УмKа 07.05.2025 11:22 пишет: Колись в далекому 2013 році я загорілась мото. Ми купили Хонду ХР 125. Я на ній так і не їздила)) проте через 10 років стн в 17 років здав на права і в школу в 11 класі їздив на цьому мото)) тобто як перший мотоцикл він прикольний) Але перше треба обирати не мото, а гарну мотошколу. Можу дати контакти чудової школи і інструктора. Для мого спокою син пройшов 10 стандартних занять і 30 контраварійних )) Зараз шукаємо в Європі щось 350-600 кубове) Якщо є якість варіанти - послухаю )
bmw g310 і буде йому щастя. він за віком не може керувати чимось більшим
peredviznik 06.05.2025 21:44 пишет: щоб багато не розповідати, чому і як, бери інтеграл з сонячними окулярами. краще якусь європейську марку. головне, щоб був зручним
в школі сказали інтерал з сонцем, пінлоком і підготовкою під гарнітуру. але ж далі розбіг цін... чи обирати в магазині зручний з найменьшою ціною?
шо таке підготовка під гарнітуру? я дурію з експертних експертів, які експертять там, де не є експертами) коли купиш гарнітуру, 15 хвилин і встановиш сам. головне в шоломі таки зручність
peredviznik 06.05.2025 21:44 пишет: щоб багато не розповідати, чому і як, бери інтеграл з сонячними окулярами. краще якусь європейську марку. головне, щоб був зручним
в школі сказали інтерал з сонцем, пінлоком і підготовкою під гарнітуру. але ж далі розбіг цін... чи обирати в магазині зручний з найменьшою ціною?
шо таке підготовка під гарнітуру? я дурію з експертних експертів, які експертять там, де не є експертами) коли купиш гарнітуру, 15 хвилин і встановиш сам. головне в шоломі таки зручність
то що зручний - то понятно. питання як обрати? бо розбіг цін від 100 до 1000 уо.
то що зручний - то понятно. питання як обрати? бо розбіг цін від 100 до 1000 уо.
можна по дизайну... а можна обрати бюджетну вилку та пройтись по магазинам і вибрати який зручніший-красивіший. 90% шоломів відпадуть (немає в наявності, не зручний...). а можна вибрати модель та замовити з-за кордону. так можна вибрати колір якого немає та зекономити трохи коштів.
УмKа 07.05.2025 11:22 пишет: Для мого спокою син пройшов 10 стандартних занять і 30 контраварійних )) Зараз шукаємо в Європі щось 350-600 кубове) Якщо є якість варіанти - послухаю )
Для спокою є тільки один розумний варіант: придбати сину автівку, що б він навіть не і думав про мото.
ти б хотів щоб тобі мама в твої 19 років так наступила на горло пісні?))
можна по дизайну... а можна обрати бюджетну вилку та пройтись по магазинам і вибрати який зручніший-красивіший. 90% шоломів відпадуть (немає в наявності, не зручний...). а можна вибрати модель та замовити з-за кордону. так можна вибрати колір якого немає та зекономити трохи коштів.
блін, якийсь поради - дизайн, колір... невже нема речей на що звертати увагу?
може бренди там якість по співідношенню ціна/якість? чи просто брати дешевший із зручних інтегралів з окулярами і пінлоком?
може бренди там якість по співідношенню ціна/якість? чи просто брати дешевший із зручних інтегралів з окулярами і пінлоком?
інтеграл з темними окулярами - мастхев, як на мене. пінок можна докупити. а от чи підійде саме на вашу голову моделі певного виробника - неясно. шолом повинен сидіти дуже щільно і не давити одночасно. вибрати по інтернету буде важко. це не авто, яке можна підлаштувати під себе.
стосовно цін - у більшості виробників є бюджетні моделі і моделі для спортсменів.
чим дорожче, тим краще)) але як перший шолом, можна брати за 200-400$ а там ще рукавиці, штани, куртка, черевики...
інтеграл з темними окулярами - мастхев, як на мене. пінок можна докупити. а от чи підійде саме на вашу голову моделі певного виробника - неясно. шолом повинен сидіти дуже щільно і не давити одночасно. вибрати по інтернету буде важко. це не авто, яке можна підлаштувати під себе.
стосовно цін - у більшості виробників є бюджетні моделі і моделі для спортсменів.
чим дорожче, тим краще)) але як перший шолом, можна брати за 200-400$ а там ще рукавиці, штани, куртка, черевики...
так, це вже підказали що тільки міряти і хоча б хвилин 5-10 в ньому походити
ну дивись, ідеш, міряєш, а потім питаєш ціну. якщо зірки співпадають, платиш і несеш додому
Якщо вибрали спорт байки, то шоломи повинні теж бути аеродинамічними в спорт стилі. В мене був перший шолом Nolan, лише добрі спогади. Зараз Airoh. Шмотки Alpinestars, Dainese. Я дуже довіряю італійцям по екіпу.
PS. Підготовка під інтерком - це мається на увазі щоби були місця під навушники. Якщо нема - це потім головняк вирізати.
потроху вивчаємо ринок "спортиків". і от питання. дружині обираємо між ninja 400 та cbr400 з абс.
собі спочатку думав теж такий, але потім помвітив що 500-650-ки коштують всього на 1-1,5 кує дорожче.
от і питання - наскільки це дурня в якості першого мота така кубатура? чи якщо в жопі вже не свербить і мізки (наче) є - то можна і такий в якості першого?
Хіба то у вас проблеми? Я ось з 12 до 62 років їздив тільки на мотах, а тута на старість зганьбився і купив кансєрву(Вітару). За рік з горем пополам наїздив 6 тис. Перші пару місяців після 20 км пробігу ноги і руки трусилися))), на дачу на моті доїзджав за 20 хв а на Вітарі за годину. Про вибір мота: найкращий варіант це ЮБР 125 і Honda СВ 125E - їх можна брати й з пробігом 20-30 тис, якщо господарі не вбивали, вони ходять 70-100 тис до капіталки. З китайців найнадійніший Jianshe JYM 125( у мене пробіг 45 тис і ще нічого, там движок копія ЮБР 125 і збирається в Китаї на заводі Джиньші-Ямаха). Також можна брати Ліфан, Зонгшен і Лонсин, інший Китай що в нас продають на кожному кроці - чермет, він добре якщо пройде 20-30 тис. Недорогі якісні шоломи: МТ і LS2. Необов'язково брати повністю закритий, достатньо "полулицевик" з висувними окулярами від сонця і обов'язково глибокий, бо в маленькому буде задувати під горло. Шолом треба тільки міряти бо розміри не сходяться з написаним і ще залежить від форми голови - треба одягнути, застебнути і помотати головою - він не має теліпатися.