ото обкапывал, подкармливал, опрыскивал... зато севесть чиста, сделал все, что мог))) сосед по даче говорит, что вишня/яблоки/груши еще не успели дать цвет. черниговщина
гадаю не варто оголошувати паніку. соже буде менший врожай, та гадаю частина все ж має лишитися. не всі квіти навіть одночасн відкриваються, тому настане за пару днів тепло, тоді будемо оцінювати що і як
Alex2064 09.04.2025 08:52 пишет: а опыляет кто всю эту красоту?
ще пару днів тому, до настання цих холодів, купа бджіл працювала над цією красою...зараз кудись усі поділися, жодної нема( Сьогодні подивився, вже не така краса:(
У мене вже зовсім не краса. Квітки почорніли. Неживі. Минулого року померзли вже маленькі абрикоски і всі горіхи, бо заморозок був пізній, в цьому ось так.
Глобальне потепління - це не тільки коли стає тепліше. Це глобальна зміна клімату. Тобто десь буде тепліше, десь холодніше, десь урагани, десь ще щось...
Глобальне потепління - це не тільки коли стає тепліше. Це глобальна зміна клімату. Тобто десь буде тепліше, десь холодніше, десь урагани, десь ще щось...
Та я розумію, це так, розпач. Зараз сніг а через місяць ввалить +40, а потім дощу тримісячна норма...
Alex2064 10.04.2025 09:09 пишет: погодники обещают заморозки в мае. имхо, "расслабляемся и машем"
минулорічні лишили мене без абрикосів і без горіхів. З абрикосами в цьому році простіше, я їх вже і не очікую У мешканців нашого села, які живуть на пагорбах, минулого року все було, і горіхи, і абрикоси. І як вони після цього хочуть щоб я до них ставився?
Доїхав на дачу. Пізня абрикоса ще викидає цвіт. До морозів почалось цвітіння, і після морозів вже новий цвіт нормального вигляду. Все інше поки виглядає норм. Починає цвісти алича, персики на підході. Поки для персиків погода норм, тепло і сухо на тиждень. Якщо не буде тривалого прохолодного та вологого періоду - з персиками буде норм. У 2012, коли був снігопад сторіччя у Києві, весна була пізня, але бурна. Одразу +20 і персики не довбала кучерявість. Рекордні врожаї були (у мене). Подивимось, як воно буде.
Alex2064 15.04.2025 08:30 пишет: я на всякий случай расставил синие тазики хз, что за недельное отсутствие там может произойти)))
Зараз в селі, абрикоси стоять майже без листя - клятий маніліоз не дивлячись на обробку у березні бургундською суміш'ю та потім ще чимось від маніліозу, бородатої тварюки ще не бачив. Яблуні та вишні квітли у піку п'тниця-субота..
nickka 27.04.2025 08:36 пишет: Сьогодні було -1 по прогнозу, реально у нас в низині -3-4. Груші всі у квітах, вишні також, яблуні які як. Побачимо що з того всього вийде.
UPD. Виглядає все погано. На вишнях, яблунях, грушах квіти пожовтіли і скукожилися
за прогнозом усіх трьох(!), що в мене на виду, поважних синоптиків, жоден не прогнозував мінусову ...але ще з вечора було відчутно, що вночі буде... дупа
На ранок, дійсно виглядає все "не дуже", м'яко кажучи, що яблуневий цвіт відчутно потемнів, грушки майже взе за'язі мали - хз, що з них далі вийде, а от молода черешня - взагалі навіть листики скукожилися
з іншого, боку - є привід розслабитися та забити на усі ті обробки та ін. танці-бубни