Ну, считается, что вариаторы Jatco ходят 100-150 тыс, потом надо менять ремень, но насколько я слышал, там ремонт не "на все деньги".
Ким вважаєть? Ремонтниками, які виросли на перший Кашкаях?
Я рассматривал вариант покупки предыдущего XTrail, поэтому изучал вопрос. Там резиновый ремень, который, в отличие от цепи в "Субару", ходит относительно не долго, но и не стоит дурных денег.
Ну, считается, что вариаторы Jatco ходят 100-150 тыс, потом надо менять ремень, но насколько я слышал, там ремонт не "на все деньги".
Ким вважаєть? Ремонтниками, які виросли на перший Кашкаях?
Я рассматривал вариант покупки предыдущего XTrail, поэтому изучал вопрос. Там резиновый ремень, который, в отличие от цепи в "Субару", ходит относительно не долго, но и не стоит дурных денег.
Сорі, я недочитав твоє повідомлення. Ну ок, замінити раз в 100тис ремінь, раз в 60тис мастило в коробці. Це якесь свідчення ненадійності?
Ну ок, замінити раз в 100тис ремінь, раз в 60тис мастило в коробці. Це якесь свідчення ненадійності?
Ну, с учетом того, что я в механику на своем "Фокусе" и в 150 тыс не лазил... Мало того. Поскольку в вараторе все построено на трении, то перегреть его не так уж сложно, достаточно проехать 200-300 километров на скорости 150+
Ну ок, замінити раз в 100тис ремінь, раз в 60тис мастило в коробці. Це якесь свідчення ненадійності?
Ну, с учетом того, что я в механику на своем "Фокусе" и в 150 тыс не лазил... Мало того. Поскольку в вараторе все построено на трении, то перегреть его не так уж сложно, достаточно проехать 200-300 километров на скорости 150+
Класна теорія! А які вузли в автомобілі з двз побудовані не на терті? Виходить що авто взагалі має згоріти після наведеного тобою пробігу. Якось з Харкова до Києва дуже поспішав то проїхав практично усю трасу на швидкості 180+. Нічого тому варіатору не сталося.
Класна теорія! А які вузли в автомобілі з двз побудовані не на терті? Виходить що авто взагалі має згоріти після наведеного тобою пробігу. Якось з Харкова до Києва дуже поспішав то проїхав практично усю трасу на швидкості 180+. Нічого тому варіатору не сталося.
я так підозрюю він про фрікциони, які труться і засирають продуктами свого зносу оливу. воно дійсно в плані температурних режимів ручка рулить. принаймні необхідності в радіаторі для МКПП нема тоді як для варіків та класичних гідротрансформаторів це не рідкість, а на деяких ставлять колхозно додаткове охолодження, бо при тривалому русі влітку на швидкостях 150-180+ температура йде вверх (те, що вона йде вверх не значить, що не доїдеш до місця призначення, просто олива швидше деградує і це вилізе боком лише з часом) PS у мене інша проблема - дуже довго гріється той автомат. вже втигаєш доїхати куди треба, а коробка тільки на 40 градусів вийшла, коли вже можна втопити...але вже не треба
В ответ на: Класна теорія! А які вузли в автомобілі з двз побудовані не на терті?
це не теорія а реальність і все вірно сказано про принцип роботи варіатора, звідки його нижчий ККД та схильність до зайвого тепловиділення. А про всі вузли автомобіля на терті... це навіть не коментую
5 рокiв назад iздив на митсу аутлендер з пробiгом 210000 на варiаторi. З варiком проблем не було. Mашина возила причеп, виiзжала на оxоти. Оливу мiняли. i все норм.
У тебя в вариаторе цепь, она ходит гораздо больше, и рассчитана на иные нагрузки, правда, цена замены гораздо выше. В Jatco - ремень, со всеми вытекающими. Это не значит, что после длительной поездки на большой скорости он сразу выйдет из строя. Но подобный режим заметно сокращает срок его службы. Удивительно, что мне, адепту механики, приходится это объяснять владельцам вариаторов.
В ответ на: Класна теорія! А які вузли в автомобілі з двз побудовані не на терті?
це не теорія а реальність і все вірно сказано про принцип роботи варіатора, звідки його нижчий ККД та схильність до зайвого тепловиділення. А про всі вузли автомобіля на терті... це навіть не коментую
+1 КПД вариаторов 80-85%. Остальное уходит на тепловые потери из-за трения.
Тобто механізм зчеплення на звичайній кпп працює за рахунок сили святого духу? А гальма силою думки водія уповільнюють колеса? Чи колеса відштовхуються від дорожнього покриття якоюсь невідомою силою?
Тобто механізм зчеплення на звичайній кпп працює за рахунок сили святого духу? А гальма силою думки водія уповільнюють колеса? Чи колеса відштовхуються від дорожнього покриття якоюсь невідомою силою?
В механической коробке передач потери на трение - 3-5%, сцепление греется только в момент соединения, в основном, при трогании, в вариаторе, который постоянно двигает конусами в процессе своей работы, нагрев идет за счет постоянного же небольшого проскальзывания ремня. Преимуществом вариатора является то, что он в состоянии постоянно держать обороты двигателя в оптимальном диапазоне, недостатком - потери на трение.
ну якось я на тому ремінному варіку 250 тисяч проїхав і нічого не міняв крім оливи/фільтри кожні 60 тисяч (з промивом піддона) але великих навантажень він не любить - факт про механічну кпп - я на своїх авто також міняв оливу але десь кожні 80-120 тисяч залежно від авто
ну якось я на тому ремінному варіку 250 тисяч проїхав і нічого не міняв крім оливи/фільтри кожні 60 тисяч (з промивом піддона) але великих навантажень він не любить - факт про механічну кпп - я на своїх авто також міняв оливу але десь кожні 80-120 тисяч залежно від авто
Якщо не помиляюсь - то якраз і ще й не тому першому Кашкаї, якийсь загалом і здобув "славу" для варіторів Ніссана.