Тєкс... Шо я бачу. Інтервал 1 - це явно була якась подія, типу віжкриття дверей. Але чтому так довго? А вот інтервал 2... майже добу іде скидання навантаження. Я-б відключив блок комфорту та пошукав залишки якось колгоспу у відношенні до автозвука. Як конденсатор великий заряджається.
kkk_GAZ240 07.05.2025 09:14 пишет: Тєкс... Шо я бачу. Інтервал 1 - це явно була якась подія, типу віжкриття дверей. Але чтому так довго? А вот інтервал 2... майже добу іде скидання навантаження. Я-б відключив блок комфорту та пошукав залишки якось колгоспу у відношенні до автозвука. Як конденсатор великий заряджається.
1 - виїзджав в місто, машина зарядилася трохи, з зупинкою тому ступенями. 2 зачинив авто механічно вийнявши запобіжник з сигналізації та ЦЗ, стояла майже 3 доби але заряду вистачило на 1+ , зараз МАБУТЬ буду виїзжати, трохи зарядиться, спробую відключити магнітолу. Якщо ні то наступним відключу бортовик, якщо й це ні, тоді спробую ГБО, але проблема була й до нього.
В ответ на: А пошукай чи не стояв там саб, там бува таке по живленю роблять, що...
А , що там таке можна зробити ? На саб приходить + 12 , та керуючий + з магнітоли
У активного саба и/или усилителя идет отдельное питалово и отдельный управляющий плюс от магнитолы, который его пробуждает/кладет спать. При неправильном подключении саб/усилитель может не уходить в сон и все время работать. Например, когда постоянный плюс подают и на питалово и на управление.
В ответ на: Например, когда постоянный плюс подают и на питалово и на управление
Ну так подключать , это вообще жесть Хотя если через замок зажигания , то пофиг Если такое было раньше и было гбо , то еще и с бензонасосом могли наколхозить
kkk_GAZ240 07.05.2025 13:43 пишет: не магнітолу. А пошукай чи не стояв там саб, там бува таке по живленю роблять, що... Світло в салоні повільно тухне чи швидко?
Через 15 хв якщо не замкнути. Там світло ще той гемор для сигналізаторників. Магнітолу міняв, рідна по кан вимикалась разом зі світлом, ця вимикається при вимкненні запалення. Подивимось.
kkk_GAZ240 07.05.2025 13:43 пишет: не магнітолу. А пошукай чи не стояв там саб, там бува таке по живленю роблять, що... Світло в салоні повільно тухне чи швидко?
Через 15 хв якщо не замкнути. Там світло ще той гемор для сигналізаторників. Магнітолу міняв, рідна по кан вимикалась разом зі світлом, ця вимикається при вимкненні запалення. Подивимось.
Жесть. Леш ну єто не правильная работа совсем. В идеале тебе надо все в сток вернуть. 15 минут не гаснет свет в салоне - єто трешняк
Кстати о сигнализаторщиках для которых блок комфорта является проблемой - советую таких обходить дальней дорогой. Просто это сложно найти бк и брать входной сигнал. Проще-ж поцепиться на лампочку. У меня в сузуке такого плана блок тоже. Без проблем. Щас глючит из-за другого, но то не из этой оперы ( механический износ кнопок в дверях)
Правильно написали про саб. Если он там был - ищи от него сопли. Там могли и конденсатор влепить абы какой без развязки питания, а просто кинув его на прикуриватель ( ближайший толстый плюс).
Жесть. Леш ну єто не правильная работа совсем. В идеале тебе надо все в сток вернуть. 15 минут не гаснет свет в салоне - єто трешняк
пальцем в небо - это ПО ЗАВОДУ! Свет загорается после выкл зажигания и если не открывать двери то работает минут 5, если двери открыть то работает минут 15, если после этого двери закрыть и закрыть ЦЗ или ключом свет тухнет (кстати включается при открытии с ЦЗ или ключа и до вкл зажигания при открытых дверях). Сколько оно горит если не закрыть двери ключом - не засекал. Из за этого "комфорта" там на концевики сигнализацию надо цеплять через полумост диодный иначе через время будут сработки при периодическом опросе!!! ламп и концевиков! Вишенкой там еще и независимые контуры передних дверей отдельно , боковой отдельно и задней отдельно. Напуркуа так сделано? Хз. Это все в базе. А! Там еще и САЛОННЫЕ лампы если менять на диодные надо брать с обманками иначе не тухнут или самовключааются. (и возможно какую-то обманку у меня и глючит) Там даже на лампу заднего ПТФ надо обманка... Не авто а белка электрика https://driver.top/exp/248838/ и таких тем десятки ...
Djohny 08.05.2025 09:50 пишет: при периодическом опросе!!! ламп и концевика. Напуркуа так сделано? Хз. Это все в базе.
Ті уверен что єто правильно? У тебя получается что мозги в сон не уходят, раз такие опросы постоянно идут. По идее сигналка или концевики должны будить систему, а у тебя система не спит и ждет сигнала.
Я-бы отключил блок комфорта, просто отстегнул от него все разьемы. Мне он не нравится с таким поведением. Не думаю что на него что-то завязано еще важное. Кстати посмотри где он стоит - может такая-же беда как в х164м кузове. Там он стоит под фонарем задним и на него течет всегда вода. Просто вынимают и он лежит на проводах ( отот что в багажнике помниш я в Умани говорил что не на месте почему-то)
Почему я написал про 15минут - буквально перед этим нашел что в мерсе это настраивается так там в менюхе максимум что где-то было доступно 5 минут, а так в основном минута и меньше.
------------
А, ты схему добаввил пока я писал. Гм.... сложный вариант. Но я думаю что все таки стоит с блока комфорта начать. Хотя - какого мы вперлись в сигналку. Она может быть не причем.
Еще вариант. Если уже стоят обманки - убери, верни назад обычные лампы. Чем черт не шутит, может раз у тебя блок любит так опросы ему обманка какая-то мозк ипает?
Djohny 08.05.2025 09:50 пишет: при периодическом опросе!!! ламп и концевика. Напуркуа так сделано? Хз. Это все в базе.
Ті уверен что єто правильно? У тебя получается что мозги в сон не уходят, раз такие опросы постоянно идут. По идее сигналка или концевики должны будить систему, а у тебя система не спит и ждет сигнала.
Я-бы отключил блок комфорта, просто отстегнул от него все разьемы. Мне он не нравится с таким поведением. Не думаю что на него что-то завязано еще важное. Кстати посмотри где он стоит - может такая-же беда как в х164м кузове. Там он стоит под фонарем задним и на него течет всегда вода. Просто вынимают и он лежит на проводах ( отот что в багажнике помниш я в Умани говорил что не на месте почему-то)
Почему я написал про 15минут - буквально перед этим нашел что в мерсе это настраивается так там в менюхе максимум что где-то было доступно 5 минут, а так в основном минута и меньше.
------------
А, ты схему добаввил пока я писал. Гм.... сложный вариант. Но я думаю что все таки стоит с блока комфорта начать. Хотя - какого мы вперлись в сигналку. Она может быть не причем.
Еще вариант. Если уже стоят обманки - убери, верни назад обычные лампы. Чем черт не шутит, может раз у тебя блок любит так опросы ему обманка какая-то мозк ипает?
если если это неправильно то неправильно поголовно, я не зря ссылку на один из форумов дал, убрать блок комфорта? Ну если не брать во внимание что в нем и иммо и ключи прописаны... Он в бутерброде с блоком салонных предохранителей так что вряд-ли залить могло. С лампами уже была мысль. В идеале тут надо несколько амперметров писать сутки сначала по силовым линиям а потом уже по веткам той которая жрет. Насчет зеленки - у меня НОВАЯ подкапотная коса ПОЛНОСТЬЮ, и в процессе замены волщебная звиздюлина мастеру за попытку просто поменять без очистки ответных частей разьемов. Может к вечеру гляну как изменился график с отключеными магнитолой и бортовиком.
Djohny 08.05.2025 11:16 пишет: убрать блок комфорта? Ну если не брать во внимание что в нем и иммо и ключи прописаны... Он в бутерброде с блоком салонных предохранителей так что вряд-ли залить могло.
Хреновое решение. При таком конструктиве в него точно надо заглянуть. Там много не надо чтоб контакты внутри позеленели. Образующиеся окислы на платах - электропроводные. А ключом механически мащину закрыть нельзя? Раз он так конструктивно - однозначно вскрыть почистить плату, если на ней что-то есть и покрыть свежим диэлектрическим лаком.
Djohny 08.05.2025 11:16 пишет:
Насчет зеленки - у меня НОВАЯ подкапотная коса ПОЛНОСТЬЮ, и в процессе замены волщебная звиздюлина мастеру за попытку просто поменять без очистки ответных частей разьемов.
Ну а блоки все остались то старые. В них-же никто не заглядывал? Придется все пересмотреть.
у тебя нет короткого или обрыва, у тебя гребаная утечка. В твоем случае только методика НТ с применением алгоритма 4С2П
ПС: вспомнил какойто старый видос у Эльдара - тоже похожее, только там машина там то заводится, то нет и все чаще и чаще. Выяснилось что что-то садит кан на масу. И вот только отключением всех по очереди блоков нашли что когда-то было дтп и пострадал модуль помощи в парковке ,который стоит в заднем бампере! Нстественно он со временем заленел, зеленел пока не сдох и не положил шину. Диагностика не помогала, т.к. ей тоже нужна эта шина.
Або дохлий АКБ. І бажано дивитись на графік напруги з ВМ6. З таким разрядом (якщо це не дохлий АКБ) можна і по цьому моніторингу дивитись. Він же до клейм АКБ підключений? Висмикуй по черзі запобіжники, моніторь швидкість зниження напруги(можна експортувати данні у xls дивитись на циферки\самому графік малювати). Або взяти (на прокат) точний вольтметр і ловити падіння напруги на запобіжниках(якщо паразитне навантаження постійне)
мабуть я естонець а якщо дивитись на ВМ6 не заряд а напругу? Бо цей акум вже був під підозрою на заміну бо тримав напругу 12+ а не 13+ на бортовику. До 23,10 ще гарантія так що може поїде мінятись. При 0 заряді на ВМ6 цей акум з півтичка завів Добліка з ввімкненими фарами та пічкою на відміну від підмінного якому точно вже .... ну тий самий орган. Псіханув, замовив раз "стоп-разряд" кацапський, то вимикач маси з дістанційкою теж не вітчизняний [*****] а китайський.., на сигналку та сонячну панельку виведу не відмикаючийся дріт щоб працювало і те і те. Довго чекати не зміг (дякуючі лікарям після лікування стає гірше ніж не лікуючись) але струм по тестеру десь 0,05-0,08 Ампера при вимкненій та замкненій автівці через 5-10 хв. тобто панелька влітку його точно перекриє. З плюсів - поміняв проводку на магнітолу НАВІТЬ замісь скруток гільзи термозбіжні з припоєм та виявив що автопідняття скла не працює бо запобіжнику гаплик. Щось 10 амперний не впорався. Буду шукати якщо не вріжу дуба раніше
Djohny 09.05.2025 19:44 пишет: Бо цей акум вже був під підозрою на заміну бо тримав напругу 12+ а не 13+ на бортовику.
Леш, чет ти не те міряєш.
В ответ на: Повністю заряджений акумулятор повинен показувати 12,6 вольт або вище, при цьому 12,4 вольта заведуть ваш автомобіль, а 12,0 вольт або нижче потребують додаткової зарядки.
На графіках з ВМ6 видно, що під час поїздок(піків) вона десь така і була. Треба зменшити масштаб до "1 день", водячи пальцем по екрану можна подивитись докладніше напруга\час(краще можна роздивитись якщо експортувати данні у Ексель) Видно також просадку напруги при запуску.
У ВМ6 додатково є "пусковий тест" і "тест зарядки" Це не те щоб лабораторний прилад, але деякі додаткові можливості надає.
У справному авто просадка напруги за день мілівольти, за тижні простою SoC буде показувати незмінно 100%. Тут дуже швидко падає напруга.
До речі, як варіант крім недозаряду і паразитних витоків може бути підмикання у одній з банок АКБ, яка швидко висажує АКБ. Цей процес буде і на відключеній АКБ.
Як є можливість - гарна ідея поміряти щільність електроліту по банкам у зарядженому і розрядженому стані. Перевірити його рівень(у закороченій банці він вікіпає зазвичай), долити "дістільованої" води