вітаю! Я ФОП 3-ї групи на 2%. лист попав у спам, тому не відразу його помітив. Лист від kyiv.fiz@tax.gov.ua але gmail попередив, що Домен tax.gov.ua не зашифрував цей лист. Суть: за грудень місяць не заповнений рядок 4, в зв’язку з чим в ІКП по єдиному податку відсутні нарахування. Дивно. Роками здаю цей звіт і ніколи не заповнював рядок 4, бо він разом з рядком 3 відноситься до пункту II - бла-бал-бла оренда земельных ділянок. Тим паче, що є квитанція №2 про його отримання. Судячі з того, я був у тіньовий копії, то була якась масова розсилка. Хтось ще подібне днями отримував? Ігнорувати?
Нічого не приходило і нічого не подавав, але висить переплата податку за грудень 2022, консультанти кажуть уточнюючу деку не подавати, то глюк в податковій, мають виправити.
YuraP 08.06.2023 18:48 пишет: Отримав таке саме. Здав уточнюючий і все. Це через те, що там в кінці звіту мілким почерком вказана примітка №3.
Так, а про що там заповнювати? Чи поставити нулі?
В тому листі, що мені прийшов, детально розписано що і куди написати.
Ось: Вам необхідно подати уточнюючу податкову декларацію ( без додатків) за грудень 2022 року, в якій обов’язково повинні бути заповнені: Рядок 2.Податковий (звітний) період: 12 місяць 2022 року; Рядок 3.Податковий (звітний) період, який уточнюється: 12 місяць 2022 року; ПОКАЗНИКИ: Код рядка 01 – Обсяг доходу; Код рядка 02 – Сума єдиного податку (рядок 01 х 2%); Код рядка 03 – заповнююється тільки власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (у т. ч. на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь Код рядка 04 - Сума єдиного податку до сплати (рядок 02 + рядок 03); Код рядка 05 – «0» Код рядка 06 –дублюється показник рядка 04 ; Код рядка 07 –дублюється показник рядка 04.
Цей лист типовий приклад як податківці роблять дурнів зі звичайних платників податків в ситуації коли накосячили самі.
Якщо уважно почитати, примітку 2 до декларації виявиться, що там є примітка 2. А розповіді що примітка 3 превалює над приміткою 2 це на користь бідних. Треба було нормально інструкцію писати.