікавитись актуальною версією цього питання
зробив відкриття щодо поліса ГО ... виявляється що
- є відшкодування щодо евакуатора та стоянки - є відшкодування моральної шкоди ... 5% від шкоди здоров'ю
пс. спробую
в мене старе авто - тільки го ... в них є поліс уніки по го, страхова поки що не відмовляється, але це пдопоки не знають суму а сума скоріш за все випаде за ліміт го в 50К ... навіть якщо поділити на два запроси офіціалів
Так а яке ГО, якщо вона буха була? Страхова має повне право не відшкодовувати взагалі. А крайнім вийдешь ти. Співчуваю
Не имеет страховая такого права. Не пиши ерунды.
ходив в суд за рішенням по ДТП ... вдруге з першого разу не вийшло ... невірно написали ім'я порушниці страхова сказала: хто це ... в суді сказали: ну буває - технічна помилка
Так а яке ГО, якщо вона буха була? Страхова має повне право не відшкодовувати взагалі. А крайнім вийдешь ти. Співчуваю
По КАСКО страховая не выплачивает по синеве. А по ГО у нее право регресса на выплаченную сумму к владельцу авто алконаыта-виновника, потерпевшему обязана выплатить в любом случае
По КАСКО страховая не выплачивает по синеве. А по ГО у нее право регресса на выплаченную сумму к владельцу авто алконаыта-виновника, потерпевшему обязана выплатить в любом случае
В цитате, на которую я ответил - речь об ОСАГО. Это мог бы заметить вдумчивый и хоть минимально внимательный читатель.
буває ж таке - почули ... змінили розмір страхової суми 50К -> 100К
Установити розміри страхових сум за договорами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, укладеними після набрання чинності цим розпорядженням:
за шкоду, заподіяну майну потерпілих, у розмірі 100000 гривень на одного потерпілого;
за шкоду, заподіяну життю та здоров'ю потерпілих, у розмірі 200000 гривень на одного потерпілого.
пс. що правда поки не закінчиться строк дії більшості старих полісів ...
знайшов креш тест свого авто ... при боковому ударі спрацювала подушка в моєму випадку не спрацювала ... що правда удар був в колесо, а не двері
де б я ще побачив свою підвіску ... окремо від авто
або дізнався що в моего авто була така модіфікація ... з третьїм оком
вже є два проколи ... зі страховою по ГО:
1. невчастно написав заяву на відшкодування ... а саме з дати подання цієї заяви відраховують 90 днів це максімальний термін за який страхова повинна виплатити відшкодування ... страхова схитрувала в моєму випадку запропонували підписати повідомлення про дтп ... і тільки через місяць я дізнався про заяву на відшкодування
2. не запросив винуватця на огляд авто для експертизи ... страхова запевнила що не потрібно а це правда тільки якщо пошкодження в межах покриття полісом ... на те щоб отримати більше 50К грн треба справа в тому що добровідьно скоріш за все ніхто не заплатить ... і прийдеться судитися, а суд орієнтується на експертизу по всім правилам
можливо повторну експертизу і не прийдеться робити ... ось що страховики пишуть
Компанія озвучує сумму виплати лише після повного погодження остаточної цифри. Щойно сума буде погоджена, Вас обов'язково повідомлять і в письмовій формі і за телефоном. Якщо сума виплати буде більшою за ліміт 50 000,00 грн., то ви маєте право надати запит в страхову компанію на отримання копій необхідних документів, в тому числі і експертизи
отримав перше відшкодування по шкоді здоров'ю ... виявилося що я доречно збирав чеки з клініки та аптеки страхова завела кілька справ по одному дтп ... скоріш за все через те що відшкодування для різних людей
18.02.2016 написано заяву ... на цей час вже було рішення суду 15.03.2016 отримано відшкодування
без косяків не обійшлося ... не захотіли платити моральну шкоду начеб то не нова поправка ... Закон доповнено статтею 26-1 згідно із Законом N 5090-VI від 05.07.2012
Страховиком відшкодовується потерпілому - фізичній особі, який зазнав ушкодження здоров’я під час дорожньо-транспортної пригоди, моральна шкода у розмірі 5 відсотків страхової виплати за шкоду, заподіяну здоров’ю
30.04.2016 страхова перерахувала кошти ... таки нарахували 50К+ і прийдеться судитися далі сталося диво ... в останній день 90 денного терміну
по ремонту можу вписатися, якщо посилювач керма не буду міняти ... зараз вже стадія покраски пс. підсилювач 300 баксів + роботи
отримав перше відшкодування по шкоді здоров'ю ... виявилося що я доречно збирав чеки з клініки та аптеки страхова завела кілька справ по одному дтп ... скоріш за все через те що відшкодування для різних людей
18.02.2016 написано заяву ... на цей час вже було рішення суду 15.03.2016 отримано відшкодування
без косяків не обійшлося ... не захотіли платити моральну шкоду начеб то не нова поправка ... Закон доповнено статтею 26-1 згідно із Законом N 5090-VI від 05.07.2012
Страховиком відшкодовується потерпілому - фізичній особі, який зазнав ушкодження здоров’я під час дорожньо-транспортної пригоди, моральна шкода у розмірі 5 відсотків страхової виплати за шкоду, заподіяну здоров’ю
відшкодовується потерпілому - у розмірі 5 відсотків страхової виплати за шкоду, заподіяну здоров’ю - 5% от доказанной документально суммы на лечение?
відшкодовується потерпілому - у розмірі 5 відсотків страхової виплати за шкоду, заподіяну здоров’ю - 5% от доказанной документально суммы на лечение?
не зовсім ... від суми компенсації за здоров'я а ця сума може бути підтверджена документами про витрати або тільки випискою з історії хвороби (тоді розраховують як мінімальна ЗП в місяць)
якщо не було шкоди здоров'ю то за моральним відшкодуванням в суд доречі страхова не виплатила мені ці 5% ... написав скаргу з посиланнями на судову практику
2. Вказаний ЗУ доповнено ст.26-1 згідно із ЗУ № 5090-VI від 05.07.2012 р, отже вже існує судова практика, наприклад, ухвали Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
без косяків не обійшлося ... не захотіли платити моральну шкоду
14.04.2016 отримано відшкодування по моральній шкоді
пс. прийшлося написати лист вимогу ... допомогло
Я вважаю що СК УНІКА програє цю судову тяганини з наступних міркувань:
1. Існує спеціальний закон щодо випадків відшкодування моральної шкоди, а саме ст.26-1 ЗУ «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» передбачено, що страховиком відшкодовується потерпілому - фізичній особі, який зазнав ушкодження здоров'я під час дорожньо - транспортної пригоди, моральна шкода у розмірі 5 відсотків страхової виплати за шкоду, заподіяну здоров'ю..
Прошу добровільно перерахувати на мій рахунок відшкодування моральної шкоди. У випадку якщо Ви добровільно до 13.04.2016 не відшкодуєте суму моральної шкоди, я буду змушений звернутись до суду.