Розмова ж в контексті «не видно різниці». Різницю видно завжди. Питання тільки в тому чи готовий ти за неї платити. Я, наприклад, за 4.4 не готовий. І питання не в пальному, а в обслуговуванні.
типу 10.5сек проти 6+сек недостатньо предметно для порівняння?
Має бути достатньо. Але давайте конкретніше - про який саме авто на 170 коней та з яким конкретно двигуном йдеться.
Він вже купив, і все одно це написав. Невже не помічаєш, що вчергове одним своїм аргументом опротестовуєш інший?
Навпаки, з мого боку все послідовно: купують стільки потужності, на скільки вистачає грошей. А всі оці «більше й не треба» - лише для самозаспокоєння.
Протиріччя виникають, коли одночасно розповідаєш про достатність напівдохлого двигуна та неможливість «відчути різницю» через світлофори / затори / вузьки вулиці, але при цьому все одно купуєш потужніше авто та чипуєш його щоб «пуляти».
То вже придумані "більше не треба", там мова була про невідчутну різницю в конкретних умовах експлуатації. І саме останнє варто було лише помітити, щоб не лізти знову в піпіськомірство. Я знаю людей, яких хоч на 600 к.с. посади, а тошніти будуть в стилі ланосоподібних хоч по трасі, хоч у місті. Відповідно, в їх режимі різниці між не зовсім дохлими двигунами не буде помітно. Коли ж вже дійде, що динаміка - це одна з величезної кількості опцій, які кожен підбирає під свої потреби (так, в т.ч. в рамках свого бюджету, але без потреби ту опцію не беруть, віддають перевагу пріорітетнішим). І там в людини значно доросліша позиція, коли під "пуляти" береться не "бобік" некерований, а оптимальна для цього автівка, а жоповозка з високим центром ваги знає своє місце.
То вже придумані "більше не треба", там мова була про невідчутну різницю в конкретних умовах експлуатації. І саме останнє варто було лише помітити, щоб не лізти знову в піпіськомірство.
Варто читати всю дискусію, тоді не буде недолугих коментарів
Я знаю людей, яких хоч на 600 к.с. посади, а тошніти будуть в стилі ланосоподібних хоч по трасі, хоч у місті.
А ви пробували? На хвилинку припустимо, будуть. Це означає лише те, що покладатися на їхні оцінки стосовно двигунів немає жодного сенсу.
Коли вимикаєш старт-стоп - коробка не переходить в нейтраль, бо розуміє, що економити ти не хочеш) Різні дизелі і різні майлди. Майлд в місті таки сильно змінює характер дизеля. На низах їде краще без продавлювання педалі) Хоч ускладнення конструкції й не на користь надійності, звісно.
Ось це хотів уточнити. Це приколи дизеля чи Мерседеса? Штовхався сьогодні в заторах, згадав про це, наче можна.
Коли вимикаєш старт-стоп - коробка не переходить в нейтраль, бо розуміє, що економити ти не хочеш) Різні дизелі і різні майлди. Майлд в місті таки сильно змінює характер дизеля. На низах їде краще без продавлювання педалі) Хоч ускладнення конструкції й не на користь надійності, звісно.
Ось це хотів уточнити. Це приколи дизеля чи Мерседеса? Штовхався сьогодні в заторах, згадав про це, наче можна.
Це приколи макана. Індивідуальний профіль не налаштовується. Добре, що хоч можна окремо вибрати режим підвіски, залишаючи налаштування мотора/коробки в звичайному режимі. Ще краще, що робиться це кнопками)
Я знаю людей, яких хоч на 600 к.с. посади, а тошніти будуть в стилі ланосоподібних хоч по трасі, хоч у місті. Відповідно, в їх режимі різниці між не зовсім дохлими двигунами не буде помітно.
любому тошноту буде легше на потужному моторі, бо це спрощує обгін фур які волокуться 90. І тракторів які тащаться 30. Тошнот ще й витрати пального буде мати мало не меньші за менш потужний мотор, бо оберти будуть нижчі і передачі вищі.
Шаблон не рветься від того, що саме з його висновками ти намагаєшся сперечатися?
Аж ніяк. Все досить типово: розповіді «мені не треба» та «мені і так вистачає динаміки» тут лунають не вперше і не в останнє. Рівно до моменту покупки чогось більш драйвового та динамічного.
Ніколи бобік не буде більш драйвовіший за седан, треба розуміти, що тільки версії AMG 53/63, SQ7/8 , BMW X5M десь в чомусь можуть бути схожі по драйву, але при тому ви отримаєте жорстку підвіску і середній росхід в місті 20+ літрів, а якщо пуляти з світлофорів то і ближче до 30л/100, і чи готовий пересічний при таких цінах на пальне?
Тому є дві тачки в сім'ї, одна для легкого комфортного пересування з точки А в точку Б, і ще одна для більш динамічного пересування, в основному по трасі. У обидвох тачках росхід палива по трасі однаковий, по місту +2л у БМВ більше, але то бензин.
BMW X5M десь в чомусь можуть бути схожі по драйву, але при тому ви отримаєте жорстку підвіску і середній росхід в місті 20+ літрів, а якщо пуляти з світлофорів то і ближче до 30л/100, і чи готовий пересічний при таких цінах на пальне?
Теорія красива, практика дещо відрізняється. Він хоч і бобік, але все ж M, з драйвом там все прекрасно.
BMW X5M десь в чомусь можуть бути схожі по драйву, але при тому ви отримаєте жорстку підвіску і середній росхід в місті 20+ літрів, а якщо пуляти з світлофорів то і ближче до 30л/100, і чи готовий пересічний при таких цінах на пальне?
Теорія красива, практика дещо відрізняється. Він хоч і бобік, але все ж M, з драйвом там все прекрасно.
Так, з драйвом там все прекрасно, поки тобі не треба поїхати в умовний Буковель, і там, скача по ямах десь між Калушом і Фраником, зі швидкістю 30 км на годину, ти будеш згадувати, що можна було взяти машинку з більш мягкою і енергоємкою підвіскою, і без різниці, виїзжає вона з 5 сек на сотню чи ні.
Ніколи бобік не буде більш драйвовіший за седан
Якщо бобік та седан побудовані на одній платформі з ідентичними двигунами / коробками / підвісками - абсолютно погоджуюсь. Це якимось чином скасовує обмеженість овочевих двигунів?
треба розуміти, що тільки версії AMG 53/63, SQ7/8 , BMW X5M десь в чомусь можуть бути схожі по драйву, але при тому ви отримаєте жорстку підвіску і середній росхід в місті 20+ літрів
Звідки інфа про жорстку підвіску на AMG 53 чи SQ7/8? Скільки км ви проїхали на цих авто?
а якщо пуляти з світлофорів то і ближче до 30л/100, і чи готовий пересічний при таких цінах на пальне?
Чергове підтвердження, що за великим рахунком все впирається в фінанси.
Так, з драйвом там все прекрасно, поки тобі не треба поїхати в умовний Буковель, і там, скача по ямах десь між Калушом і Фраником, зі швидкістю 30 км на годину, ти будеш згадувати, що можна було взяти машинку з більш мягкою і енергоємкою підвіскою, і без різниці, виїзжає вона з 5 сек на сотню чи ні.
Так, декілька ям дійсно заставлять мене пожалкувати про вибір, згоден.
Хочете сказати, що у X3M так же все прекрасно у драйві, як і у M3? Є великі сумніви щодо цього.
...
Так, декілька ям дійсно заставлять мене пожалкувати про вибір, згоден.
Ну я вже на БМВ на одному колесі зробив диру, що треба нове купувати, і в тей момент, стоя на трасі, трохи жалкував, що не взяв Мерса для поїздки на термали в Закарпаття.
Хочете сказати, що у X3M так же все прекрасно у драйві, як і у M3? Є великі сумніви щодо цього.
М седан буде безсумнівно цікавіше за М кросовер, жодних сумнівів. А от звичайній 2л трійці чи пʼятірці навіть до такої баржі як X5M/X6M дуже далеко. Я знаю, я також був скептиком, поки не спробував.
Та які там сумніви) Різницю в розміщенні центру ваги відчуєте одразу.
То вже придумані "більше не треба", там мова була про невідчутну різницю в конкретних умовах експлуатації. І саме останнє варто було лише помітити, щоб не лізти знову в піпіськомірство.
Варто читати всю дискусію, тоді не буде недолугих коментарів
Я знаю людей, яких хоч на 600 к.с. посади, а тошніти будуть в стилі ланосоподібних хоч по трасі, хоч у місті.
А ви пробували? На хвилинку припустимо, будуть. Це означає лише те, що покладатися на їхні оцінки стосовно двигунів немає жодного сенсу.
Недолугі коментарі залишає тут той, хто перекручує і спробує підмінити зовсім не синонімічні слова. А про те, що не варто покладатися на такі оцінки - це саме те, що з самого початку і писав. Якщо чийсь режим експлуатації авто (стиль і місце) дають такі висновки, то це саме привід задуматися, чому такі висновки, а не бігти доводити, що вони дурні і не вміють оцінити всю неймовірність потужніших автівок чи ж взагалі водити. Тому ще раз наголошу, що ця опція, потужність і гра слів в її "достатність" - це не для машини, а для водія.
Тому ще раз наголошу, що ця опція, потужність і гра слів в її "достатність" - це не для машини, а для водія.
Саме тому, водій, якому було "достатньо", на додачу до GLE, взяв ще седан BMW та чипанув його. Логічно.
Тому ще раз наголошу, що ця опція, потужність і гра слів в її "достатність" - це не для машини, а для водія.
Саме тому, водій, якому було "достатньо", на додачу до GLE, взяв ще седан BMW та чипанув його. Логічно.
Якщо між седаном і бобіком бачити різницю лише у двигуні, то до таких питань більше про здатність в "логічно" немає.
Якщо між седаном і бобіком бачити різницю лише у двигуні
Не тільки, але ж водію було "достатньо" бобіка, а тут раптом седан та ще й з чипом.