На візорі є якись незрозумілі піпкі. Як на мене, схоже на можливість щось закріпити на візорі. Але на сайті нічого про таке не бачу. В принципі, є потреба в тонувані від сонця. Це тільки візор міняти? Чи може є якісь більш зручні варіанти?
якщо докинути ціну візору, то може вже і шолом буде з сонцезахисним висувним візиром та додатковою вентиляцією. варто задуматися. а краще поміряти. бо мені багато не підійшли через форму голови.
maksym 23.04.2025 07:05 пишет: Шолом вже є і іншого не буде Поки треба якось оптимізувати його використання в сонячну погоду. Поки або тонований візор, або окуляри
тонування візору, то таке,іноді на вулиці буває темно Але проти моди не попреш
US7IGN 23.04.2025 23:55 пишет: чим звичайні окуляри не влаштовують?
Перед в'їздом в тунель або на підземний паркінг треба зупинятися та знімати звичайні окуляри. Вбудовані сонцезахисні окуляри - маст хев для будь-якого шолому
Перед в'їздом в тунель або на підземний паркінг треба зупинятися та знімати звичайні окуляри. Вбудовані сонцезахисні окуляри - маст хев для будь-якого шолому
ок. просто не маю досвіду їзди по паркингах, а в тонелях світла вистачало. хоча згоден в цілому. наступний шолом буду брати Shoi Neotec, в якому вже все вбудоване. дуже задоволені брендом і я і дружина.
Тунель мені точно не світить Це сільське ендуро по полям пару годин макс. І пару раз на місяць.
Зазвичай в мене одночасно два шоломи - напівлицьовик для міста (дом/робота) та інтеграл для використання у подорожах. Вже встиг розчаруватись у Nolan N86. Дешева рибка… шолом не зручний, зовнішній вигляд слабенький, через вбудовані сонцезахисні окуляри нічого не бачиш - дешевий пластик, дуже темний, викривляє зображення. Перефарбував у модного майстра. Жах! Продав дешевше вартості фарбування. Купив дуал-спорт BMW GS Carbon One World. Покатав кілька років. Окулярів немає. Козирок скріпить, знімати незручно, при черговому знятті зламав пластикове кріплення (20€ нове). У окулярах (я очкарік) незручно. Всередені голий пінопласт як не велошоломі за 20 баксів. Але вишивку BMW приклеїти не забули. Продав. Планував взяти Klim Krios Pro Carbon як у товариша. У комплекті прозорий та фотохромний візори. Але цінник у 800$ до податків трохи засмучував. Ще я не дуже люблю глянцеві фарби. Колір щоб на усе життя не зміг обрати. Покатав трохи у Bell MX-9 (210$). Обзору мало у їх візорі. Окуляри не зручно з ним одягати. Фотохромний візор окремо це +150$. Вбудованих окулярів немає, хоча не вважаю це проблемою. Хоча з ними зручно. І ось я обрав поки що кращий із усього що особисто я юзав. AIROH Commander 2 (325€ по акції; full carbon це +200€ та -80 грам). Подобається усе. Всередині краще ніж відверто дорогий Klim, тише ніж BMW (хоча інтернет вважає що BMW тихіше). Окуляри зручні. На 220 км/год козирок взагалі не відчувається. Виглядає красиво як на мене - є кольори на будь який смак. Поки я його використовую два тижні та проїхав трохи менше 1000 км, але це кращий. Едине до чого не звик це хват візора. Бо щоб його відчинити ти тягнеш у центрі за невеличкий виступ, а зачинити за той виступ ти не можеш бо він у верхньому положенні схований за козирком. Ще комусь може не сподобатись що візор та козирок знімаються шостигранником, але мене це не засмучує. Маю бажання купити Airoh Connor (110€) виключно під колір мого екіпу але борюся із здоровим глуздом.
US7IGN 12.07.2025 12:38 пишет: Що змушує пана шукати та тестувати якусь дичину замість того щоб обрати перевірену класику - шуберт чи шой?
Привіт! Ну якщо ти відповів на мій пост, то я й відповім. Шуберт (а BMW GS то шуберт) мені не сподобався. Шоі в мене не було, але в магазині міряв та не відчував за що цінник. Які бренди ти означив як дичина? За якою ознакою? Якщо не помиляюсь, то навіть LS2 (звісно не за 100$) фігурував на Moto2/Moto3, Isle of Man TT, North West 200 та національних чемпіонатах. AIROH також юзають профі але у Мотокросс (MXGP, MX2, AMA MX) та Хард-эндуро / Эндуро (WESS, Hard Enduro World Championship). Bell - мотокрос, суперкрос, MotoAmerica. Щоб я не переписував весь ChatGPT, то спитай у нього - там є майже усі більш-менш відомі бренди. Але не треба плутати всесвітньо відомі бренди та моделі на полицях 3-5 українських магазинів.
До брендів питань нема, але якщо зважати на характер покатух та вимоги до комфорту, то не зрозумілий вибір моделей. Що спільного між дуал спортом BMW GS та шоломом для подорожей С5? Скільки було оффроаду з тим дуал спортом? І що саме не сподобалось в тому ж С5 чи Neotec?