autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Питання по рішенням ОСББ

Супер писатель! **
Киев
С нами с 18.10.2007

Питання по рішенням ОСББ
      7 июня 2024 в 10:28 Гілками

Наскільки я розумію для прийняття якогось рішення по життєдіяльності ОСББ треба 50% + 1 голос.Після цього всі співвласники мають його виконувати.Ок.Але тут виникло таке питання: а які рішення взагалі можуть прийматися?
Ну типу вирішили забабахати дитячій майданчик за стопицот мільйонів + щомісячну плату на його підтримку в декілька тисяч(а у кого нема дітей?).Чи 51ному відсотку забажалось завести Блек джек із шлюхами тому всі мають за це щомісячно платити.Чи більш актуальне - вирішити купити генератор і ввести щомісячну плату за його обслуговування.При тому що як мінімум однієї третині мешканців він об'єктивно не потрібен.А суми там чималенькі.
Де межа?

Змінено Михей (10:30 07/06/2024)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар **
45 лет (10 лет за рулем), Буча <-> Київ
С нами с 26.02.2016

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: Михей]
      7 июня 2024 в 10:32 Гілками

Змиритися. Демократія.
Ну або піти проти системи, купити хату на хуторі і звідти тикати всім дулі.

Супер писатель! **
Киев
С нами с 18.10.2007

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: opexkiev]
      7 июня 2024 в 11:08 Гілками

Далеко не все що проголосує ОСББ підлягає виконанню.В тому і питання де межа.

Достоевский **
47 лет (26 лет за рулем), Киев
С нами с 09.02.2004

7 июня 2024 в 11:36 Гілками

Порядок прийняття рішень визначається статутом осбб. Там і написано, які рішення як приймаються.

Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

7 июня 2024 в 11:45 Гілками

В нас не ОСББ. В нас просто вулиця на 25 приблизно домів.
Назріло питання трохи підлатати асфальт - це питання благоустрою і свого-ж проживання.
Ніхто не був проти, при цьому кошти розподілили не на кількість хат, а на кількість автівок.

Якось нихто не був проти.

Або коли приїздять єлектрики та з вишки чистять проводи, то негласно їм дають 2-3 тищі та вони ще й всі дерева підрізають над дорогою. Потім просто народ скидується тому хто заплатив.

Так от я не розумію още жлобство в багатоквартирних домах. Ти-ж тут живеш. Це спільна теріторія комфорту... ну а далі можу тіки матами ,але це погано.

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: kkk_GAZ240]
      7 июня 2024 в 11:51 Гілками

kkk_GAZ240 07.06.2024 11:45 пишет:

Назріло питання трохи підлатати асфальт - це питання благоустрою і свого-ж проживання.
Ніхто не був проти, при цьому кошти розподілили не на кількість хат, а на кількість автівок.

Або коли приїздять єлектрики та з вишки чистять проводи, то негласно їм дають 2-3 тищі та вони ще й всі дерева підрізають над дорогою. Потім просто народ скидується тому хто заплатив.

Так от я не розумію още жлобство в багатоквартирних домах. Ти-ж тут живеш. Це спільна теріторія комфорту... ну а далі можу тіки матами ,але це погано.

Це якась фантастична фантастика.
От ТС пише, що дитячий майданчик не треба, бо дітей немає. Ось в такі підходи вірю.
По темі написали вже, закон про ОСББ та статут.

СуперСтар **
С нами с 26.02.2016

7 июня 2024 в 11:51 Гілками

Це Вам пощастило що такі сусіди по вулиці. Частіше буває, як і в багатоквартирних - починаються розборки з метою відпетляти від оплати але користуватися на всю котушку, або підгадити сусідам.
Чим молодший контингент\будинок\вулиця - тим легше. Бо у пенсіонерів часто банально грошей нема, зате є велике ЧСВ що молоді їм винні, і держава їм винна і Байден і Кличко. А молодші виросли на сучасній парадигмі, житло купили самі, і є ще натхнення щось покращувати, затрачаючи зусилля і кошти.

СуперСтар **
С нами с 26.02.2016

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: maksym]
      7 июня 2024 в 11:53 Гілками

maksym 07.06.2024 11:51 пишет:

От ТС пише, що дитячий майданчик не треба, бо дітей немає. Ось в такі підходи вірю.
По темі написали вже, закон про ОСББ та статут.

Ну у мене нема але я ж бачу що в домі купа їх. Якщо це буде не золоті гірки із платиновими каруселями то звісно треба.

V.I.P **
42 года (25 лет за рулем), Киев
С нами с 08.08.2008

7 июня 2024 в 12:25 Гілками

не знаю чи то у всіх, чи тіко у нас, але не 50+1 голос, а кожен голос має вагу площі квартири. тому треба набрати голосів на певну площу (здається 2/3 будинку).
тобто треба дві особи з квартирами по 50 метрів, проти однієї з квартирою у 100 квадратів.
і чим більше квартир/людей, тим важче прийняти рішення. а навіть якщо прийняте рішення, то там ще реалізація...
ми через шлагбаум ледь не перебилися. і суперечки, і заяви до поліції/прокуратури/мерії/благоустрою....

я через це і хочу на хутор. так щоб вовка відігнав і добре))

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: DimonDSV]
      7 июня 2024 в 12:30 Гілками

DimonDSV 07.06.2024 12:25 пишет:

не знаю чи то у всіх, чи тіко у нас, але не 50+1 голос, а кожен голос має вагу площі квартири. тому треба набрати голосів на певну площу (здається 2/3 будинку).
тобто треба дві особи з квартирами по 50 метрів, проти однієї з квартирою у 100 квадратів.
і чим більше квартир/людей, тим важче прийняти рішення. а навіть якщо прийняте рішення, то там ще реалізація...
ми через шлагбаум ледь не перебилися. і суперечки, і заяви до поліції/прокуратури/мерії/благоустрою....

я через це і хочу на хутор. так щоб вовка відігнав і добре))

голоса по м2 - це завжди так
Але в статуті може бути по окремим рішенням різні % голосів. І закон ще.
Наприклад, в законі відключення від ЦО - 75% (3/4)
У нас в статуті питання по реконструкції - 2/3, інші - 1/2.

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

7 июня 2024 в 13:18 Гілками

Михей 07.06.2024 11:08 пишет:

Далеко не все що проголосує ОСББ підлягає виконанню.В тому і питання де межа.

Межа - порушення прав окремих власників. Наприклад при встановленні обмежень по в'їзду до двору має бути забезпечена можливість потрапити туди будь-якому власнику (орендарю, в кого немає автівки тощо, бо він має право заїхати на таксі чи іншому ТЗ, який йому не належить, до нього може приїхати доставка, швидка й т.ін.).

Питання генератору - те ж саме, що питання гарячої води (третині не потрібний той стояк, бо бойлери наприклад), освітлення двору (нащо за то платити, якщо можна з ліхтариком ходити), поливу квітів - нафіг ті квіти потрібні, встановлення/утримання лавок у дворі й т.ін.

Змінено DKTigra (13:24 07/06/2024)

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: opexkiev]
      7 июня 2024 в 14:10 Гілками

opexkiev 07.06.2024 11:51 пишет:

Це Вам пощастило що такі сусіди по вулиці. Частіше буває, як і в багатоквартирних - починаються розборки з метою відпетляти від оплати але користуватися на всю котушку, або підгадити сусідам.
Чим молодший контингент\будинок\вулиця - тим легше. Бо у пенсіонерів часто банально грошей нема, зате є велике ЧСВ що молоді їм винні, і держава їм винна і Байден і Кличко. А молодші виросли на сучасній парадигмі, житло купили самі, і є ще натхнення щось покращувати, затрачаючи зусилля і кошти.

В принципі так воно і є. І з іншого боку це і є найдієвіший спосіб уникнути виконання якихось колективних рішень, які якомусь окремому мешканцю вбачаються непотрібним. Так що правда десь посередині.
А от щодо контингенту мешканців то тут багато нюансів. У багатьохнових жк, особливо середньо та низькобюджетних, є "інвестори", які понакупляли квартир, зробили мінімальний ремонт і здають. І виникає ситуація коли і власнику ті ініціативи не потрібні, і квартирантам.

Супер писатель! **
Киев
С нами с 18.10.2007

7 июня 2024 в 15:49 Гілками

Я розумію благоустрій і все таке.Тільки чому наприклад ті ж пенсіонери, якщо вже мова про них зайшла, повинні платити за будівництво і підтримання дитячого майданчика?

Ок, молодь вирішить відкрити блек джек з шлюхами, внесе це в тариф, пенсам теж за це платити? Я не пенсіонер якщо що.Цікаво просто .

С генератором теж цікава ситуація.Три дома.Так трапилося що в одному будинку майже ніколи не вимикають світло.Так вийшло, я хз чому.За весь час війни один(!) раз вимкнули в жовтні 22 коли це взагалі глобально було.Чому цей будинок має оплачувати покупку генератора?Крім того витрати на його обслуговування (в тому числі за паливо)
хотять внести в платіжки.Тільки не треба казати ну ви ж будете користуватися якщо ваш будинок відключать.Вот як відключать тоді і поговорим.Тоді будинок буде сидіти без світла.Нам шкода голодуючих дітей Африки сусідів, але чому ми повинні їх фактично спонсорувати.

Змінено Михей (15:53 07/06/2024)

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

7 июня 2024 в 15:55 Гілками

Михей 07.06.2024 15:49 пишет:

Ок, молодь вирішить відкрити блек джек з шлюхами, внесе це в тариф, пенсам теж за це платити? Я не пенсіонер якщо що.Цікаво просто .

Так, якщо блекджек та повії будуть на цей час легалізовані

В ответ на:

С генератором теж цікава ситуація.Три дома.Так трапилося що в одному будинку майже ніколи не вимикають світло.Так вийшло, я хз чому.За весь час війни один(!) раз вимкнули в жовтні 22 коли це взагалі глобально було.Чому цей будинок має платити за покупку генератора?

Зробіть окремі обліки по будинках, бачив таке. 2 різні групи рахунків, два різні внески й т.ін., два баланси (внутрішні), щось там зовсім трохи спільного у внесках було типу освітленя, заробітної плати двірників, вивіз сміття й т.ін. - несуттєво, по коефіцієнтах перекидали на один з рахунків, з якого платили за ті спільні витрати. Єдине чого не пам'ятаю - то юридично були дві різні ОСББ чи одне, здається все ж різні, але в одному з них правління було формальне.

Якщо будинку не подобається - створюйте власне ОСББ, будівлю має передати попереднє, й все. А ні, не все - ще внески на капремонт та резервний фонд, якщо є, треба буде ділити, та боржників передавати

Змінено DKTigra (16:03 07/06/2024)

V.I.P. ***
Киев
С нами с 21.07.2001

7 июня 2024 в 17:25 Гілками

А і не зрозумієш. Бо 30% пенсионери, 30% - арендатори, 20% тих яким все пох.

ЗІ. В нас на збори кликали. Скільки прийшло? з 72 квартир - 10.
От і рахуй відсотки.

важничающий писатель ***
46 лет, Киев
С нами с 04.12.2006

7 июня 2024 в 17:31 Гілками

Михей 07.06.2024 10:28 пишет:

Чи 51ному відсотку забажалось завести Блек джек із шлюхами тому всі мають за це щомісячно платити.Чи більш актуальне - вирішити купити генератор і ввести щомісячну плату за його обслуговування.

За калькуляцію там зазвичай трохи більше, 75% площі, здається. Але навіть якщо у вас 50+ за статутом, то що ж, життя бентежне. Можете агітувати проти шлюх і блекджека, можете переїхати в будинок, де більшість пенсіонери і голосують за все хороше, але щоб ставив депутат:)

важничающий писатель ***
46 лет, Киев
С нами с 04.12.2006

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: AlexAudiCoupe]
      7 июня 2024 в 17:32 Гілками

AlexAudiCoupe 07.06.2024 17:25 пишет:

От і рахуй відсотки.

За законом не обов'язково приходити. Раніше було письмове опитування, зараз вже можна за КЕП голосувати.

V.I.P. ***
Киев
С нами с 21.07.2001

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: zyoma]
      7 июня 2024 в 17:36 Гілками

zyoma 07.06.2024 17:32 пишет:

AlexAudiCoupe 07.06.2024 17:25 пишет:

От і рахуй відсотки.

За законом не обов'язково приходити. Раніше було письмове опитування, зараз вже можна за КЕП голосувати.

:-) В мене на сходовій клитині 4 квартири. Я (пенсіонер, до речі :-) ) та ще три бабки.

Вони навіть не чули що таке КЕП :-)

Я ж відсотки писам. При чому, я ще занизив, мабуть.

Це не дім у ЖК новому, не молоді відносно люди заробили та купили квартиру. Хоча, і там буває арендаторів половина будинку...

важничающий писатель ***
46 лет, Киев
С нами с 04.12.2006

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: AlexAudiCoupe]
      7 июня 2024 в 18:20 Гілками

AlexAudiCoupe 07.06.2024 17:36 пишет:

Вони навіть не чули що таке КЕП :-)

Я ж відсотки писам. При чому, я ще занизив, мабуть.

Це не дім у ЖК новому, не молоді відносно люди заробили та купили квартиру. Хоча, і там буває арендаторів половина будинку...

Я маю на увазі, що за присутністю на зборах не оцінити нічого, в загальному випадку. Мої батьки і батьки чоловіка голосують через письмове опитування, до речі.

А в ЖК по-різному. І орендатори буває платять, і орендодавці. Наші минулого року зібрали без ОСББ 600 чи 700 к на благоустрій.

IesuiT *
42 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

7 июня 2024 в 20:59 Гілками

Михей 07.06.2024 10:28 пишет:

Наскільки я розумію для прийняття якогось рішення по життєдіяльності ОСББ треба 50% + 1 голос.Після цього всі співвласники мають його виконувати.Ок.Але тут виникло таке питання: а які рішення взагалі можуть прийматися?
Ну типу вирішили забабахати дитячій майданчик за стопицот мільйонів + щомісячну плату на його підтримку в декілька тисяч(а у кого нема дітей?).Чи 51ному відсотку забажалось завести Блек джек із шлюхами тому всі мають за це щомісячно платити.Чи більш актуальне - вирішити купити генератор і ввести щомісячну плату за його обслуговування.При тому що як мінімум однієї третині мешканців він об'єктивно не потрібен.А суми там чималенькі.
Де межа?

Жлоб детект.
Купляли площадку і лавку. Якими я, і моя сім'я не користуються.
Хай користуються ті, кому потрібно.

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
0 користувачів і 75 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 4426

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія