Скажу за себе . Собі замінив ті валтеки на Стаг ( 2900грн. зараз коштують ) , логіка проста , бо в мене Стаг і форсунки є в списку проги . В форсунках важливо не те на яку мощу вони розраховані , а точність вприску Ще замінив редуктор , та контролер Стаг Еко , на Стаг 4+ . По великому рахунку повністю все переробив
Який сенс платити подвійну вартість, якщо буде у використанні лише 30-40% можливостей?
А от ти зараз не знущаєшся? Тобі шашечки чи їхати? Міняй на такі ж валтеки, проїдеш ще стільки ж, але це не точно.
Так, мої міняти і не треба, с форсунками, поки, все добре Міняти, це якщо валтеки не справляються по ТТХ, є така версія, якщо бензинові меньше 2.2 мс, то треба високошвидкісні
Тоді не зрозуміло чого перйматися тіми валтеками Їде , все влаштовує і добре . Конструктивно , валтек - це ел. клапан на пружинці , звідти й весь гемор з ними .
Gavik 14.04.2025 17:50 пишет: Тоді не зрозуміло чого перйматися тіми валтеками Їде , все влаштовує і добре . Конструктивно , валтек - це ел. клапан на пружинці , звідти й весь гемор з ними .
Я ж написав чого, вони вже зараз працюють на межі своїх можливостей в плані характеристик і на мій мотор, мають бути хоча б форсунки типу стаг 01, а краще хана чи баракуда, це така теорія і не у всіх. Тому і питання, чи варто міняти, а точніше на що
junior 09.04.2025 15:52 пишет: Спершу було ледь помітний перехід на газ, потім двигун суттєво підшатувало, зараз хитає сильно, але переважно глохне.
junior 14.04.2025 17:29 пишет:
Так, мої міняти і не треба, с форсунками, поки, все добре
Sillent 14.04.2025 10:50 пишет: Цель замены форсункок - не скорость их работы. А правильная дозировка.
Згоден.
junior 11.04.2025 11:02 пишет: Дали контакти газовника (той, хто встановлював служить), той каже, що такі форсунки і 20к не їздять і те що вони в мене проїхали 80к це межа їх можливостей причина, залипають
Згоден.
junior 14.04.2025 18:21 пишет: Я ж написав чого, вони вже зараз працюють на межі своїх можливостей в плані характеристик і на мій мотор, мають бути хоча б форсунки типу стаг 01, а краще хана чи баракуда, це така теорія і не у всіх. Тому і питання, чи варто міняти, а точніше на що
Я чогось не розумію що ти хочеш у відповідь? Тобі вже сказали що треба міняти, але якщо тебе влаштовує - катайся на ціх, можеш підїхати до якогось майстра щоб він проревізував/відкалібрував тобі валтеки - трохи побігають, скільки - я б ніякої гарантії не давав, бо загальна практика приблизно 20Ткм між калібровками. Правильний майстер ще й подивиться на розбіги по кожній форсунці, бо в залежності від висоти підйому клапану у циліндр може поступати різні порцайки палива (див. камент від камрада Sillent), бо тут вже можна і мотор угробити, якщо якійсь циліндр працює на збіденій суміші.
Gavik 13.04.2025 16:01 пишет: У меня Стаг 4+ и форсунки Стаг , кстати и если я правильно помню , то Вы и говорили что после заправки карта может уйти на + - 20 процентов . А так да , я раз в месяц смотрю
90 процентов ГБО инсталированных ездят без правильных настроек. А это не настроенны компенсации по давлению газа, температуре редуктора, газа и т.п. Потому и приходится постоянно лазить в карты. И про плюс и минус 20 процентов после заправки я не говорил. И теперь даже задумался, если есть такие факты, то именно по выше указанным причинам. Ибо газ закачнивается. давление падает. ГБО это не видит и тупо льёт бедняк. Уходит в плюсы по коррекциям. А потом заправляют, давление возросло - сразу в минус начинает, по краткосрочке, уходить.
После заправки в разных странах карта может уйти больше чем на 20%. Отстроенное на газе одной страны ГБО часто после пересечения границы и новой заправки дает джеки-чан. ГБО не льет, ГБО намного тупее ЭБУ. Потому если кто и льет тупо бедняк - то это ЭБУ. В нашей стране лазить в карты нужно два раза в год - при смене сезона (меняют состав СПБГ) даже при настроенных коррекциях по давлению и температуре.
junior 11.04.2025 11:02 пишет: прога на горячую показує тиск 1.3 бара, а як фактично міряти? На бензинових час відкриття щось близко 2.5мс, на газових 4.5мс Карту малює майже ідеальну.
Дали контакти газовника (той, хто встановлював служить), той каже, що такі форсунки і 20к не їздять і те що вони в мене проїхали 80к це межа їх можливостей причина, залипають
2.5 на 4.5 - це вже не дуже вдало підібрані форсунки. Заліпають вони від масла в газі, яке потрапляє туди з поганих заправок де масло травить у газ. Це масло вбиває мап-сенсори і форсунки і інколи достатньо однієї заправки. На холодну це масло більш густе і не дозволяє номрально працювати мембрані мап-сенсора і погіршує часові характеристики форсунок, через що симпотми проявляються швидше взимку.
Базова діагностіка форсунок банальна: в прогі включати/виключати газові форсунки по одній. Час вприску не повинен змінюватися. Спочатку налаштовують щоб безиновий час був однаковий що на газу що на бензині а потім починають включати/виключати газові по одній при роботі не бензі.
Після якщо немає корекцій по тиску-температурі, то температуру зазвичай виставляють по PV/T = const (не забувати про Т в кельвінах), а тиск - при роботі перекривають балон і знімають графік залежності часу бензинового вприску від тиску і роблять відповідні корекції.
То вже зрозуміло, що валиеки, то від економії, але в моєму випадку, то крім того, ще й не дуже підходить Питання було в тому, на що їх змінити, бо і швидкісних повна купа Пішов від простого, замовив Баракуду, в роздільному встановленні. Буду пробувати ставити сам, побачим, що з того вийде Монтаж, наче не складно, але як ту карту відкачувати, важко уявити, але якщо народ то легко робить, думаю, розберусь
windowz 15.04.2025 11:31 пишет: .... После заправки в разных странах карта может уйти больше чем на 20%. Отстроенное на газе одной страны ГБО часто после пересечения границы и новой заправки дает джеки-чан. ГБО не льет, ГБО намного тупее ЭБУ. Потому если кто и льет тупо бедняк - то это ЭБУ. В нашей стране лазить в карты нужно два раза в год - при смене сезона (меняют состав СПБГ) даже при настроенных коррекциях по давлению и температуре.
Смотри. Заливаем мы, допустим, газ раной плотности, качества и т.п. не зависимо от стран. То как горит газ - видит или только штатный ЭБУ или и ЭБУ и блок ГБО (зависит от типа ГБО). Если штатный блок видит, что смесь бедная/богатая, он её корректирует по лямде. И 20 процентов это очень много. Далее. Есть блоки ГБО, которые имеено льют, те имеют свои карты корректировки и видят изменение времение впрыска бензина на всех режимах и видят, что штатный ЭБУ пытается времена менять по лямде. И потому такие блоки ГБО корректируют и компенсируют заправку вышеуказанного газа. А есть блоки, что через OBD себя корректируют. Потому, при правильно подобранном и настроенном ГБО не нужно туда лазить, в независимости от того какой газ льёшь, где и в какую пору года.
Вы же в теме , озвучьте их ориентировочную - космос цену
Та не космос там цена. Без OBD может любой блок КМЕ себе таблицы поправок делать. Загуглите цену на КМЕ Sky на 4 цилиндра. Они вроде от 3 тыс. грн идут. Там же можно глянуть, скольлко будет с OBD cтоить блок любого производителя.
А я правильно собі малюю послідовність робіт при зміні форсунок 1. Демонтаж старих і монтаж нових 2. Автокалібрування 3. Якщо треба розсверлюємо дюзи 4. Катаємо карти якщо треба не влаштовуєм
Я не казав, що вона погана, це прямий конкурент баракуді За баракуду читав тільки позитивні, на хану два негативні Баракуди більш розповсюджені, є тройніки різні (буду ставити роздільно, що зробити мінімальні шланги в колектор)