Самий поширений і простий, мабуть - Стаг 4 плюс (має корекції, якщо хочеться погратися). ОБД-корекцій - не має, та вони, як правило, й не треба. Довприскування бензину, паралельно з газом - не має, бо знову ж таки - як правило, в більшості простих двигунів - це не потрібно, досить лише підібрати вдалі комплектуючі, та повністю вимикати газ, або взагалі не вимикати його по обертах (навряд чи ми говоримо про ралійне авто, яке увесь час на обертах 5000-6000 об/хв).
А що це за авто, що 60 к.с., 4 циліндри, і має ОБД? У ВАЗ-2101, ніби, ОБД - не було?
- так, просто "Плюс" має додаткові корекції, для "погратися", а "Еко" - не має. Вони взаємозамінні по підключенню (для ТС, якщо що). Якщо між ними зараз суттєва різниця у вартості - то для недорогого авто "плюс"-версія, можливо, і оверкіл по вартості (це може точно сказати той, хто має досвід вдалого налаштування саме такого авто). Якщо самому ТС гратися з контролером буде не цікаво (а газовщикам - тим більше), то можно брати самий простий варіант - Eco. (До речі, б/в в мене такий десь валяєься, можу недорого віддати кому треба).
мозги (как и остальное ГБО) поляцкое - называется ESGI V5
гуглится легко, прога настроечная есть все работает но например датчик давления галза там такой что в наших широтах не найдешь плка ходит конечно лазить не буду но 60 тык прошло уже вдруг что - изучаю вопрос на перспективу
L.inc 07.01.2023 16:14 пишет: мозги (как и остальное ГБО) поляцкое - называется ESGI V5
гуглится легко, прога настроечная есть все работает но например датчик давления галза там такой что в наших широтах не найдешь плка ходит конечно лазить не буду но 60 тык прошло уже вдруг что - изучаю вопрос на перспективу
На старых ЕСГИ датчик давления был стаговский пс01 с изменённой распиновкой, а сейчас скорее всего перешли на аеб или на аутроник. Своего датчика у них никогда не было и не будет))
Рекомендую KME Nevo. Воно не дороге, але й не саме дешманське. 4 з половиною років експлуатую таке, безпроблемне в налаштуваннях, любий гаражний майстер має кабель і програму, мало того, сам трохи розібрався і налаштовую (купив шнурок, підключив і все), із налаштувань які використовую (теж простий мотор, розподілений вприск, 4 циліндри) це температура переходу на газ та оберти при яких переключення на бензин, і мені здається що воно таке розумне що самостійно підлаштовує суміш (бідніше-багатіше), що навіть коли забув заїхати на СТО то все одно воно нормально їде, витрата газу весь час одинакова, клапани не горять.
L.inc 11.01.2023 12:06 пишет: спасибо, у меня на Lacetti Тоже стоит KME NEvo и очень нраивтся - никаких вопросов.
Просто мне кажется его не каждый газовщик перенастроит если что, а мой газовщик хз когда вернется
А що його перенастроювати? Я взагалі не газовщик, але подивився пару відео на ютубі, встановив програму на ноут, купив шнурка і сам собі налаштував. Взагалі моя думка що на KME Nevo можна тупо зробити автоналаштування і все працюватиме норм, програмно задавати тільки таке як температуру переходу на газ ( я виставив 35 градусів, але по-нормальному бажано трохи вищу зимою), також верхні оберти при яких переходити на бензин (виставив собі 4000, стандарт 4500, хто дуже боїться за клапани може й 3000-3500 поставити), ну і звичайно через шнурок дивитись який тиск в редукторі, просадки при навантаженні. Тобто любий газовщик зможе налаштувати KME Nevo на відміну від всякого італійського ексклюзиву.
HDC1 11.01.2023 00:51 пишет: Рекомендую KME Nevo. Воно не дороге, але й не саме дешманське. 4 з половиною років експлуатую таке, безпроблемне в налаштуваннях, любий гаражний майстер має кабель і програму, мало того, сам трохи розібрався і налаштовую (купив шнурок, підключив і все), із налаштувань які використовую (теж простий мотор, розподілений вприск, 4 циліндри) це температура переходу на газ та оберти при яких переключення на бензин, і мені здається що воно таке розумне що самостійно підлаштовує суміш (бідніше-багатіше), що навіть коли забув заїхати на СТО то все одно воно нормально їде, витрата газу весь час одинакова, клапани не горять.