мій старенький айпад помирає і прийшов час пересісти на щось інше. оськільки я з нього тільки читаю - то вирішив зупинитись суто на електронній читалці.
хто що порадить? бо з відомих знаю тіки кіндл да і все.
від читалки треба тільки читалка ). але якісна.
Ну, то...,Кіндл звісно
вже дуже довго сиджу на кіндл оазіс. Від інших відрізняється форм фактором (більш квадратний та зміщена вага вбік ), саме за це мені і подобається, бо можна нормально тримати в одній руці. Стандартний прямокутник вже не так зручно, коли вже спробував.
свого часу нарадили взяти б\у кіндл на пробу. так і зробив. причому рік тому взагалі за смішні гроші взяв 21 року робочий девайс за 1к грн, бо були на корпусі сколи(я їх підклеїв і забувся). реально легкий, батареї вистачить на 1.5-2 дні якщо читати цілий день))) а не так як пишуть що на тижні чи місяці - бо то розрахунок що книжку читають по півгодини. Ну і головна перевага на паперовою книгою - підсвітка. тобто читання вночі. Бо є(чи принаймні були раніше) моделі без підсвітки. Тому Kindle basic, або якщо хочеться мажорніше то paperwhite - хоча не бачу його переваг власне при читанні, і питання вирішено.
Xteink x4
Xteink x4
4,3 дюйма? Без української мови? І для роботи потрібен ще смартфон? Ну, такий собі девайс
Xteink x4
4,3 дюйма? Без української мови? І для роботи потрібен ще смартфон? Ну, такий собі девайс
4.3" і ~50 грамів ваги це ідеальні параметри щоб вона була постійно з вами. На гітхаб / редіт вже є купа крутих альтернативних прошивок (+велике комюніті) Вчора вийшло оновлення прошивки (вже є підтримка української мови). Хоча чим вам англійська недостатньо? Смартфон / комп'ютер потрібен тільки для швидкого перекидання ваших книг. Але вона також підтримує OPDS-сервери
мабуть все залежить від умов читання: якщо траспорт, чи черга, чи щось подібне, де просто треба скоротати час, тоді 4,3 дюйма буде ОК, бо вона завжи поруч. Якщо мова йде, щоб ввечері почитати в кріслі перед каміном з келихом коньяку, мабуть, буде краще більша діагональ. Я - користувач електронних книг вже років тридцять, починаючи з середини 90-х і Rocket Ebook. Мій висновок стосовно оптимальної діагоналі для читання книг- це 6-8 дюймів e-ink з підсвіткою. Якщо pdf - не менше 10 дюймів. Кольорові? Ну, таке. Знов залежить від того, що читаєте....
Xteink x4
4.3" і ~50 грамів ваги це ідеальні параметри щоб вона була постійно з вами. На гітхаб / редіт вже є купа крутих альтернативних прошивок (+велике комюніті) Вчора вийшло оновлення прошивки (вже є підтримка української мови). Хоча чим вам англійська недостатньо? Смартфон / комп'ютер потрібен тільки для швидкого перекидання ваших книг. Але вона також підтримує OPDS-сервери
планшетка 8'' - то до цього розміру звик і зручно. меньше я можу і з телефона почитати.
... попередньо зупинився на Оазіс.
норм вибір? чи гроші на вітер той металевіий корпус і достатньо Пейпер?
якщо важливі фізичні кнопки для листання і потрібен саме асиметричний корпус (зручно однією рукою), тоді why not Проте Paperwhite - це Type-C, кращий акум і більш швидкий (хоча це така собі перевага на читалці). Меалевий корпус? Якщо постійно тягаєте з собою, мабуть потрібна штука. Хоча у читалок з e-ink, екран - найвразливіша штука.
якщо важливі фізичні кнопки для листання і потрібен саме асиметричний корпус (зручно однією рукою), тоді why not Проте Paperwhite - це Type-C, кращий акум і більш швидкий (хоча це така собі перевага на читалці). Меалевий корпус? Якщо постійно тягаєте з собою, мабуть потрібна штука. Хоча у читалок з e-ink, екран - найвразливіша штука.
не тягаю, читаю вдома. тайп-с важливо - ледь здихався інших типів
мій кіндл з рагульною клавіатурою все ще працює вже майже 20 років, але теж думаю над заміною. в інтернетах всі нахвалюють кобо клару. у когось є? єдине що мені в нових не подобається - необхідність екран мацати постійно(
... попередньо зупинився на Оазіс.
норм вибір? чи гроші на вітер той металевіий корпус і достатньо Пейпер?
екрани там схожі, якщо не однакові, але тактильно метал більш приємний ніж пластик, також гортати сторінки зручніше. Варто економити, чи ні то питання індивідуальне. Я жодного разу не пошкодував про оазіс, а щодо тайп-с звісно, що це краще, але не самий важливий параметр, бо заряджати будеш раз на місяць.
мій кіндл з рагульною клавіатурою все ще працює вже майже 20 років, але теж думаю над заміною. в інтернетах всі нахвалюють кобо клару. у когось є? єдине що мені в нових не подобається - необхідність екран мацати постійно(
Я міняв кіндли по мірі їх виходу, і не скажу, що щось втратив з клавіатурою. Там екрана можна ледь торкатися при перелистуванні сторінок, і він не замацується, як в телефоні. Ще останній пейпервайт трохи більший попереднього.
мабуть все залежить від умов читання: якщо траспорт, чи черга, чи щось подібне, де просто треба скоротати час, тоді 4,3 дюйма буде ОК, бо вона завжи поруч. Якщо мова йде, щоб ввечері почитати в кріслі перед каміном з келихом коньяку, мабуть, буде краще більша діагональ. Я - користувач електронних книг вже років тридцять, починаючи з середини 90-х і Rocket Ebook. Мій висновок стосовно оптимальної діагоналі для читання книг- це 6-8 дюймів e-ink з підсвіткою. Якщо pdf - не менше 10 дюймів. Кольорові? Ну, таке. Знов залежить від того, що читаєте....
Погоджуюсь, все залежить від того де ви їх читаєте Вдома вже можна й паперову погортати. Х4 чисто фанова штука за дуже гарну ціну (хто взагалі вперше купує подібного роду електронку (як я) - ідеально) Я просто поділився враженнями (можливо комусь теж сподобається девайс) Начебто вже анонсували, що буде модель s4 на Android (але поки без деталей)
П.с: щодо читання з телефону то у багатьох очі болять від ОлЕд (і нащо садити батарею)
Не знаю людей, у яких прям очі болять від екрану. На мою думку це така собі байка. Про батарею теж сам багато разів слідкував за розрядом. Якщо що, то роками читаю з телефона, очі не болять батареї ходять роками, екран світиться у темряві, держати девайс однією рукою зручно в несприятливих умовах. По квартирі якщо пошукати, то можна знайти півдесятка спеціалізованих книжок жінки та сина, які здохли разом з батареєю. Кожен вирішує сам чи обирати повсякденний комфорт, чи довіряти казкам в інтернеті.
У мене зараз Kindle 6,8" зі змінною кольоровою температурою.
Читати краще, але якось вони змогли зробити меню менш зручним, ніж в моїй попередній моделі 6". А саме дуже маленький шрифт, без можливості зміни
В книжках же все налаштовується, питання тільки до меню
У мене зараз Kindle 6,8" зі змінною кольоровою температурою.
Читати краще, але якось вони змогли зробити меню менш зручним, ніж в моїй попередній моделі 6". А саме дуже маленький шрифт, без можливості зміни
В книжках же все налаштовується, питання тільки до меню
я ж правильно зрощумів - діагональ залежить від покоління в кіндлі?