autoua
Autoua.netФорумВирішення побутових проблем

Питання по рішенням ОСББ (Всі сторінки)

1
2
3
Усі сторінки
Супер писатель! **
Киев
С нами с 18.10.2007

Питання по рішенням ОСББ
      7 июня 2024 в 10:28 Гілками

Наскільки я розумію для прийняття якогось рішення по життєдіяльності ОСББ треба 50% + 1 голос.Після цього всі співвласники мають його виконувати.Ок.Але тут виникло таке питання: а які рішення взагалі можуть прийматися?
Ну типу вирішили забабахати дитячій майданчик за стопицот мільйонів + щомісячну плату на його підтримку в декілька тисяч(а у кого нема дітей?).Чи 51ному відсотку забажалось завести Блек джек із шлюхами тому всі мають за це щомісячно платити.Чи більш актуальне - вирішити купити генератор і ввести щомісячну плату за його обслуговування.При тому що як мінімум однієї третині мешканців він об'єктивно не потрібен.А суми там чималенькі.
Де межа?

Змінено Михей (10:30 07/06/2024)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар **
45 лет (10 лет за рулем), Буча <-> Київ
С нами с 26.02.2016

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: Михей]
      7 июня 2024 в 10:32 Гілками

Змиритися. Демократія.
Ну або піти проти системи, купити хату на хуторі і звідти тикати всім дулі.

Супер писатель! **
Киев
С нами с 18.10.2007

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: opexkiev]
      7 июня 2024 в 11:08 Гілками

Далеко не все що проголосує ОСББ підлягає виконанню.В тому і питання де межа.

Достоевский **
47 лет (26 лет за рулем), Киев
С нами с 09.02.2004

7 июня 2024 в 11:36 Гілками

Порядок прийняття рішень визначається статутом осбб. Там і написано, які рішення як приймаються.

Шкодоволгный Вазотавр *
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 06.07.2001

7 июня 2024 в 11:45 Гілками

В нас не ОСББ. В нас просто вулиця на 25 приблизно домів.
Назріло питання трохи підлатати асфальт - це питання благоустрою і свого-ж проживання.
Ніхто не був проти, при цьому кошти розподілили не на кількість хат, а на кількість автівок.

Якось нихто не був проти.

Або коли приїздять єлектрики та з вишки чистять проводи, то негласно їм дають 2-3 тищі та вони ще й всі дерева підрізають над дорогою. Потім просто народ скидується тому хто заплатив.

Так от я не розумію още жлобство в багатоквартирних домах. Ти-ж тут живеш. Це спільна теріторія комфорту... ну а далі можу тіки матами ,але це погано.

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: kkk_GAZ240]
      7 июня 2024 в 11:51 Гілками

kkk_GAZ240 07.06.2024 11:45 пишет:

Назріло питання трохи підлатати асфальт - це питання благоустрою і свого-ж проживання.
Ніхто не був проти, при цьому кошти розподілили не на кількість хат, а на кількість автівок.

Або коли приїздять єлектрики та з вишки чистять проводи, то негласно їм дають 2-3 тищі та вони ще й всі дерева підрізають над дорогою. Потім просто народ скидується тому хто заплатив.

Так от я не розумію още жлобство в багатоквартирних домах. Ти-ж тут живеш. Це спільна теріторія комфорту... ну а далі можу тіки матами ,але це погано.

Це якась фантастична фантастика.
От ТС пише, що дитячий майданчик не треба, бо дітей немає. Ось в такі підходи вірю.
По темі написали вже, закон про ОСББ та статут.

СуперСтар **
С нами с 26.02.2016

7 июня 2024 в 11:51 Гілками

Це Вам пощастило що такі сусіди по вулиці. Частіше буває, як і в багатоквартирних - починаються розборки з метою відпетляти від оплати але користуватися на всю котушку, або підгадити сусідам.
Чим молодший контингент\будинок\вулиця - тим легше. Бо у пенсіонерів часто банально грошей нема, зате є велике ЧСВ що молоді їм винні, і держава їм винна і Байден і Кличко. А молодші виросли на сучасній парадигмі, житло купили самі, і є ще натхнення щось покращувати, затрачаючи зусилля і кошти.

СуперСтар **
С нами с 26.02.2016

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: maksym]
      7 июня 2024 в 11:53 Гілками

maksym 07.06.2024 11:51 пишет:

От ТС пише, що дитячий майданчик не треба, бо дітей немає. Ось в такі підходи вірю.
По темі написали вже, закон про ОСББ та статут.

Ну у мене нема але я ж бачу що в домі купа їх. Якщо це буде не золоті гірки із платиновими каруселями то звісно треба.

V.I.P **
42 года (25 лет за рулем), Киев
С нами с 08.08.2008

7 июня 2024 в 12:25 Гілками

не знаю чи то у всіх, чи тіко у нас, але не 50+1 голос, а кожен голос має вагу площі квартири. тому треба набрати голосів на певну площу (здається 2/3 будинку).
тобто треба дві особи з квартирами по 50 метрів, проти однієї з квартирою у 100 квадратів.
і чим більше квартир/людей, тим важче прийняти рішення. а навіть якщо прийняте рішення, то там ще реалізація...
ми через шлагбаум ледь не перебилися. і суперечки, і заяви до поліції/прокуратури/мерії/благоустрою....

я через це і хочу на хутор. так щоб вовка відігнав і добре))

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: DimonDSV]
      7 июня 2024 в 12:30 Гілками

DimonDSV 07.06.2024 12:25 пишет:

не знаю чи то у всіх, чи тіко у нас, але не 50+1 голос, а кожен голос має вагу площі квартири. тому треба набрати голосів на певну площу (здається 2/3 будинку).
тобто треба дві особи з квартирами по 50 метрів, проти однієї з квартирою у 100 квадратів.
і чим більше квартир/людей, тим важче прийняти рішення. а навіть якщо прийняте рішення, то там ще реалізація...
ми через шлагбаум ледь не перебилися. і суперечки, і заяви до поліції/прокуратури/мерії/благоустрою....

голоса по м2 - це завжди так
Але в статуті може бути по окремим рішенням різні % голосів. І закон ще.
Наприклад, в законі відключення від ЦО - 75% (3/4)
У нас в статуті питання по реконструкції - 2/3, інші - 1/2.

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

7 июня 2024 в 13:18 Гілками

Михей 07.06.2024 11:08 пишет:

Далеко не все що проголосує ОСББ підлягає виконанню.В тому і питання де межа.

Межа - порушення прав окремих власників. Наприклад при встановленні обмежень по в'їзду до двору має бути забезпечена можливість потрапити туди будь-якому власнику (орендарю, в кого немає автівки тощо, бо він має право заїхати на таксі чи іншому ТЗ, який йому не належить, до нього може приїхати доставка, швидка й т.ін.).

Питання генератору - те ж саме, що питання гарячої води (третині не потрібний той стояк, бо бойлери наприклад), освітлення двору (нащо за то платити, якщо можна з ліхтариком ходити), поливу квітів - нафіг ті квіти потрібні, встановлення/утримання лавок у дворі й т.ін.

Змінено DKTigra (13:24 07/06/2024)

подсевший на форум **
38 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: opexkiev]
      7 июня 2024 в 14:10 Гілками

opexkiev 07.06.2024 11:51 пишет:

Це Вам пощастило що такі сусіди по вулиці. Частіше буває, як і в багатоквартирних - починаються розборки з метою відпетляти від оплати але користуватися на всю котушку, або підгадити сусідам.
Чим молодший контингент\будинок\вулиця - тим легше. Бо у пенсіонерів часто банально грошей нема, зате є велике ЧСВ що молоді їм винні, і держава їм винна і Байден і Кличко. А молодші виросли на сучасній парадигмі, житло купили самі, і є ще натхнення щось покращувати, затрачаючи зусилля і кошти.

В принципі так воно і є. І з іншого боку це і є найдієвіший спосіб уникнути виконання якихось колективних рішень, які якомусь окремому мешканцю вбачаються непотрібним. Так що правда десь посередині.
А от щодо контингенту мешканців то тут багато нюансів. У багатьохнових жк, особливо середньо та низькобюджетних, є "інвестори", які понакупляли квартир, зробили мінімальний ремонт і здають. І виникає ситуація коли і власнику ті ініціативи не потрібні, і квартирантам.

Супер писатель! **
Киев
С нами с 18.10.2007

7 июня 2024 в 15:49 Гілками

Я розумію благоустрій і все таке.Тільки чому наприклад ті ж пенсіонери, якщо вже мова про них зайшла, повинні платити за будівництво і підтримання дитячого майданчика?

Ок, молодь вирішить відкрити блек джек з шлюхами, внесе це в тариф, пенсам теж за це платити? Я не пенсіонер якщо що.Цікаво просто .

С генератором теж цікава ситуація.Три дома.Так трапилося що в одному будинку майже ніколи не вимикають світло.Так вийшло, я хз чому.За весь час війни один(!) раз вимкнули в жовтні 22 коли це взагалі глобально було.Чому цей будинок має оплачувати покупку генератора?Крім того витрати на його обслуговування (в тому числі за паливо)
хотять внести в платіжки.Тільки не треба казати ну ви ж будете користуватися якщо ваш будинок відключать.Вот як відключать тоді і поговорим.Тоді будинок буде сидіти без світла.Нам шкода голодуючих дітей Африки сусідів, але чому ми повинні їх фактично спонсорувати.

Змінено Михей (15:53 07/06/2024)

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

7 июня 2024 в 15:55 Гілками

Михей 07.06.2024 15:49 пишет:

Ок, молодь вирішить відкрити блек джек з шлюхами, внесе це в тариф, пенсам теж за це платити? Я не пенсіонер якщо що.Цікаво просто .

Так, якщо блекджек та повії будуть на цей час легалізовані

В ответ на:

С генератором теж цікава ситуація.Три дома.Так трапилося що в одному будинку майже ніколи не вимикають світло.Так вийшло, я хз чому.За весь час війни один(!) раз вимкнули в жовтні 22 коли це взагалі глобально було.Чому цей будинок має платити за покупку генератора?

Зробіть окремі обліки по будинках, бачив таке. 2 різні групи рахунків, два різні внески й т.ін., два баланси (внутрішні), щось там зовсім трохи спільного у внесках було типу освітленя, заробітної плати двірників, вивіз сміття й т.ін. - несуттєво, по коефіцієнтах перекидали на один з рахунків, з якого платили за ті спільні витрати. Єдине чого не пам'ятаю - то юридично були дві різні ОСББ чи одне, здається все ж різні, але в одному з них правління було формальне.

Якщо будинку не подобається - створюйте власне ОСББ, будівлю має передати попереднє, й все. А ні, не все - ще внески на капремонт та резервний фонд, якщо є, треба буде ділити, та боржників передавати

Змінено DKTigra (16:03 07/06/2024)

V.I.P. ***
Киев
С нами с 21.07.2001

7 июня 2024 в 17:25 Гілками

А і не зрозумієш. Бо 30% пенсионери, 30% - арендатори, 20% тих яким все пох.

ЗІ. В нас на збори кликали. Скільки прийшло? з 72 квартир - 10.
От і рахуй відсотки.

важничающий писатель ***
46 лет, Киев
С нами с 04.12.2006

7 июня 2024 в 17:31 Гілками

Михей 07.06.2024 10:28 пишет:

Чи 51ному відсотку забажалось завести Блек джек із шлюхами тому всі мають за це щомісячно платити.Чи більш актуальне - вирішити купити генератор і ввести щомісячну плату за його обслуговування.

За калькуляцію там зазвичай трохи більше, 75% площі, здається. Але навіть якщо у вас 50+ за статутом, то що ж, життя бентежне. Можете агітувати проти шлюх і блекджека, можете переїхати в будинок, де більшість пенсіонери і голосують за все хороше, але щоб ставив депутат:)

важничающий писатель ***
46 лет, Киев
С нами с 04.12.2006

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: AlexAudiCoupe]
      7 июня 2024 в 17:32 Гілками

AlexAudiCoupe 07.06.2024 17:25 пишет:

От і рахуй відсотки.

За законом не обов'язково приходити. Раніше було письмове опитування, зараз вже можна за КЕП голосувати.

V.I.P. ***
Киев
С нами с 21.07.2001

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: zyoma]
      7 июня 2024 в 17:36 Гілками

zyoma 07.06.2024 17:32 пишет:

AlexAudiCoupe 07.06.2024 17:25 пишет:

От і рахуй відсотки.

За законом не обов'язково приходити. Раніше було письмове опитування, зараз вже можна за КЕП голосувати.

:-) В мене на сходовій клитині 4 квартири. Я (пенсіонер, до речі :-) ) та ще три бабки.

Вони навіть не чули що таке КЕП :-)

Я ж відсотки писам. При чому, я ще занизив, мабуть.

Це не дім у ЖК новому, не молоді відносно люди заробили та купили квартиру. Хоча, і там буває арендаторів половина будинку...

важничающий писатель ***
46 лет, Киев
С нами с 04.12.2006

7 июня 2024 в 18:20 Гілками

AlexAudiCoupe 07.06.2024 17:36 пишет:

Я ж відсотки писам. При чому, я ще занизив, мабуть.

Це не дім у ЖК новому, не молоді відносно люди заробили та купили квартиру. Хоча, і там буває арендаторів половина будинку...

Я маю на увазі, що за присутністю на зборах не оцінити нічого, в загальному випадку. Мої батьки і батьки чоловіка голосують через письмове опитування, до речі.

А в ЖК по-різному. І орендатори буває платять, і орендодавці. Наші минулого року зібрали без ОСББ 600 чи 700 к на благоустрій.

IesuiT *
42 года (17 лет за рулем), Киев
С нами с 24.10.2008

7 июня 2024 в 20:59 Гілками

Наскільки я розумію для прийняття якогось рішення по життєдіяльності ОСББ треба 50% + 1 голос.Після цього всі співвласники мають його виконувати.Ок.Але тут виникло таке питання: а які рішення взагалі можуть прийматися?
Ну типу вирішили забабахати дитячій майданчик за стопицот мільйонів + щомісячну плату на його підтримку в декілька тисяч(а у кого нема дітей?).Чи 51ному відсотку забажалось завести Блек джек із шлюхами тому всі мають за це щомісячно платити.Чи більш актуальне - вирішити купити генератор і ввести щомісячну плату за його обслуговування.При тому що як мінімум однієї третині мешканців він об'єктивно не потрібен.А суми там чималенькі.
Де межа?

Жлоб детект.
Купляли площадку і лавку. Якими я, і моя сім'я не користуються.
Хай користуються ті, кому потрібно.

Супер писатель! **
Киев
С нами с 18.10.2007

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: juiT]
      7 июня 2024 в 21:29 Гілками

juiT 07.06.2024 20:59 пишет:

Де межа?

Жлоб детект.

Швондер детектед.
http://youtu.be/goRyvCyikNw?si=mTXiU9ZkhTQtn7AJ

Ну так дай людям грошей ще.Ти і твоя сім'я теж користуватися не будеш.Там всього то тисяч двадцять треба.Номер картки скидать?Ти ж не жлоб?

Змінено Михей (21:34 07/06/2024)

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

7 июня 2024 в 21:35 Гілками

AlexAudiCoupe 07.06.2024 17:36 пишет:

:-) В мене на сходовій клитині 4 квартири. Я (пенсіонер, до речі :-) ) та ще три бабки.

А їм й не треба, зазвичай вони й так дуже активні по всілякій діяльності по будинку, принаймні на тих зборах що в нас проводяться

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

7 июня 2024 в 21:43 Гілками

Михей 07.06.2024 21:29 пишет:

Ну так дай людям грошей ще.Ти і твоя сім'я теж користуватися не будеш.Там всього то тисяч двадцять треба.Номер картки скидать?Ти ж не жлоб?

Якщо в тебе є майно у сумісній власності - на тебе діють правила розпорядження ним як майном сумісної власності, яке реалізується через колективні рішення. Позбутися такого безладу ти можеш тільки припинивши право власності на відповідне майно (яке зазвичай є похідним від приватного права власності на якесь інше майно), у іншому випадку твій голос виключно один з багатьох. Єдине що - прийняті рішення не мають порушувати твоє право, наприклад не можна поставити лавку й якимось чином заборонити тобі нею користуватись. Але якщо більшість вирішить ставити чи не ставити лавку - буде так як вирішить більшість майже незалежно від твого бажання.

Й твої швондерізми кажуть що ти й є тим самим швондером, який не відрізняє право приватної та право сумісної власності - у тому куску, який ти виклав, мова йде тільки про приватну власність й жодної сумісної

Змінено DKTigra (21:50 07/06/2024)

Супер писатель! **
Киев
С нами с 18.10.2007

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: DKTigra]
      7 июня 2024 в 22:28 Гілками

DKTigra 07.06.2024 21:43 пишет:

Якщо в тебе є майно у сумісній власності - на тебе діють правила розпорядження ним як майном сумісної власності, яке реалізується через колективні рішення. Позбутися такого безладу ти можеш тільки припинивши право власності на відповідне майно (яке зазвичай є похідним від приватного права власності на якесь інше майно), у іншому випадку твій голос виключно один з багатьох. Єдине що - прийняті рішення не мають порушувати твоє право, наприклад не можна поставити лавку й якимось чином заборонити тобі нею користуватись. Але якщо більшість вирішить ставити чи не ставити лавку - буде так як вирішить більшість майже незалежно від твого бажання.

Й твої швондерізми кажуть що ти й є тим самим швондером, який не відрізняє право приватної та право сумісної власності - у тому куску, який ти виклав, мова йде тільки про приватну власність й жодної сумісної

А якщо так? "Але якщо більшість вирішить ставити чи не ставити лавку мусорку біля двері твоєї квартири- буде так як вирішить більшість майже незалежно від твого бажання."Щось мені підказує що таке не пройде.

Конструктивно спитав де та межа.Самі "розумні" вискочили і вагома доповіли своє враження яке їх не питали .

IesuiT *
С нами с 24.10.2008

7 июня 2024 в 22:50 Гілками

juiT 07.06.2024 20:59 пишет:

Де межа?

Жлоб детект.

Швондер детектед.

Ти не з Донецька чи Луганська випадково?

IesuiT *
С нами с 24.10.2008

7 июня 2024 в 22:53 Гілками

Михей 07.06.2024 22:28 пишет:

А якщо так? "Але якщо більшість вирішить ставити чи не ставити лавку мусорку біля двері твоєї квартири- буде так як вирішить більшість майже незалежно від твого бажання."Щось мені підказує що таке не пройде.

Конструктивно спитав де та межа.Самі "розумні" вискочили і вагома доповіли своє враження яке їх не питали .

Яка бляха межа?
Межа вирішується голосуванням по тим чи іншим питанням, це є ОСББ .
Більшість ЗА, робимо.
Щось не подобається, велкам ту приватний будинок.

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

7 июня 2024 в 23:08 Гілками

Михей 07.06.2024 22:28 пишет:

Межа - порушення прав співвласників або третіх осіб. Щодо мусорки:

ДСТУ-Н Б Б.2.2-7:2013
В ответ на:

контейнерні майданчики повинні бути віддалені від стін житлових будівель, майданчиків для ігор дітей та відпочинку населення на відстань не менше ніж 20 м.

Такі ж норми у Державних санітарних нормах та правилах утримання територій населених місць, але окремо розглянуто питання щільної забудови
В ответ на:

2.8. Контейнерні майданчики повинні бути віддалені від меж
земельних ділянок навчальних та лікувально-профілактичних
закладів, стін житлових та громадських будівель і споруд,
майданчиків для ігор дітей та відпочинку населення на відстань не
менше 20 м.

2.10. У виняткових випадках в районах забудови, що склалася,
де немає можливості дотримання відстаней, зазначених у пункті 2.8
Санітарних норм, місця розташування контейнерних майданчиків
встановлюються комісією за участю посадових осіб спеціально
уповноважених органів містобудування та архітектури і державної
санітарно-епідеміологічної служби, а також представників
балансоутримувача будинку та органу самоорганізації населення.
Комісією складається акт довільної форми щодо місця розташування
контейнерного майданчика, який підписується всіма членами комісії
у чотирьох примірниках для кожної із сторін.

Де ти тут знайшов встановлення під дверима?

Закінчуй з тими еротичними фантазіями - вони в тебе так саме не виходять, як й швондерізми, краще розберись із приватною та сумісною власністю, та й взагалі із здоровим глуздом - в багатоквартирних будинках окремий вхід до квартири - це виключення, або приміщення повернене з комерційного, або отриманий відповідний дозвіл на реконструкцію у зв'язку із обмеженнями у русі в того, хто там проживає - в загальному випадку трохи важко буде як поставити контейнерний майданчик на 12 чи 25 поверсі перед дверима квартири, так й здійснювати вивіз сміття звідти. Це не хтось "дуже розумний", там трохи в іншому справа

Змінено DKTigra (23:09 07/06/2024)

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

13 июня 2024 в 20:23 Гілками

Тут є питаннячко- якщо є осбб, будинкова котельня, окремі квартири на індивідуальному опаленні. Чи мають ці квартири платити за ремонт котельні?

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: hugo-smk]
      13 июня 2024 в 21:01 Гілками

hugo-smk 13.06.2024 20:23 пишет:

Тут є питаннячко- якщо є осбб, будинкова котельня, окремі квартири на індивідуальному опаленні. Чи мають ці квартири платити за ремонт котельні?

Так. Як й за опалення МЗК, навіть якщо в них окремий вхід й за втрату тепла в стояках будинку (бо ці стояки так саме належать їм як й всім іншим).

опытный писатель **
46 лет (28 лет за рулем), Киев
С нами с 15.01.2018

13 июня 2024 в 21:01 Гілками

Жить в многоквартирном доме, большинство жителей которого готовы голосовать и платить за генератор, его обслуживание и прочие удобства, в нашей стране большая удача
Такому радоваться надо, а не жаловаться на это...
Так как в подавляющем большинстве случаев это самое большинство готово чапать по темной лестнице пешком на 25-й этаж, в который не будет подаваться вода и теплоноситель, и сидеть потом в темной квартире немытым и гадить в кулечек, но зато бесплатно
Но поскольку люди разные, в идеале надо подбирать место жительства, где большинство такого же уровня, и тога всем будет максимально комфортно, так как каждый будет жить среди своих

Змінено Vodnik (21:03 13/06/2024)

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

13 июня 2024 в 21:42 Гілками

DKTigra 13.06.2024 21:01 пишет:

Так. Як й за опалення МЗК, навіть якщо в них окремий вхід й за втрату тепла в стояках будинку (бо ці стояки так саме належать їм як й всім іншим).

Я теж так думаю на основі повідомлень із цієї теми.
Але опонент пише в стилі, що є відмова від послуг опалення будинкової котельні, нема договору на опалення і тд. Може саме на індивідуальне опалення є свої норми?
Бо по такій лозіці я можу не платити за освітлення прибудинкової території, бо я собі ліхтарик купив і мені не треба світло загальне

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

13 июня 2024 в 22:07 Гілками

hugo-smk 13.06.2024 21:42 пишет:

Але опонент пише в стилі, що є відмова від послуг опалення будинкової котельні, нема договору на опалення і тд. Може саме на індивідуальне опалення є свої норми?
Бо по такій лозіці я можу не платити за освітлення прибудинкової території, бо я собі ліхтарик купив і мені не треба світло загальне

Опонент може писати що хоче.
По закону він член ОСББ та має платити за всі тарифи, яки прийняті в рамках закону.
Інд. опалення, я майже впевнений, там не офіційне.
По закону відмова від ЦО - це рішення 75% мешканців.
А так, якщо він гріє квартиру сам, може не платити за тепло по лічильнику. Всі інші платежі по ЦО - має платити.

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

13 июня 2024 в 22:47 Гілками

maksym 13.06.2024 22:07 пишет:

hugo-smk 13.06.2024 21:42 пишет:

В ответ на:

...

Опонент може писати що хоче.
По закону він член ОСББ та має платити за всі тарифи, яки прийняті в рамках закону.
Інд. опалення, я майже впевнений, там не офіційне.
По закону відмова від ЦО - це рішення 75% мешканців.
А так, якщо він гріє квартиру сам, може не платити за тепло по лічильнику. Всі інші платежі по ЦО - має платити.

Ок, а як щодо цього?
https://guide.diia.gov.ua/view/pryiniatt...0f-04714483520c
Чи я плутаю поняття?

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

13 июня 2024 в 23:01 Гілками

hugo-smk 13.06.2024 22:47 пишет:

Ок, а як щодо цього?
https://guide.diia.gov.ua/view/pryiniatt...0f-04714483520c
Чи я плутаю поняття?

Плутаєш, орган самоврядування подивиться чи є законні підстави на підключення й відмовить, якщо це буде єдина квартира. Там тобі нижче за твоїм посиланням написано підставу для відмови - якщо більше 50% були відключені на момент набрання чинності ЗУ про житлов-комунальні (мова про закон 2018 року) - можеш відключатись паровозом за ними, інакше - індивідуально ні, тільки разом на підставі рішення 75% якщо немає ОСББ, 50% якщо є ОСББ (в цьому невпевнений, може так само 75%), й відключать не квартиру а весь будинок, навіть тих хто в меншості проти.

Змінено DKTigra (23:02 13/06/2024)

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

13 июня 2024 в 23:16 Гілками

Закон про осбб
В ответ на:

Рішення загальних зборів об’єднання про відключення будинку від мереж (систем) централізованого постачання комунальних послуг у порядку, встановленому законом, і визначення системи подальшого забезпечення будинку комунальними послугами вважаються прийнятими, якщо за них проголосували співвласники, які разом мають більше ніж 75 відсотків загальної кількості голосів усіх співвласників.

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

13 июня 2024 в 23:41 Гілками

maksym 13.06.2024 23:16 пишет:

Закон про осбб
В ответ на:

Рішення загальних зборів об’єднання про відключення будинку від мереж (систем) централізованого постачання комунальних послуг у порядку, встановленому законом, і визначення системи подальшого забезпечення будинку комунальними послугами вважаються прийнятими, якщо за них проголосували співвласники, які разом мають більше ніж 75 відсотків загальної кількості голосів усіх співвласників.

Ок, йдемо далі:
Я так розумію це те, на що "опонент" наголошує - що в нього нема ніяких договорів, і тоді йому платити не треба:
В ответ на:

Обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання здійснюється відповідно до Порядку обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення та постачання гарячої води, затвердженого наказом Мінрегіону від 15 серпня 2018 р. N 219.

Виконавець здійснює обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання за умови укладення із споживачем індивідуального договору про надання послуги з постачання теплової енергії з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем.
https://ips.ligazakon.net/document/view/KP190830?an=1251 />

Але в нашому випадку Виконавцем не є комунальне підприємство чи тд,а є ОСББ - на рахунок ОСББ платяться кошти, які витрачаються на закупівлю газу для котельні.
Окремо ще є така норма для управителів:
В ответ на:

Якщо обслуговування внутрішньобудинкової системи здійснюється управителем, умови такого обслуговування зазначаються у договорі про надання послуги з управління багатоквартирним будинком. Зокрема, види та періодичність робіт включаються до періодичності виконання робіт (послуг) з утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території, а витрати з обслуговування внутрішньобудинкової системи - до кошторису витрат з утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території.
https://ips.ligazakon.net/document/view/KP190830?an=1251

Чи вважається ОСББ управителем? Я так розумію ні.
Зовсім заплутався

V.I.P **
Киев
С нами с 20.09.2001

14 июня 2024 в 00:32 Гілками

hugo-smk 13.06.2024 23:41 пишет:

maksym 13.06.2024 23:16 пишет:

Закон про осбб
В ответ на:

Ок, йдемо далі:
Я так розумію це те, на що "опонент" наголошує - що в нього нема ніяких договорів, і тоді йому платити не треба:
В ответ на:

Обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання здійснюється відповідно до Порядку обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання, водопостачання, водовідведення та постачання гарячої води, затвердженого наказом Мінрегіону від 15 серпня 2018 р. N 219.

Виконавець здійснює обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання за умови укладення із споживачем індивідуального договору про надання послуги з постачання теплової енергії з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем.
https://ips.ligazakon.net/document/view/KP190830?an=1251<br />
<hr /></blockquote><font class="post">
Але в нашому випадку Виконавцем не є комунальне підприємство чи тд,а є ОСББ - на рахунок ОСББ платяться кошти, які витрачаються на закупівлю газу для котельні.
В ответ на:

Якщо обслуговування внутрішньобудинкової системи здійснюється управителем, умови такого обслуговування зазначаються у договорі про надання послуги з управління багатоквартирним будинком. Зокрема, види та періодичність робіт включаються до періодичності виконання робіт (послуг) з утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території, а витрати з обслуговування внутрішньобудинкової системи - до кошторису витрат з утримання багатоквартирного будинку та прибудинкової території.
https://ips.ligazakon.net/document/view/KP190830?an=1251

Чи вважається ОСББ управителем? Я так розумію ні.
Зовсім заплутався

закон про осбб
В ответ на:

об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі - об’єднання) - юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для сприяння використанню їхнього власного майна та управління, утримання і використання спільного майна;

тут, як я розумію, є різниця між управителем та управляючої компанією.
Як на мене, осбб - управитель.
Щодо твого випадку - квартира купувалась з будинку, в проєкті якого була ця котельня. Він власник не тільки квартири, але і спільного майна. І зобов'язаний забезпечувати його екплуатацію за нормами. Це теорія. А практика такова, що завжди є вумники, які кажуть, що самі опалюються, а по факту ще й крадуть тепло у сусідів.
Звичайний колхоз в дії

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

14 июня 2024 в 00:36 Гілками

В ответ на:

ОСББ не є управителем. Управитель це окрема надбудова, третя особа яка у встановленому у договорі обсягах надає ОСББ та її членам обмежений перелік послуг. Наприклад можуть вивозити сміття, але не забезпечувати прибирання території, бо ОСББ має свого двірника чи хоче це питання вирішувати самостійно.

В ответ на:

7) управитель багатоквартирного будинку (далі - управитель) - фізична особа - підприємець або юридична особа - суб’єкт підприємницької діяльності, яка за договором із співвласниками забезпечує належне утримання та ремонт спільного майна багатоквартирного будинку і прибудинкової території та належні умови проживання і задоволення господарсько-побутових потреб;

Нема ніяких договрів з ОСББ у співвласників й не може бути (саме в контексті співвласників й житлово-комунальних послуг). Можуть бути інші відносини, наприклад учасник ОСББ орендує в ОСББ нежитлове приміщення, але це вже виключно відносини орендаря та орендодавця.

В нашому випадку обслуговування внутрішніх мереж виконує відповідна ТОВка, яка ремонтує стояки опалення, постачання води та водовідведення, обслуговує ІТП, точка відмежування від власника приміщення - відгалуження стояка до приміщення, точка відмежування від центральних мереж - лічильники на вході у будинок, за ними Теплоенерго та Водоканал відповідають та утримують.

Ти взагалі не туди дивишся - на балансі ОСББ є спільне майно - котельня, все, незалежно від кольору очей, релігійних вподобань, сімейного стану та зорям на небі це є спільне майно, яке треба утримувати, модернізувати, якщо так вирішили збори й т.ін. Так само як ти платиш за фарбу, якою навесні пофарбують лавку, якою ти ніколи не користувався та користуватись ніколи не будеш, або за кронування дерев, хоча тобі ніби абсолютно пофігу чи вони кроновані, чи ні десь там в куті прибудинкової території.

В ответ на:

6) спільне майно багатоквартирного будинку - приміщення загального користування (у тому числі допоміжні), несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку, яке обслуговує більше одного житлового або нежитлового приміщення, а також будівлі і споруди, які призначені для задоволення потреб співвласників багатоквартирного будинку та розташовані на прибудинковій території, а також права на земельну ділянку, на якій розташовані багатоквартирний будинок і належні до нього будівлі та споруди і його прибудинкова територія;

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/417-19#Text

Ну й далі по тексту
В ответ на:

Стаття 7. Обов’язки співвласників багатоквартирного будинку

1. Співвласники зобов’язані:

1) забезпечувати належне утримання та належний санітарний, протипожежний і технічний стан спільного майна багатоквартирного будинку;

2. Кожний співвласник несе зобов’язання щодо належного утримання, експлуатації, реконструкції, реставрації, поточного і капітального ремонтів, технічного переоснащення спільного майна багатоквартирного будинку пропорційно до його частки співвласника.

На визначення термінів відразу йде посилання у ЗУ про ОСББ.
В ответ на:

Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Цивільному кодексі України, законах України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" та "Про житлово-комунальні послуги".

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2866-14#Text

Змінено DKTigra (00:55 14/06/2024)

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

14 июня 2024 в 00:44 Гілками

DKTigra 14.06.2024 00:36 пишет:

В ответ на:

ОСББ не є управителем. Управитель це окрема надбудова, третя особа яка у встановленому у договорі обсягах надає ОСББ та її членам обмежений перелік послуг. Наприклад можуть вивозити сміття, але не забезпечувати прибирання території, бо ОСББ має свого двірника чи хоче це питання вирішувати самостійно.

В нашому випадку обслуговування внутрішніх мереж виконує відповідна ТОВка, яка ремонтує стояки опалення, постачання води та водовідведення, обслуговує ІТП, точка відмежування - відгалуження стояка в квартиру.

Ти взагалі не туди дивишся - на балансі ОСББ є спільне майно - котельня, все, незалежно від кольору очей, релігійних вподобань, сімейного стану та зорям на небі це є спільне майно, яке треба утримувати, модернізувати, якщо так вирішили збори й т.ін. Так само як ти платиш за фарбу, якою навесні пофарбують лавку, якою ти ніколи не користувався та користуватись ніколи не будеш, або за кронування дерев, хоча тобі ніби абсолютно пофігу чи вони кроновані, чи ні десь там в куті прибудинкової території.

В ответ на:

6) спільне майно багатоквартирного будинку - приміщення загального користування (у тому числі допоміжні), несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку, яке обслуговує більше одного житлового або нежитлового приміщення, а також будівлі і споруди, які призначені для задоволення потреб співвласників багатоквартирного будинку та розташовані на прибудинковій території, а також права на земельну ділянку, на якій розташовані багатоквартирний будинок і належні до нього будівлі та споруди і його прибудинкова територія;

В ответ на:

...

В нашому випадку обслуговування внутрішніх мереж виконує відповідна ТОВка, яка ремонтує стояки опалення, постачання води та водовідведення, обслуговує ІТП, точка відмежування - відгалуження стояка в квартиру.

В ответ на:

В ответ на:

Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Цивільному кодексі України, законах України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" та "Про житлово-комунальні послуги".

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2866-14#Text

Ну мені треба якось послідовно відповісти, тому і пішов шукати саме за опалення норми.
В нього ще аргументація "не користуюсь послугами і не можу користуватись,за що я повинен платити". Якщо там дійсно все технічно відрізано від загальнобудинкових мереж, то дещиця логіки є в його діях

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

14 июня 2024 в 00:49 Гілками

Короче - рішенням ОСББ встановлюється хто за що платить або ні. Звісно якщо це не суперечить законодавству. Чисто теоретично може ж бути прийняте рішення, що платять лише фактичні користувачі котельні?

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

14 июня 2024 в 01:01 Гілками

hugo-smk 14.06.2024 00:49 пишет:

Короче - рішенням ОСББ встановлюється хто за що платить або ні. Звісно якщо це не суперечить законодавству. Чисто теоретично може ж бути прийняте рішення, що платять лише фактичні користувачі котельні?

Ні, не може. Це буде порушенням прав користувачів котельні як співвласників, адже це спільне майно, й за його утримання та реконструкцію мають сплачувати всі (а вони відповідно сплатити пропорційно менше).

Вони можуть за згодою від інших співвласників, отриманою на зборах, чогось зробити із спільним майном, що інші співвласники не проти, а ОСББ відповідно може прийняти результат собі на баланс (знов якщо інші власники не проти), або зробити добровільні внески в ОСББ в тому обсязі, в якому вони вважають необхідним за умов, що ОСББ виконає реконструкцію (теж рішенням співвласників вирішується, що всі не проти таких раскладів). Без рішення ОСББ просто може напхати собі ці кошти в фонд капітального ремонту чи резервний й нічого не робити

Рішенням ОСББ може не може бути встановлено, що Вася Пупкін з 3 квартири за щось там спільне не платить, тому що той, наприклад, народився 14 червня, на відміну від Іван Івановича, який платить за все. Інакше можлива б була ситуація, коли 99% співвласників проголосують за те, що за реконструкцію котельні платитимеш ти один

Змінено DKTigra (01:05 14/06/2024)

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

14 июня 2024 в 01:17 Гілками

DKTigra 14.06.2024 01:01 пишет:

hugo-smk 14.06.2024 00:49 пишет:

Ні, не може. Це буде порушенням прав користувачів котельні як співвласників, адже це спільне майно, й за його утримання та реконструкцію мають сплачувати всі (а вони відповідно сплатити пропорційно менше).

Вони можуть за згодою від інших співвласників, отриманою на зборах, чогось зробити із спільним майном, що інші співвласники не проти, а ОСББ відповідно може прийняти результат собі на баланс (знов якщо інші власники не проти), або зробити добровільні внески в ОСББ в тому обсязі, в якому вони вважають необхідним за умов, що ОСББ виконає реконструкцію (теж рішенням співвласників вирішується, що всі не проти таких раскладів). Без рішення ОСББ просто може напхати собі ці кошти в фонд капітального ремонту чи резервний й нічого не робити

Рішенням ОСББ може не може бути встановлено, що Вася Пупкін з 3 квартири за щось там спільне не платить, тому що той, наприклад, народився 14 червня, на відміну від Іван Івановича, який платить за все. Інакше можлива б була ситуація, коли 99% співвласників проголосують за те, що за реконструкцію котельні платитимеш ти один

Ок, а тариф для 1 поверху менший, бо вони не юзають ліфт?

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

14 июня 2024 в 02:02 Гілками

hugo-smk 14.06.2024 01:17 пишет:

Ок, а тариф для 1 поверху менший, бо вони не юзають ліфт?

Ти житлово-комунальне господарство розглядаєш ще у пострадянському контексті, коли була квартира, а все інше - бесхозне (ну типу ЖЕО винен).
1) В ОСББ немає тарифів, забудь про це.
2) Мешканці 1 поверху так саме платять за ліфт, як й всі інші мешканці, бо це спільне майно, його використання та утримання. З ліфтами хіба варіант перевести на платну основу по картках (типу всі так вирішили й все, всі в однакових умовах з картками). Навіть звідси, де це було, вже все прибрали (було до 2019 року)
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/869-2011-%D0%BF/ed20110601#Text

Реформа ЖКХ відбувалась у 2018-2020 роках - отам й по опаленню полізли мінімальні частки, витрати на функціонування ГВП/опалення й т.ін.

Є один пункт, який в двох Законах прописаний по-різному, але у випадку ОСББ чітко написано що в ОСББ внески тільки пропорційно без всіляких варіантів. Але суди в нас такі суди, що не можуть (коли треба) відрізнити спеціальну норму від загальної й виносять таке https://verdictum.ligazakon.net/document/86401313 , але я б не ризикував - там на суди бабла з обох боків пішло навіть офіційно на всі інстанції, й позиція така тільки по житловим/нежитловим, й не факт що наступного розгляду та ж Велика Палата Верховного Суду не прийме прямо протилежне рішення

Змінено DKTigra (02:13 14/06/2024)

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

14 июня 2024 в 13:37 Гілками

Дякую за пояснення

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

14 июня 2024 в 16:18 Гілками

В ответ на:

Нема ніяких договрів з ОСББ у співвласників й не може бути (саме в контексті співвласників й житлово-комунальних послуг).

Кажуть, що на опалення окремі договори між ОСББ і власниками
І ті, в кого індивідуальне опалення, таких договірів не мають, то і за ремонт не платять

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

14 июня 2024 в 16:44 Гілками

hugo-smk 14.06.2024 16:18 пишет:

І ті, в кого індивідуальне опалення, таких договірів не мають, то і за ремонт не платять

ОСББ не є постачальником тепла й не може із співвласниками укладати такі договори. ОСББ може бути розподілювачем послуги з опалення, якщо виступає колективним споживачем, але не може надавати комунальних послуг будь-кому.

В ЗУ про ЖКП чітко написане
В ответ на:

2. Не є предметом регулювання цього Закону відносини, що виникають між співвласниками, а також між співвласниками та об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку при забезпеченні потреб співвласників шляхом самозабезпечення відповідно до статті 22 Закону України "Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку".

Індивідуальні договори можуть бути укладені якщо котельня - окрема юридична особа й є постачальником тепла, але у такому випадку сама котельня й має там щось модернізувати - споживачі як її контрагенти, з якими уладено індивідуальні договори, взагалі ні при чому.

Змінено DKTigra (16:45 14/06/2024)

СуперСтар **
С нами с 12.01.2014

14 июня 2024 в 17:22 Гілками

DKTigra 14.06.2024 16:44 пишет:

hugo-smk 14.06.2024 16:18 пишет:

ОСББ не є постачальником тепла й не може із співвласниками укладати такі договори. ОСББ може бути розподілювачем послуги з опалення, якщо виступає колективним споживачем, але не може надавати комунальних послуг будь-кому.

В ЗУ про ЖКП чітко написане
В ответ на:

2. Не є предметом регулювання цього Закону відносини, що виникають між співвласниками, а також між співвласниками та об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку при забезпеченні потреб співвласників шляхом самозабезпечення відповідно до статті 22 Закону України "Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку".

Індивідуальні договори можуть бути укладені якщо котельня - окрема юридична особа й є постачальником тепла, але у такому випадку сама котельня й має там щось модернізувати - споживачі як її контрагенти, з якими уладено індивідуальні договори, взагалі ні при чому.

Розподілювачем послуги з опалення на підставі статуту/рішення осбб, а не окремих договорів,так?

V.I.P **
57 лет (39 лет за рулем), Горловка - Одесса
С нами с 29.08.2006

14 июня 2024 в 18:10 Гілками

Чисто для понимания, а что сейчас на месте детской площадки?
И второй вопрос, на сколько твоя оплата в месяц поднимется, когда ее построят?

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

14 июня 2024 в 18:36 Гілками

hugo-smk 14.06.2024 17:22 пишет:

Розподілювачем послуги з опалення на підставі статуту/рішення осбб, а не окремих договорів,так?

На підставі укладення або
- коллективного договору (навряд чи - комерційні ціни)
- договору з постачальником тепла де ОСББ виступає колективним споживачем (ціни побутові)
- якщо власна котельня, то фактично на утримання котельні та розподіл витраченого газу (бо там й МЗК, й мінімальна опалювальна частка)

Супер писатель! **
Киев
С нами с 18.10.2007

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: Yorc]
      14 июня 2024 в 18:40 Гілками

Yorc 14.06.2024 18:10 пишет:

Чисто для понимания, а что сейчас на месте детской площадки?
И второй вопрос, на сколько твоя оплата в месяц поднимется, когда ее построят?

Сейчас на детской площадке....детская площадка .Обычная, но и не совдеп разваленый.Вероятно хотят построить Диснейленд.

Я хз что там посчитают.Дело не в этом.Меня интересовало где черта за которую нельзя заходить.Очевидно что есть какой-то предел.Нельзя, например, проголосовать и выселить кого-то из дома.Вот про это и спросил.Причем я нигде не говорил что хочу или не хочу что то там платить .Но тут специалисты сразу же диагноз ставят по трем словам.

Перед тем как за что то платить/не платить хотелось бы максимально знать про предмет.

З.ы.: кстати, по поводу фонда на капремонт как кто то тут писал что как хорошо что все сбрасываются.Оно то вроде хорошо.Но есть один очевидный нюанс который не учитывают. Включить мозги подумать некогда, надо ж сразу диагноз ставить.

Змінено Михей (18:41 14/06/2024)

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

14 июня 2024 в 18:58 Гілками

Михей 14.06.2024 18:40 пишет:

Я хз что там посчитают.Дело не в этом.Меня интересовало где черта за которую нельзя заходить.Очевидно что есть какой-то предел.

Причем я нигде не говорил что хочу или не хочу что то там платить .Но тут специалисты сразу же диагноз ставят по трем словам.

По 4м:
В ответ на:

Вероятно хотят построить Диснейленд.

Так й відчувається нестримне бажання побудувати мікро-діснейленд в себе на дворі

В ответ на:

Перед тем как за что то платить/не платить хотелось бы максимально знать про предмет

На то й проводяться збори, там можна задавати будь-які питання або підчас зборів, або підчас опитування, та й до них ніхто не забороняє, й якщо тобі після всього цього все одно залишається незрозумілим предмет голосування - ти маєш повне право голосувати проти на цій підставі

В ответ на:

Но есть один очевидный нюанс который не учитывают

Якщо ти маєш на увазі знецінення коштів - то так воно й є, найбільш ефективними є механізми цільових внесків та/або залучення короткострокових кредитів (на рік наприклад), а ще ефективнішими - проганяти отой цільовий фонд або залучений кредит через програми 75/25 та 90/10 (ліфти наприклад так робили) - при тому можна спокійно задіювати для цього й фонд капремонту, якщо в ньому є кошти.

Супер писатель! ***
48 лет (30 лет за рулем), Киев
С нами с 16.08.2005

14 июня 2024 в 19:39 Гілками

Де межа?

У нас такі "спірні" рішення проводяться через опитування та добровільні внески на окремий рахунок.
З великих проектів (суми точні не пам'ятаю, приблизно):
1) Генератор. Витратили ~1 млн, ще з півмільйона є на обслуговування/паливо). Реалізовано
2) футбольно-ігровий майданчик. Цифри не пам'ятаю, нехай буде півмільйона.
Реалізовано. Приблизно за півроку.
3) "модний дитячий майданчик". Треба ~700 тис. Зібрано, здається, 23 тис. за рік.

Якщо хтось пропонує проект, то він його й веде. А не так, як у нас люблять, я ідею в чаті кинув, а ви її мені реалізовуйте.

Наприклад, в мене нема вже дітей, яким спортмайданчик потрібен, але я теж кинув грошей. Хоча й я лице вмотивоване, я позбавився шуму всередині двора )))
Дитяча площадка мені точно непотрібна, та й вона не переїде нікуди, тут я пас

СуперСтар ***
54 года (33 года за рулем), Киев
С нами с 11.12.2001

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: DimonDSV]
      26 июня 2024 в 11:53 Гілками

DimonDSV 07.06.2024 12:25 пишет:

Ха-ха-ха. Я навить знаю цей будинок.
На хутор не поспішай. Зараз будемо ще на генератор збирати. Здаєтся цирк буде ще кращий.

Достоевский ***
44 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 19.04.2006

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: Грек]
      26 июня 2024 в 12:33 Гілками

Наше ОСББ зібрало 50+% голосів на зборах - на генератор (ліфт, насоси, освітлення будинку)..і зара ціни ці прийдуть у платіжках..цікаво наскільки швидко зберемо

V.I.P **
С нами с 07.02.2012

Re: Питання по рішенням ОСББ [Re: THOR]
      26 июня 2024 в 16:46 Гілками

THOR 26.06.2024 12:33 пишет:

Наше ОСББ зібрало 50+% голосів на зборах - на генератор (ліфт, насоси, освітлення будинку)..і зара ціни ці прийдуть у платіжках..цікаво наскільки швидко зберемо

А як ви питання з його охороною та обслуговуванням вирішили вирішувати?

Обслуговування - в сенсі хто заливатиме паливо, хто привозити паливо буде, чи воно піде окремими рядками у платіжках?

Змінено DKTigra (16:47 26/06/2024)

Достоевский ***
44 года (26 лет за рулем), Киев
С нами с 19.04.2006

1 июля 2024 в 14:49 Гілками

DKTigra 26.06.2024 16:46 пишет:

THOR 26.06.2024 12:33 пишет:

А як ви питання з його охороною та обслуговуванням вирішили вирішувати?

Обслуговування - в сенсі хто заливатиме паливо, хто привозити паливо буде, чи воно піде окремими рядками у платіжках?

У когось з сусідів є проєкт цього всього

Autoua.netФорумВирішення побутових проблем
Додаткова інформація
3 користувачів і 122 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AlMat, doctor_b, moderator, Outdriver 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 4449

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія