autoua
Autoua.netФорумЗапитати Autoua

Аэробокс - прислушаюсь к советам по эксплуатации (3/3)

V.I.P. ***
Киев
С нами с 21.07.2001

Re: Аэробокс - прислушаюсь к советам по эксплуатации [Re: WalkmandT]
      17 августа 2022 в 21:07 Гілками

WalkmandT 17.08.2022 13:15 пишет:

AlexAudiCoupe 17.08.2022 12:40 пишет:

Ну не совсем и так.

Багажник в GLS намного комфортнее и удобнее чем в Сандеро? ЗЫ. Размеры не берем во внимание.

Что в Туле, что в другой багажник вещи грузятся полчаса, едут несколько суток.

Один ключ тоже хорошо, но несколько на одной связке немного места в бардачке занимают.

Аэродинамические алюминиевые поперечины на самом деле насколько экономичнее обычных? Сколько топлива экономии на 100 км? А разница в цене?

ЗЫ. Я всегда смотрю на цена\качество. Если мотаться постоянно на море\в горы\В Европу\В отпуск то я бы взял Туле. Если раз в год куда-то выбраться - что-то подешевле.

И да, доски на дачу на поперечины Туле класть - только со слезами :-)

Ну тут не совсем так

Мы же не обсуждаем объем багажника, а говорим про бокс. Основное отличие - это долговечность и качество материала и фурнитуры. Я видел как Тюлевский бокс сминался о крышу паркинга, а потом как ни в чем не бывало возвращался к первозданному виду (царапины не всчет). Дешёвый бокс так сможет?

Поперечены - это вкус фломастеров. Я , например, покупал аэродинамические целенаправленно, потому что они низко сидят, бокс тоже был аэродинамический, т.е. вся эта конструкция на Туарег была значительно ниже. Ну и не шумят они так сильно. Я их снимаю только на зиму ибо снег не удобно чистить А покупать поперечены по принципу экономии расхода топлива - это какое то лютое извращение.

Да - это значительно дороже чем Польское / Турецкое / Украинское... Но в данном случае оно и значительно качественнее. Ведь авто тоже можно рассматривать как средство передвижения из пункта А в пункт Б. Но ведь разница в цене есть

1. "Я видел как Тюлевский бокс сминался о крышу паркинга, а потом как ни в чем не бывало возвращался к первозданному виду (царапины не всчет). Дешёвый бокс так сможет?" - ты задал вопрос. Где найти ответ? А если сможет?

2. "Я , например, покупал аэродинамические целенаправленно, потому что они низко сидят, бокс тоже был аэродинамический, т.е. вся эта конструкция на Туарег была значительно ниже." - т.е. все, что не Туле - не аэродинамическое? Боксы - как собачьи будки?

3. "Но в данном случае оно и значительно качественнее" - в ЧЕМ???

Змінено AlexAudiCoupe (21:10 17/08/2022)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
СуперСтар **
25 лет за рулем, Киев
С нами с 24.05.2007

Re: Аэробокс - прислушаюсь к советам по эксплуатации [Re: AlexAudiCoupe]
      17 августа 2022 в 21:38 Гілками

AlexAudiCoupe 17.08.2022 21:07 пишет:

1. "Я видел как Тюлевский бокс сминался о крышу паркинга, а потом как ни в чем не бывало возвращался к первозданному виду (царапины не всчет). Дешёвый бокс так сможет?" - ты задал вопрос. Где найти ответ? А если сможет?

Конечно сможет! О чем речь? Именно поэтому продавцы на вопросы про отличия первое о чем говорят так это о "более жестком пластике"/ Далеко ходить не нужно: в этой теме уже написали о том что на 4й год треснул поддон. Думаю это из за высокого качества материалов.

2. "Я , например, покупал аэродинамические целенаправленно, потому что они низко сидят, бокс тоже был аэродинамический, т.е. вся эта конструкция на Туарег была значительно ниже." - т.е. все, что не Туле - не аэродинамическое? Боксы - как собачьи будки?

Ты свой вопрос видел? Внимательно? Я писал о том, что аэродинамические поперечены покупаются не для экономии топлива как и аэродинамические боксы. И да, я видел как аэродинамические поперечены, не помню точно турецкие или польские, прогибались под боксом, чего на Тюле я не видел ни разу.

Читай выше.

ЗЫ: хозяин-барин. Я никого ни в чем не убеждаю, а всего лишь делюсь опытом реальной эксплуатации.

аццкая сотона **
26 лет за рулем, Киев
С нами с 23.04.2007

17 августа 2022 в 22:11 Гілками

У меня террадрайв больше 5 лет. Крышу царапал, но не сминал, аккуратно пробовал поместиться ))
Думаю, 10ткм с боксом наездил. Все ок.
Поперечины на мои штатные рейлинги, правда, оригинальные от Ситроен, ещё с Пикассо версии, конечно же они подошли на спейстурер, юзаю тоже долго. И кстати, на них не только бокс ездил. Тоже норм.
Думаю, скорее крыша\стойки прогнутся, чем поперечины.

Возможно, туле поперечины легче были бы, и не такие квадратные как мои. Но не уверен, что долговечнее и надёжнее.

Деньги есть - можете вертеть носом и брать туле.
Но исходя из треда можно понять, что и бюджетные варианты вполне себе норм.
О чем спорить - непонятно.

старый писатель ***
12 лет за рулем, Киев
С нами с 28.09.2011

Re: Аэробокс - прислушаюсь к советам по эксплуатации [Re: Fuchsman]
      17 августа 2022 в 22:43 Гілками

Fuchsman 17.08.2022 17:35 пишет:

по багажнику вопрос
первый вариант
второй
Если купить первый вариант,то он подойдет ТОЛЬКО к моей машине или еще к нескольким.
Второй вариант подойдет к большинству авто, так как можно регулировать ширину крепежа. Правильно я думаю?

Перший варіант це

• Thule Wingbar Edge 9592
  • Монтажний комплект Thule 3174 для BMW 3-series (G20) 2019→ / 1-series (F40) 2020→

Другий варант це

• Поперечини Thule Wingbar Evo 118
  • Опори универсальные (4шт) Thule Rapid 753
  • Монтажний комплект Thule 3174 для BMW 3-series (G20) 2019→ / 1-series (F40) 2020→

В пешому варіанті Thule Wingbar Edge 9592 має діапазон регулювання 10см і підходить досить до великого списку машину, тільки монтажний комплект потрібен інший.

В другому варіанті поперечини 118см теж мають регулювання, і з комплектними опорами підійдуть той же список машин, і трошки більше - до машин яким рекомендується наступні поверечини 108см, буде трошки більше стирчати, але скористатись можна.
Але скоріш за все не підійдуть на машини яким потрібні 127см і вище(на маленькі хетчі часто треба 127см)
Якщо змінити опори, то використання ще розшириться.

Другим бонусом другого комплекту є швидкий T-паз - монтаж тулівських велокріплень дуже швидкий.

Змінено neex (22:45 17/08/2022)

V.I.P. ***
Киев
С нами с 21.07.2001

18 августа 2022 в 22:57 Гілками

WalkmandT 17.08.2022 21:38 пишет:

Конечно сможет! О чем речь? Именно поэтому продавцы на вопросы про отличия первое о чем говорят так это о "более жестком пластике"/ Далеко ходить не нужно: в этой теме уже написали о том что на 4й год треснул поддон. Думаю это из за высокого качества материалов.

Ты свой вопрос видел? Внимательно? Я писал о том, что аэродинамические поперечены покупаются не для экономии топлива как и аэродинамические боксы. И да, я видел как аэродинамические поперечены, не помню точно турецкие или польские, прогибались под боксом, чего на Тюле я не видел ни разу.

В ответ на:

...

Читай выше.

ЗЫ: хозяин-барин. Я никого ни в чем не убеждаю, а всего лишь делюсь опытом реальной эксплуатации.

А зачем тогда аэродинамические поперечины???

ЗЫ. Когда-то давно, лет так 10 назад, купил багажник на крышу. Амос. Не сильно разбирался, поэтому взял еще семь штук поперечин. Ну не знаю как эти маленькие штуки называются, что между длинными крепятся.

Как по мне, так там с ногами можно залезть на тот багажник. Как багажник может так прогибаться что бокс крышу царапает при паспортных нагрузках для меня фантастика.

СуперСтар **
25 лет за рулем, Киев
С нами с 24.05.2007

Re: Аэробокс - прислушаюсь к советам по эксплуатации [Re: AlexAudiCoupe]
      20 августа 2022 в 21:13 Гілками

AlexAudiCoupe 18.08.2022 22:57 пишет:

А зачем тогда аэродинамические поперечины???

Еще раз: затем, что вся конструкция значительно ниже, шума значительно меньше, эстетическая составляющая (да да, такое тоже бывает и зачастую имеет высокий проиритет) значительно выше.

AlexAudiCoupe 18.08.2022 22:57 пишет:

ЗЫ. Когда-то давно, лет так 10 назад, купил багажник на крышу. Амос. Не сильно разбирался, поэтому взял еще семь штук поперечин. Ну не знаю как эти маленькие штуки называются, что между длинными крепятся.

Как по мне, так там с ногами можно залезть на тот багажник. Как багажник может так прогибаться что бокс крышу царапает при паспортных нагрузках для меня фантастика.

Сдуру можно и Х сломать. Как думаешь, как много людей не то чтобы соблюдает, а хотя бы читает о паспортных нагрузках боксов/поперечин?

медиапланер *
Киев
С нами с 22.10.2002

23 августа 2022 в 10:48 Гілками

Поперечины Turtle Air-1 - аэродинамические, низкие, стоят копейки. Зачем Туле?

kym 1
V.I.P *
65 лет (47 лет за рулем), Киев
С нами с 09.04.2010

Re: Аэробокс - прислушаюсь к советам по эксплуатации [Re: Бабайка]
      24 августа 2022 в 22:47 Гілками

на своем веку перепробовал все, что можно поставить на крышу
Туле - есть Туле
под разные задачи разные модели
ИМХО...

поперечины правда Визбар - понравились визуально больше, чем туле...(сидят ниже)

V.I.P **
42 года (24 года за рулем), Киев
С нами с 08.08.2008

Re: Аэробокс - прислушаюсь к советам по эксплуатации [Re: kym]
      25 августа 2022 в 13:22 Гілками

сьогодні бачив як хтось віз щось на криші і використовував соснові бруски як поперечини. а ви далі ведіть дебати про тулє))

M85
старый писатель **
92 года за рулем, Киев
С нами с 12.09.2012

Re: Аэробокс - прислушаюсь к советам по эксплуатации [Re: DimonDSV]
      23 апреля 2025 в 11:08 Гілками

Ого розвели тему))

Хтось написав Тартл навіть, нащо туле))

Все просто, ціниш своє авто, любиш безпеку і не готовий до ризиків - бери якість. Якість у світі багажників це тільки thule

Хто купив тера чи туртле звісно будуть їх нахвалювати що б оправдати свій вибір)

я користуюсь багажними системи десь з 2010 року і це були thule одразу … хоча тоді і не було цього іншого всього окрім них)) почав з велосипедів на дах їздив з дешевими моделями free ride потім докупив для жінки вже proride і зрозумів які вони прикольні то продав free ride за один день! І купив собі і сину для маленької велиспеду на 16 колесах теж proride
Потім зрозумів що мої поперечини хоч і аеродинамічні але є ще крутіші то замінив теж планку а ту стару продав за пару днів)
Потім більш цікаво змінив авто, а по thule замінив тільки кріплення до криші всі інші частини підійшли
А потім зовсім перейшов на велокріплення на фаркоп, це надпотужно зручно як виявилось, добре що всі мої авто потім були з фаркопом)) і доречі не існує досі нормальних кріплень які би могли скласти конкуренцію по кріплень для вело на фаркоп Thule (по надійності фіксації, по навантаженню і по ліквідності) але я і про вело кріплення на дах так думаю і про все інше що стосується багажних систем, хто би що тут не казав))
Довгий час я не міг зрозуміти нащо Тей бокс на дах, але потім як зрозумів))) я вже тоді і б/у купляв якісь частини thule то бокс спочатку був сірого кольору, але я швидко зрозумів що чорний буде підходити для більшості авто і розмір потрібно обрати правильний, тому я перейшов на середньо розмірений чорний бокс і він став незаміним, купляв б/у їздив не знімаючи роки три, потім на новому авто якийсь час не користувався і з початком повномасштабної то теж не знімав ще, лише от задумався оновити на новішу модель чисто заради сучаснішого вигляду, є можливість зробити трейд-ін у одних хлопців в Києві. Бокс цілий абсолютно за цей час. А дивлюсь на сусідські авто у яких терра дріве стоять, купляли під час війни то сірий вигорів і став жовтим чи бежевим, а чорний став сірим…

І ще історія, мабуть повчальна))
Ми до війни багато їздили европі на авто і з нами знайомі попросились, наче солідні люди але чомусь купили тера і палки здається туртле, це доречі теж дивно коли бачиш гарне сучасне авто а бокс на ньому як кака ця тера виглядає, так от за тиждень поки авто стояло на солнці ця нова тера почала деформуватися і пластик пішов волнами, ми його авто швидко переставили в тінь, але тінь була не завжди і ситуація погіршувалась. Було досить стрьомно, бо ми вже бокси почали детально порівнювати і зрозуміли що все в цій тері відповідає його ціні)) вся фурнітура гнеться пальцем, замки тупо від поштової скриньки) так от пластик майже прийняв форму коли ми повернулись в Київ, на скільки це було для нього суттєво я хз. Ця людина швидко виставила це чудо на продаж, але продав він його десь за пів року і то ціна зазнала втрат) і о диво, його це не навчило і він купив б/у Хапро, тут якість звісно на рівні вже Туле, але є нюанси, ключ зламав, а купити тупо нема де, бо не існує у нас сервісної підтримки… десь зробив у медаіжатніків ключі але було таке відчуття що любим ключем його можно було відчинити, ну то таке, теж продава пів року. Потім нарешті дослухався порад і купив б/у thule і перестав про це думати.
З тими поперечинами та ж історія, ті turtle air виходить так що мають всі зʼєднання з пластику, а алюміній більше на фольгу схожий. Тому воно і гнеться при навантажені. Колись ще у родича бачив як він типу намагався намазати систему і поставив велокріплення туле в ці туртле, але велосипед був важким і якось він побачив що велипкд дуже не природньо гойдається, виявилось що паз в який він поставив велокріплення майже розірвало в місці фіксації…. То теж на туле перейшов.
Короче все має свою ціну) можливо бокс тера і гарна річ, але ні… гарно мабуть тільки якщо його завжди знімати, але з цими скобами це ще той треш, зняти то хвилин 10 а поставити то хвилин 30))) у туле 2хв що те що те. Та і замітив що чим більше бокс знімати з авто тим більше шансів його пошкодити при переносі чи зберіганні. От думаю ліфт купити для боксу о то річ класна. Як раз ці хлопці обіцяють б/у підігнати.

Вердикт. Скупий платить постійно і думає що самий хитрий) Ліпше добавте трохи грошей купіть якісний туле б/у, майте надійність і безпеку на любій відстані і при любих розкладах, а коли награєтесь то продайте за ті ж гроші. Планки туле та ж історія вони як лего перебираються під конкретне авто, доречі всі адаптери у Туле вони ж відповідають вашому авто, тобто всі елементи що контактують з кузовом повторюють його форму і всі з;єднувальні елементи мають відповідні до вашого авто показники. Які бляха туртле так можуть?)))
Дам посилання, як згадаю як вставити тут, там де є обмін і продаж б/у туле.

M85
старый писатель **
92 года за рулем, Киев
С нами с 12.09.2012

Re: Аэробокс - прислушаюсь к советам по эксплуатации [Re: M85]
      23 апреля 2025 в 11:13 Гілками

Доречі, я би перейшов на бокс на фаркоп, реальна класна тема, я приміряв навіть у цих хлопців… але я поки не розумію чи буду ще на велосипедах їздити. Тому таке ще питання під питанням.

Супер писатель! **
54 года, Киев
С нами с 02.04.2014

9 мая 2025 в 11:18 Гілками

Таке враження, що для багатьох світ звузився до двох полярних брендів
Використовую Modula Systems з літа 2022-го, об'єм – 480 л. Аеродинаміка, можна сказати, як у цеглини, та різниця у витраті палива з більш обтічними формами не принципова, оскільки швидкості, коли це стає помітним, свідомо виключаються. Зате усе, що потрібно для кемпінгу, тепер їздить там, і салонне дзеркало на трасі слугує, як і у місті. Завдяки тому, що є приміщення для зберігання, встановлюю лише для поїздок у відпустки. Цілком задоволений.

Змінено Endorphinity (11:20 09/05/2025)

СуперСтар **
46 лет (27 лет за рулем), UA
С нами с 20.11.2003

Re: Аэробокс - прислушаюсь к советам по эксплуатации [Re: Endorphinity]
      9 мая 2025 в 12:10 Гілками

Endorphinity 09.05.2025 11:18 пишет:

Таке враження, що для багатьох світ звузився до двох полярних брендів

я думаю що тут питання в тому, що туле в 99% випадків буде гарно виконувати свою роботу, а з іншими можливі неприємні сюрпризи. Також спокусився рік тому на туртл ейр 1, типу динамічні, недорогі, виглядають норм, але коли купив, то вже побачив, що в середині якість дуже посередня, що підтвердилося коли переставляв на інше авто: слизався болт в середині пластикової вставки і на цьому все ніхто нікуди не їде. Якщо комусь недорого потрібна одна чорна поперечина turtle air 1, то стукайтесь в приватні, в нагрузку віддам і зломану, може для ремонту стане.

NID
Достоевский *
0 лет за рулем, Киев
С нами с 13.03.2007

Re: Аэробокс - прислушаюсь к советам по эксплуатации [Re: keen]
      9 мая 2025 в 16:25 Гілками

Купив осінню бокс G3 на 480 літрів і поперечини якісь не сильно круті.
Все уживане в хорошому стані.
Проїздив практично півроку в т.ч. по автобанам, без проблем.
Бокс виглядає якісно, вміщається дофіга.

З мінусів, на х-трейлі разом з боксом виходить висота більше 2 метрів, на криті паркінги їздити стрьомно, але в мінімальні 2.1 входить.
По трасі також швидше 110-120 їхати стрьомно, да і не вигідно стає, з аеродинамікою не посперечаєшся.
Свистить на швидкості 80-90, далі вже стає непомітно. ))
Також панорама стає непотрібною фічою.
Ну і витрати солярки точно мінімум +1 літр.

Змінено NID (16:28 09/05/2025)

V.I.P **
51 год (22 года за рулем), Київ
С нами с 22.05.2007

Re: Аэробокс - прислушаюсь к советам по эксплуатации [Re: NID]
      9 мая 2025 в 20:02 Гілками

третю машину катаю ще старий Terra Drive 320 двухсторонній. Через дружні стосунки з виробником в мене вибору не було хоча до цього катав одну поїздку Thule. Висновок? Туле гарний, але ... він таки для лиєників а не палаточників. Довгий - прикольно але нависає на лобовуху або не дає нормально відчиняти ляду. Вузький. Якоштує як анус 747го тому в чигиря його жалко. Терра драйв? майже на ширину автівки, В 320 влізло 2 палатки, стіл, 4 стільці, мангал, подушки матраси, проче лахміття при тому з ним не страшно по чигирям під кущами та деревами. Недолік відсутності швидкозйому? Так я тепер його з поперечинами разом знімаю. За 1 Туле я можу років 5 міняти знищений террадрайв, при тому що його ще спробуй знищити. В гаражі де погано розрахував висоту воріт стосовно автівки террадрайв поцарапав, туле скоріш за все був би капець. До речі, одна з власниць ТераДрайва крім відновлення виробництва ще особисто веде військовий кейтерінг куди йдуть майже усі доходи від виробництва.

Autoua.netФорумЗапитати Autoua
Додаткова інформація
0 користувачів і 15 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  Yorc, AVB, Hrust, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 6686

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія