Мораторій на перевірку малого та середнього бізнесу, який діє в Україні, відкриває двері для нелегальної діяльності багатьох фірм. Бізнесмени-власники автосервісів в гонитві за прибутком нехтують інтереси сусідів. Команда проекту під час перевірки житлових масивів наткнулася на СТО просто у дворі. На вулиці Тростянецькій, 54 спритники поруч із будинками та школами лагодять та фарбують автівки.
“Люди, що мешкають по сусідству з СТО, скаржаться на автобізнес. Хімічні відходи можуть бути небезпечними, навіть більше, на СТО ремонтують і фарбують авто. Випаровування від лаку, фарби, пилюка, тверді відходи потрапляють у землю – все це шкодить довкіллю не лише на території СТО, а й усього приватного сектору. Ми не розуміємо, як такий бізнес дістав дозвільні документи, припускаємо, що сервіс працює нелегально і плануємо перевірити його законність” – зазначає правозахисник “Стоп корупції” Ігор Бондарчук.
Активісти проекту розклеїли оголошення в прилеглих з СТО районах, щоб згуртувати незадоволених мешканців.
Після цього правозахисники разом зі знімальною групою прийшли до Головного державного санітарного лікаря Києва Олега Рубана та повідомили про сумнівне СТО. Олег Рубан запевнив, що днями на місце направить комісію з Держепідслужби. Експерти проведуть аналіз впливу роботи сервісу на довкілля та комфорт жителів прилеглих будинків. Якщо результати виявлять порушення норм – матеріали скерують до суду задля припинення діяльності СТО.
Команда “Стоп корупції” триматиме ситуацію на контролі.
СТО, генделики, дискотеки, п'яні хулігани - усе це не має відбуватися біля житла людей!
Якщо з цим нічого не роботи, то відбудеться деградація. А це позначиться на якості життя кожного.
Ми на одному човні.
.
я не люблю когда сгущают краски, врут и передергивают. написно что сто "СТО просто у дворі" а я вижу что оно стоит на проезжей улице. дальше вранья не читал
СТО, генделики, дискотеки, п'яні хулігани - усе це не має відбуватися біля житла людей!
Якщо з цим нічого не роботи, то відбудеться деградація. А це позначиться на якості життя кожного.
Ми на одному човні.
.
я не люблю когда сгущают краски, врут и передергивают. написно что сто "СТО просто у дворі" а я вижу что оно стоит на проезжей улице. дальше вранья не читал
оно на само деле стоит на частной земле, а двор дома в другую сторону. друзья купили квартиру с видом практически на это сто - жалоб от них не слышал.
хорошо что наш гараж в глубокой промзоне, а то вымагателей не долго ждать.