autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Питання по рішенням ОСББ (2/3)

Супер писатель! **
Киев
С нами с 18.10.2007

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: juiT]
      7 июня 2024 в 21:29 Гілками

juiT 07.06.2024 20:59 пишет:

Михей 07.06.2024 10:28 пишет:

Наскільки я розумію для прийняття якогось рішення по життєдіяльності ОСББ треба 50% + 1 голос.Після цього всі співвласники мають його виконувати.Ок.Але тут виникло таке питання: а які рішення взагалі можуть прийматися?
Ну типу вирішили забабахати дитячій майданчик за стопицот мільйонів + щомісячну плату на його підтримку в декілька тисяч(а у кого нема дітей?).Чи 51ному відсотку забажалось завести Блек джек із шлюхами тому всі мають за це щомісячно платити.Чи більш актуальне - вирішити купити генератор і ввести щомісячну плату за його обслуговування.При тому що як мінімум однієї третині мешканців він об'єктивно не потрібен.А суми там чималенькі.
Де межа?

Жлоб детект.
Купляли площадку і лавку. Якими я, і моя сім'я не користуються.
Хай користуються ті, кому потрібно.

Швондер детектед.
http://youtu.be/goRyvCyikNw?si=mTXiU9ZkhTQtn7AJ

Ну так дай людям грошей ще.Ти і твоя сім'я теж користуватися не будеш.Там всього то тисяч двадцять треба.Номер картки скидать?Ти ж не жлоб?

Змінено Михей (21:34 07/06/2024)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
V.I.P **
С нами с 07.02.2012

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: AlexAudiCoupe]
      7 июня 2024 в 21:35 Гілками

AlexAudiCoupe 07.06.2024 17:36 пишет:

:-) В мене на сходовій клитині 4 квартири. Я (пенсіонер, до речі :-) ) та ще три бабки.

Вони навіть не чули що таке КЕП :-)

А їм й не треба, зазвичай вони й так дуже активні по всілякій діяльності по будинку, принаймні на тих зборах що в нас проводяться

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: Михей]
      7 июня 2024 в 21:43 Гілками

Михей 07.06.2024 21:29 пишет:

Ну так дай людям грошей ще.Ти і твоя сім'я теж користуватися не будеш.Там всього то тисяч двадцять треба.Номер картки скидать?Ти ж не жлоб?

Якщо в тебе є майно у сумісній власності - на тебе діють правила розпорядження ним як майном сумісної власності, яке реалізується через колективні рішення. Позбутися такого безладу ти можеш тільки припинивши право власності на відповідне майно (яке зазвичай є похідним від приватного права власності на якесь інше майно), у іншому випадку твій голос виключно один з багатьох. Єдине що - прийняті рішення не мають порушувати твоє право, наприклад не можна поставити лавку й якимось чином заборонити тобі нею користуватись. Але якщо більшість вирішить ставити чи не ставити лавку - буде так як вирішить більшість майже незалежно від твого бажання.

Й твої швондерізми кажуть що ти й є тим самим швондером, який не відрізняє право приватної та право сумісної власності - у тому куску, який ти виклав, мова йде тільки про приватну власність й жодної сумісної

Змінено DKTigra (21:50 07/06/2024)

Супер писатель! **
Киев
С нами с 18.10.2007

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: DKTigra]
      7 июня 2024 в 22:28 Гілками

DKTigra 07.06.2024 21:43 пишет:

Якщо в тебе є майно у сумісній власності - на тебе діють правила розпорядження ним як майном сумісної власності, яке реалізується через колективні рішення. Позбутися такого безладу ти можеш тільки припинивши право власності на відповідне майно (яке зазвичай є похідним від приватного права власності на якесь інше майно), у іншому випадку твій голос виключно один з багатьох. Єдине що - прийняті рішення не мають порушувати твоє право, наприклад не можна поставити лавку й якимось чином заборонити тобі нею користуватись. Але якщо більшість вирішить ставити чи не ставити лавку - буде так як вирішить більшість майже незалежно від твого бажання.

Й твої швондерізми кажуть що ти й є тим самим швондером, який не відрізняє право приватної та право сумісної власності - у тому куску, який ти виклав, мова йде тільки про приватну власність й жодної сумісної

А якщо так? "Але якщо більшість вирішить ставити чи не ставити лавку мусорку біля двері твоєї квартири- буде так як вирішить більшість майже незалежно від твого бажання."Щось мені підказує що таке не пройде.

Конструктивно спитав де та межа.Самі "розумні" вискочили і вагома доповіли своє враження яке їх не питали .

IesuiT *
42 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

7 июня 2024 в 22:50 Гілками

juiT 07.06.2024 20:59 пишет:

Михей 07.06.2024 10:28 пишет:

Наскільки я розумію для прийняття якогось рішення по життєдіяльності ОСББ треба 50% + 1 голос.Після цього всі співвласники мають його виконувати.Ок.Але тут виникло таке питання: а які рішення взагалі можуть прийматися?
Ну типу вирішили забабахати дитячій майданчик за стопицот мільйонів + щомісячну плату на його підтримку в декілька тисяч(а у кого нема дітей?).Чи 51ному відсотку забажалось завести Блек джек із шлюхами тому всі мають за це щомісячно платити.Чи більш актуальне - вирішити купити генератор і ввести щомісячну плату за його обслуговування.При тому що як мінімум однієї третині мешканців він об'єктивно не потрібен.А суми там чималенькі.
Де межа?

Жлоб детект.
Купляли площадку і лавку. Якими я, і моя сім'я не користуються.
Хай користуються ті, кому потрібно.

Швондер детектед.

Ти не з Донецька чи Луганська випадково?

IesuiT *
42 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

7 июня 2024 в 22:53 Гілками

Михей 07.06.2024 22:28 пишет:

А якщо так? "Але якщо більшість вирішить ставити чи не ставити лавку мусорку біля двері твоєї квартири- буде так як вирішить більшість майже незалежно від твого бажання."Щось мені підказує що таке не пройде.

Конструктивно спитав де та межа.Самі "розумні" вискочили і вагома доповіли своє враження яке їх не питали .

Яка бляха межа?
Межа вирішується голосуванням по тим чи іншим питанням, це є ОСББ .
Більшість ЗА, робимо.
Щось не подобається, велкам ту приватний будинок.

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

7 июня 2024 в 23:08 Гілками

Михей 07.06.2024 22:28 пишет:

Межа - порушення прав співвласників або третіх осіб. Щодо мусорки:

ДСТУ-Н Б Б.2.2-7:2013
В ответ на:

контейнерні майданчики повинні бути віддалені від стін житлових будівель, майданчиків для ігор дітей та відпочинку населення на відстань не менше ніж 20 м.

Такі ж норми у Державних санітарних нормах та правилах утримання територій населених місць, але окремо розглянуто питання щільної забудови
В ответ на:

2.8. Контейнерні майданчики повинні бути віддалені від меж
земельних ділянок навчальних та лікувально-профілактичних
закладів, стін житлових та громадських будівель і споруд,
майданчиків для ігор дітей та відпочинку населення на відстань не
менше 20 м.

2.10. У виняткових випадках в районах забудови, що склалася,
де немає можливості дотримання відстаней, зазначених у пункті 2.8
Санітарних норм, місця розташування контейнерних майданчиків
встановлюються комісією за участю посадових осіб спеціально
уповноважених органів містобудування та архітектури і державної
санітарно-епідеміологічної служби, а також представників
балансоутримувача будинку та органу самоорганізації населення.
Комісією складається акт довільної форми щодо місця розташування
контейнерного майданчика, який підписується всіма членами комісії
у чотирьох примірниках для кожної із сторін.

Де ти тут знайшов встановлення під дверима?

Закінчуй з тими еротичними фантазіями - вони в тебе так саме не виходять, як й швондерізми, краще розберись із приватною та сумісною власністю, та й взагалі із здоровим глуздом - в багатоквартирних будинках окремий вхід до квартири - це виключення, або приміщення повернене з комерційного, або отриманий відповідний дозвіл на реконструкцію у зв'язку із обмеженнями у русі в того, хто там проживає - в загальному випадку трохи важко буде як поставити контейнерний майданчик на 12 чи 25 поверсі перед дверима квартири, так й здійснювати вивіз сміття звідти. Це не хтось "дуже розумний", там трохи в іншому справа

Змінено DKTigra (23:09 07/06/2024)

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

13 июня 2024 в 20:23 Гілками

Тут є питаннячко- якщо є осбб, будинкова котельня, окремі квартири на індивідуальному опаленні. Чи мають ці квартири платити за ремонт котельні?

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: hugo-smk]
      13 июня 2024 в 21:01 Гілками

hugo-smk 13.06.2024 20:23 пишет:

Тут є питаннячко- якщо є осбб, будинкова котельня, окремі квартири на індивідуальному опаленні. Чи мають ці квартири платити за ремонт котельні?

Так. Як й за опалення МЗК, навіть якщо в них окремий вхід й за втрату тепла в стояках будинку (бо ці стояки так саме належать їм як й всім іншим).

опытный писатель **
46 лет (27 лет за рулем), Киев
С нами с 15.01.2018

13 июня 2024 в 21:01 Гілками

Жить в многоквартирном доме, большинство жителей которого готовы голосовать и платить за генератор, его обслуживание и прочие удобства, в нашей стране большая удача
Такому радоваться надо, а не жаловаться на это...
Так как в подавляющем большинстве случаев это самое большинство готово чапать по темной лестнице пешком на 25-й этаж, в который не будет подаваться вода и теплоноситель, и сидеть потом в темной квартире немытым и гадить в кулечек, но зато бесплатно
Но поскольку люди разные, в идеале надо подбирать место жительства, где большинство такого же уровня, и тога всем будет максимально комфортно, так как каждый будет жить среди своих

Змінено Vodnik (21:03 13/06/2024)

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

13 июня 2024 в 21:42 Гілками

DKTigra 13.06.2024 21:01 пишет:

Так. Як й за опалення МЗК, навіть якщо в них окремий вхід й за втрату тепла в стояках будинку (бо ці стояки так саме належать їм як й всім іншим).

Я теж так думаю на основі повідомлень із цієї теми.
Але опонент пише в стилі, що є відмова від послуг опалення будинкової котельні, нема договору на опалення і тд. Може саме на індивідуальне опалення є свої норми?
Бо по такій лозіці я можу не платити за освітлення прибудинкової території, бо я собі ліхтарик купив і мені не треба світло загальне

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

13 июня 2024 в 22:07 Гілками

hugo-smk 13.06.2024 21:42 пишет:

Але опонент пише в стилі, що є відмова від послуг опалення будинкової котельні, нема договору на опалення і тд. Може саме на індивідуальне опалення є свої норми?
Бо по такій лозіці я можу не платити за освітлення прибудинкової території, бо я собі ліхтарик купив і мені не треба світло загальне

Опонент може писати що хоче.
По закону він член ОСББ та має платити за всі тарифи, яки прийняті в рамках закону.
Інд. опалення, я майже впевнений, там не офіційне.
По закону відмова від ЦО - це рішення 75% мешканців.
А так, якщо він гріє квартиру сам, може не платити за тепло по лічильнику. Всі інші платежі по ЦО - має платити.

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: maksym]
      13 июня 2024 в 22:47 Гілками

maksym 13.06.2024 22:07 пишет:

hugo-smk 13.06.2024 21:42 пишет:

В ответ на:

...

Опонент може писати що хоче.
По закону він член ОСББ та має платити за всі тарифи, яки прийняті в рамках закону.
Інд. опалення, я майже впевнений, там не офіційне.
По закону відмова від ЦО - це рішення 75% мешканців.
А так, якщо він гріє квартиру сам, може не платити за тепло по лічильнику. Всі інші платежі по ЦО - має платити.

Ок, а як щодо цього?
https://guide.diia.gov.ua/view/pryiniatt...0f-04714483520c
Чи я плутаю поняття?

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

13 июня 2024 в 23:01 Гілками

hugo-smk 13.06.2024 22:47 пишет:

Ок, а як щодо цього?
https://guide.diia.gov.ua/view/pryiniatt...0f-04714483520c
Чи я плутаю поняття?

Плутаєш, орган самоврядування подивиться чи є законні підстави на підключення й відмовить, якщо це буде єдина квартира. Там тобі нижче за твоїм посиланням написано підставу для відмови - якщо більше 50% були відключені на момент набрання чинності ЗУ про житлов-комунальні (мова про закон 2018 року) - можеш відключатись паровозом за ними, інакше - індивідуально ні, тільки разом на підставі рішення 75% якщо немає ОСББ, 50% якщо є ОСББ (в цьому невпевнений, може так само 75%), й відключать не квартиру а весь будинок, навіть тих хто в меншості проти.

Змінено DKTigra (23:02 13/06/2024)

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

13 июня 2024 в 23:16 Гілками

Закон про осбб
В ответ на:

Рішення загальних зборів об’єднання про відключення будинку від мереж (систем) централізованого постачання комунальних послуг у порядку, встановленому законом, і визначення системи подальшого забезпечення будинку комунальними послугами вважаються прийнятими, якщо за них проголосували співвласники, які разом мають більше ніж 75 відсотків загальної кількості голосів усіх співвласників.

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: maksym]
      13 июня 2024 в 23:41 Гілками

maksym 13.06.2024 23:16 пишет:

Закон про осбб
В ответ на:

Рішення загальних зборів об’єднання про відключення будинку від мереж (систем) централізованого постачання комунальних послуг у порядку, встановленому законом, і визначення системи подальшого забезпечення будинку комунальними послугами вважаються прийнятими, якщо за них проголосували співвласники, які разом мають більше ніж 75 відсотків загальної кількості голосів усіх співвласників.

Ок, йдемо далі:
Я так розумію це те, на що "опонент" наголошує - що в нього нема ніяких договорів, і тоді йому платити не треба:
В ответ на:

Обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання здійснюється відповідно до Порядку обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення та постачання гарячої води, затвердженого наказом Мінрегіону від 15 серпня 2018 р. N 219.

Виконавець здійснює обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання за умови укладення із споживачем індивідуального договору про надання послуги з постачання теплової енергії з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем.
https://ips.ligazakon.net/document/view/KP190830?an=1251 />

Але в нашому випадку Виконавцем не є комунальне підприємство чи тд,а є ОСББ - на рахунок ОСББ платяться кошти, які витрачаються на закупівлю газу для котельні.
Окремо ще є така норма для управителів:
В ответ на:

Якщо обслуговування внутрішньобудинкової системи здійснюється управителем, умови такого обслуговування зазначаються у договорі про надання послуги з управління багатоквартирним будинком. Зокрема, види та періодичність робіт включаються до періодичності виконання робіт (послуг) з утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території, а витрати з обслуговування внутрішньобудинкової системи - до кошторису витрат з утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території.
https://ips.ligazakon.net/document/view/KP190830?an=1251

Чи вважається ОСББ управителем? Я так розумію ні.
Зовсім заплутався

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

14 июня 2024 в 00:32 Гілками

hugo-smk 13.06.2024 23:41 пишет:

maksym 13.06.2024 23:16 пишет:

Закон про осбб
В ответ на:

Ок, йдемо далі:
Я так розумію це те, на що "опонент" наголошує - що в нього нема ніяких договорів, і тоді йому платити не треба:
В ответ на:

Обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання здійснюється відповідно до Порядку обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення та постачання гарячої води, затвердженого наказом Мінрегіону від 15 серпня 2018 р. N 219.

Виконавець здійснює обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання за умови укладення із споживачем індивідуального договору про надання послуги з постачання теплової енергії з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем.
https://ips.ligazakon.net/document/view/KP190830?an=1251<br />
<hr /></blockquote><font class="post">
Але в нашому випадку Виконавцем не є комунальне підприємство чи тд,а є ОСББ - на рахунок ОСББ платяться кошти, які витрачаються на закупівлю газу для котельні.
В ответ на:

Якщо обслуговування внутрішньобудинкової системи здійснюється управителем, умови такого обслуговування зазначаються у договорі про надання послуги з управління багатоквартирним будинком. Зокрема, види та періодичність робіт включаються до періодичності виконання робіт (послуг) з утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території, а витрати з обслуговування внутрішньобудинкової системи - до кошторису витрат з утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території.
https://ips.ligazakon.net/document/view/KP190830?an=1251

Чи вважається ОСББ управителем? Я так розумію ні.
Зовсім заплутався

закон про осбб
В ответ на:

об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі - об’єднання) - юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна;

тут, як я розумію, є різниця між управителем та управляючої компанією.
Як на мене, осбб - управитель.
Щодо твого випадку - квартира купувалась з будинку, в проєкті якого була ця котельня. Він власник не тільки квартири, але і спільного майна. І зобов'язаний забезпечувати його екплуатацію за нормами. Це теорія. А практика такова, що завжди є вумники, які кажуть, що самі опалюються, а по факту ще й крадуть тепло у сусідів.
Звичайний колхоз в дії

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

14 июня 2024 в 00:36 Гілками

В ответ на:

ОСББ не є управителем. Управитель це окрема надбудова, третя особа яка у встановленому у договорі обсягах надає ОСББ та її членам обмежений перелік послуг. Наприклад можуть вивозити сміття, але не забезпечувати прибирання території, бо ОСББ має свого двірника чи хоче це питання вирішувати самостійно.

В ответ на:

7) управитель багатоквартирного будинку (далі - управитель) - фізична особа - підприємець або юридична особа - суб’єкт підприємницької діяльності, яка за договором із співвласниками забезпечує належне утримання та ремонт спільного майна багатоквартирного будинку і прибудинкової території та належні умови проживання і задоволення господарсько-побутових потреб;

Нема ніяких договрів з ОСББ у співвласників й не може бути (саме в контексті співвласників й житлово-комунальних послуг). Можуть бути інші відносини, наприклад учасник ОСББ орендує в ОСББ нежитлове приміщення, але це вже виключно відносини орендаря та орендодавця.

В нашому випадку обслуговування внутрішніх мереж виконує відповідна ТОВка, яка ремонтує стояки опалення, постачання води та водовідведення, обслуговує ІТП, точка відмежування від власника приміщення - відгалуження стояка до приміщення, точка відмежування від центральних мереж - лічильники на вході у будинок, за ними Теплоенерго та Водоканал відповідають та утримують.

Ти взагалі не туди дивишся - на балансі ОСББ є спільне майно - котельня, все, незалежно від кольору очей, релігійних вподобань, сімейного стану та зорям на небі це є спільне майно, яке треба утримувати, модернізувати, якщо так вирішили збори й т.ін. Так само як ти платиш за фарбу, якою навесні пофарбують лавку, якою ти ніколи не користувався та користуватись ніколи не будеш, або за кронування дерев, хоча тобі ніби абсолютно пофігу чи вони кроновані, чи ні десь там в куті прибудинкової території.

В ответ на:

6) спільне майно багатоквартирного будинку - приміщення загального користування (у тому числі допоміжні), несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку, яке обслуговує більше одного житлового або нежитлового приміщення, а також будівлі і споруди, які призначені для задоволення потреб співвласників багатоквартирного будинку та розташовані на прибудинковій території, а також права на земельну ділянку, на якій розташовані багатоквартирний будинок і належні до нього будівлі та споруди і його прибудинкова територія;

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/417-19#Text

Ну й далі по тексту
В ответ на:

Стаття 7. Обов’язки співвласників багатоквартирного будинку

1. Співвласники зобов’язані:

1) забезпечувати належне утримання та належний санітарний, протипожежний і технічний стан спільного майна багатоквартирного будинку;

2. Кожний співвласник несе зобов’язання щодо належного утримання, експлуатації, реконструкції, реставрації, поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку пропорційно до його частки співвласника.

На визначення термінів відразу йде посилання у ЗУ про ОСББ.
В ответ на:

Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Цивільному кодексі України, законах України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" та "Про житлово-комунальні послуги".

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2866-14#Text

Змінено DKTigra (00:55 14/06/2024)

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

14 июня 2024 в 00:44 Гілками

DKTigra 14.06.2024 00:36 пишет:

В ответ на:

ОСББ не є управителем. Управитель це окрема надбудова, третя особа яка у встановленому у договорі обсягах надає ОСББ та її членам обмежений перелік послуг. Наприклад можуть вивозити сміття, але не забезпечувати прибирання території, бо ОСББ має свого двірника чи хоче це питання вирішувати самостійно.

В нашому випадку обслуговування внутрішніх мереж виконує відповідна ТОВка, яка ремонтує стояки опалення, постачання води та водовідведення, обслуговує ІТП, точка відмежування - відгалуження стояка в квартиру.

Ти взагалі не туди дивишся - на балансі ОСББ є спільне майно - котельня, все, незалежно від кольору очей, релігійних вподобань, сімейного стану та зорям на небі це є спільне майно, яке треба утримувати, модернізувати, якщо так вирішили збори й т.ін. Так само як ти платиш за фарбу, якою навесні пофарбують лавку, якою ти ніколи не користувався та користуватись ніколи не будеш, або за кронування дерев, хоча тобі ніби абсолютно пофігу чи вони кроновані, чи ні десь там в куті прибудинкової території.

В ответ на:

6) спільне майно багатоквартирного будинку - приміщення загального користування (у тому числі допоміжні), несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку, яке обслуговує більше одного житлового або нежитлового приміщення, а також будівлі і споруди, які призначені для задоволення потреб співвласників багатоквартирного будинку та розташовані на прибудинковій території, а також права на земельну ділянку, на якій розташовані багатоквартирний будинок і належні до нього будівлі та споруди і його прибудинкова територія;

В ответ на:

...

В нашому випадку обслуговування внутрішніх мереж виконує відповідна ТОВка, яка ремонтує стояки опалення, постачання води та водовідведення, обслуговує ІТП, точка відмежування - відгалуження стояка в квартиру.

В ответ на:

В ответ на:

Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Цивільному кодексі України, законах України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" та "Про житлово-комунальні послуги".

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2866-14#Text

Ну мені треба якось послідовно відповісти, тому і пішов шукати саме за опалення норми.
В нього ще аргументація "не користуюсь послугами і не можу користуватись,за що я повинен платити". Якщо там дійсно все технічно відрізано від загальнобудинкових мереж, то дещиця логіки є в його діях

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

14 июня 2024 в 00:49 Гілками

Короче - рішенням ОСББ встановлюється хто за що платить або ні. Звісно якщо це не суперечить законодавству. Чисто теоретично може ж бути прийняте рішення, що платять лише фактичні користувачі котельні?

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
0 користувачів і 69 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 4426

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія