autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Вибір автомобіля, бюджет 6000-12000.

новичок
Кропивницкий
С нами с 08.06.2016

Вибір автомобіля, бюджет 6000-12000.
      8 июня 2016 в 15:59 Гілками

Доброго дня усім автомобілістам!

Питання придбання автомобіля назрівало вже давно, зараз вже розумію, що без колес не встигаю за темпом життя який собі задав. Восени дружина виходить з дикрету і садочок та школа вже стануть моїми проблемами . Відстані до навчальних закладів не великі, але 15 хв. туди, 15 хв. назад, короче набридло бігати. На поточний момент немає рішення яку сумму я готовий викласти за авто, але є приблизний діапазон це 6000-12000$. Розумію що діапазон цін може показатись дивним, нижче спробую пояснити свої міркування.

Загальні вимоги:
  • Хто буде їздить в авто - двоє дорослих, двоє дітей(9 і 3 роки)
  • Основні напрямки поїздок - садочок, школа, магазин, робота, на вихідних за місто(50-100 км), рибалка(важливий пункт).

Вимоги до автомобіля
  • Безпечний
  • Економним (думаю усі цього хочуть)
  • Не повинен виносити мозок, не хочеться здобувати нову професію
  • На трасі мати трохи запасу потужності для безпечного обгону фур
  • Повинен бути зручним (це мабуть суб'єктивне питання)
  • Кондиціонер чи клімат не принципово
  • Хочеться щоб був не дуже старим, ну нехай від 2008 р.в.
  • Коробка передач не принципово, ручна мабуть звичніша
  • Ліквідність при продажу

Марки і моделі авто серед яких вибираю:
  • Toyota Corolla
  • Skoda Octavia
  • Ford Focus
  • Opel Vectra C
  • Renault Symbol, logan (від 2010 р.в.)

Автомобілі серед яких вибираю усі різні і список який перечислив скоріш за все не повний. Питання яке мучає - взяти старше авто але класом вище, чи взяти 3-4 річну але класом нижче і пару років не заглядати Загалом муки вибору як у всіх, баланс між якістю, віком, надійністю і саме головне здоровим глуздом .
За автомобільним рулем недавно, є трохи практики на батьківських автомобілях (Ваз 2101, Opel Astra Classic 1,6), періодично і зараз їх трохи катаю (на вихідних).

На автомобільних сайтай вже передивився сотні різних моделей і десятки марок, перечитав різних тем на форумах, спостерігаю за тим за скільки цікаві мені моделі продаються, зараз дійшов до висновку, що стало ще гірше ніж до того поки взагалі нічого не знав . Теорії начитався, настав час практики і тут саме складне, треба кудись їхати, як виявилось в Кіровограді не так багато пропозицій як хотілося б, особливо коли доходить до конкретної моделі, та й ціни у нас не можна назвати демократичними. Кіровогадці відізвіться, можливо хто продає і мені підійде ваше авто!

Як я бачу процес купівлі б.у. автомобіля:
  • Візуальний зовнішній огляд автомобіля
  • Огляд салону на предмет затертості - руля, сидінь, органів керування, сигаретні пропали...
  • Огляд моторного відсіку на наявність підтікань, інших візуальних проблем, на предмет помитості(не знаю як до цього ставитись)
  • Перевірка ЛКП прибором, якщо знайду в знайомих
  • Тестовий заїзд
  • Якщо попередній огляд задовольняє - перевірка на СТО(діагностика).
  • Не знаю що робити з перевіркою штрафів чи якоїсь заборгованості, ареш і т.д.
  • Якщо усі перевірки не дають підстав для сумніву, то торг в межах виявлених проблем і купівля!

Алгоритм не ідеальний, можливо щось пропустив, буду радий усім рекомендаціям.

Зараз мабуть на кожному кроці обговоюють скандальний законопроекту 3251, спостерігаю за цим дійством і таке відчуття що водять нас як стадо баранів і я в тому числі, все чекаю мани небесної . Які ваші прогнози, можливо варто почекати до підпису(хай йому грець!)?

Поради, і здорова критика вітаються, допоможіть зробити вибір!

Змінено S_E_R_G (17:29 08/06/2016)

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
подмастерье
36 лет (16 лет за рулем), Винница
С нами с 23.12.2015

Re: Вибір автомобіля, бюджет 6000-12000. [Re: S_E_R_G]
      8 июня 2016 в 17:58 Гілками

Тебе не хватает 3 тысяч до Skoda Rapid \ Rapid Spaceback. С 1.6 MPI на ручке он там обойдется около 15 тыс. Учитывая что опыта покупки БУ у тебя нет, то без кого то из знакомых лучше не рисковать.

Достоевский *
21 год за рулем, Vorlon Planet
С нами с 14.08.2011

8 июня 2016 в 18:16 Гілками

S_E_R_G 08.06.2016 15:59 пишет:

Поради, і здорова критика вітаються, допоможіть зробити вибір!

тут треба зрозуміти що ти вкладаєщ в поняття рибалка як важливий пункт. Якщо там бездорожжя на якому легко можна посадити автомобіль на пузо то краще шукати автомобіль з повним приводом. Ну і для рибалки як на мене підоходить добре універсал. Я б дивився на octavia tour з повним приводом, були і універсали. Автомобіль простий як двері, ліквідний, і не дорогий в обслузі. На монопривідній октавії їздив не мало. Також в твій бюждет влазять і паркетні позашляховики, можна і хундай туксон знайти за 12 цілком живий, и рав4 в пролетарскій комплектації. Так що думай на скільки тобі офроуд можливості потрібні. Ну і стовно вибору авто, тобі все одно потрібна людина яка розумієтся на авто і якій ти можеш довіряти. На станції тобі можуть розказати багато чого.

XS1
Достоевский **
С нами с 10.10.2010

8 июня 2016 в 18:36 Гілками

В ответ на:

Теорії начитався, настав час практики і тут саме складне

Є знайомі з автомобілями, що пустять за кермо? Бо з переліку критеріїв можна радити що завгодно, і все одно декільком буде не відповідати. Тому краще все-таки структурувати власні вподобання по моделях автомобілів.
Просто той же "запас потужності" на трасі (який? у кожного це індивідуально) при претензіях на позашляхові якості (рибалка) з економічністю буде пов"язаний не в цьому бюджеті (хіба, варіанти з ГБО). Ну і т.д. (безпека, зручність...)

опытный писатель *
38 лет (16 лет за рулем),
С нами с 08.03.2013

8 июня 2016 в 18:46 Гілками

Я бы смотрел универсал октаву А5 или меган свежий

Достоевский *
21 год за рулем, Vorlon Planet
С нами с 14.08.2011

Re: Вибір автомобіля, бюджет 6000-12000. [Re: head2ears]
      8 июня 2016 в 19:36 Гілками

head2ears 08.06.2016 18:46 пишет:

Я бы смотрел универсал октаву А5 или меган свежий

впритык по бюджету даже октавия скаут влазит относительно свежих годов, сделанная на базе А5.

опытный писатель **
42 года (19 лет за рулем), Харьков
С нами с 13.02.2008

8 июня 2016 в 22:08 Гілками

Купил бы за 10 куе Флюенс с пробегом до ста тысяч поставил ГБО и все. Клиренс 165 мм по грунтовке на рыбалку можно, если что сложнее с дорогой то паркет лучше. Багажник огромен безопасность кузова отличная, комплектации хороши. Или Элантру еще бы глянул . Вот такое у меня предпочтения

новичок
Кропивницкий
С нами с 08.06.2016

8 июня 2016 в 23:56 Гілками

Навіть не думав, що відразу буде скільки рекомендацій і так оперативно .
    Розпишу трохи ті параметри які трохи не зрозуміло описав:
  • Поїздки на рибалку в моєму випадку вимагають від автомобіля багато простору в багажнику. Їздивши неоднократно на Астрі, помічав що при її не маленькому багажнику усі речі поміщаються впритик і то дещо доводилось брати в салон. Хто їздить з ночівлею зрозуміє мене. Бездоріжжя рідко вибираю в якості шляху до водойми, хоча наші автодороги останнім часом теж не дуже відрізняються якістю.
  • Під запасом потужності мались на увазі не рейсерські властивості авто, а можливість без напрягу обігнати фуру, в критичний момент (буває всяке) зробити це швидше ніж зазвичай. Я за безпечний рух, особливо якщо в салоні діти.
  • Бюджет не остаточний, скоріше психологічна межа через яку не хочеться переступати. Міркую так що нижче 6000$ навіть бюджете авто більш-менш свіже не купити, вище 12000$ підсвідомість підказує що рано витрачати на моєму етапі.

По запропонованим вище автомобілям скажу, що кожен автомобіль до себе приміряв (поки що віртуально).

• Hundai Tucson - зовнішність спірна, хоча по параметрам підходить, мінус розхід палива (вирішення питання - встановленн ГМО).
  • Skoda Octavia - на початку вибору розглядав ледве не єдиним варіантом, почитавши форуми запутався у вдалих роках випуску модифікація, обладнанні та усіх можливих двигунах та їх недостатках (треба менше профільні форуми читать, скільки думок, а власної немає).
  • Renault Fluence - гарний автомобіль, відразу припав до душі, будуть варіанти - обов'язково піду подивлюсь що за звір.
  • Renault Megane - теж подобається, бачу останнім часом везуть їх в дизельних версіях з Європи з невідомою історією та пробігом. Вибір величезний, та я наврят чи зможу вибрати щось гідне.

В паркетниках/позашляховиках які підходять за бюджетом відлякує розхід палива (вирішується через ГБО) і можливі затрати на обслуговування повного приводу(можливо не правий - поправте). По рекомендованим та обраним мною авто буду дивитись реальні пропозиції(поки в межах міста), думаю в процесі деякі пункти мають відпасти.
    Доречі останні автомобілі logan та simbol вказав не дарма, ці варіанти буду розглядати якщо з іншими не складеться, так сказать "і вівці цілі і вовки ситі". Збережу бюджет, та зроблю хоч якийсь крок, на крайній випадок не багато втрачу при перепродажу.

Стосовно знайомого чи спеціаліста який зможе допомогти при огляді, то є один знайомий, має точку по ремонту авто, думаю його залучу до цієї нелегкої справи .

На даний момент порівнюю себе з малою дитиною - їй як пропонуєш вибрати серед іграшок, так руки тягнуться до усього і дуже складно зробити вибір

Змінено Yorc (16:01 09/06/2016)

• Достоевский *
    40 лет (22 года за рулем), Киев
    С нами с 14.01.2008

9 июня 2016 в 00:04 Гілками

купил элантру hd 2.0 - очень доволен. даже не ожидал. очень комфортная подвеска для своего класса, очень просторный салон для своего класса и очень удобный, подходит для высоких водителей. расход 10-12 газа (или 9-10 бензина) по городу меня очень радует (октавия 1.8т на механике ела больше, при том что на октавию ставил хану а сейчас решил сэкономить и поставить валтек)

Змінено what3va (00:05 09/06/2016)

опытный писатель **
    С нами с 13.02.2008

Re: Вибір автомобіля, бюджет 6000-12000. [Re: what3va]
          9 июня 2016 в 07:38 Гілками

what3va 09.06.2016 00:04 пишет:

купил элантру hd 2.0 - очень доволен. даже не ожидал. очень комфортная подвеска для своего класса, очень просторный салон для своего класса и очень удобный, подходит для высоких водителей. расход 10-12 газа (или 9-10 бензина) по городу меня очень радует (октавия 1.8т на механике ела больше, при том что на октавию ставил хану а сейчас решил сэкономить и поставить валтек)

Ее и имел ввиду, и 2.0 с газом лучше дружит, клапана шайбами регулируются, и вроде как масла после 150 ккм е замечено чтоб ели.

читатель
    43 года (26 лет за рулем), Тернопіль
    С нами с 20.03.2016

Re: Вибір автомобіля, бюджет 6000-12000. [Re: NAFANIA]
          9 июня 2016 в 08:51 Гілками

Я б звернув увагу на Hyundai Tucson/KIA Sportage 2,0 ГБО. Для початку можна завітати на авторинок і вживу передивитись Ваші варіанти, можливо щось відсіється, можливо щось додасться. Безпосередньо купувати потрібно з людиною, яка б не дала зробити не обдуманий або поспішний вибір.
    Стосовно "скандального законопроекту 3251" сам чекав на нього, але придбав авто "не на всі гроші" щоб мінімізувати можливі втрати.

подсевший на форум ***
    Стольний град
    С нами с 19.10.2010

9 июня 2016 в 14:33 Гілками

В ответ на:

Вимоги до автомобіля
    Безпечний

Тоді викреслюйте всі авто без стандартної кількості подушок (зараз стандарт це шість: головні, бічні, шторки) і системи стабілізації ESP/DSC/VSC тощо. Особливо якщо нема досвіду, то це просто мастхев над усіма мастхевами.

Ну, тобто якщо питання безпеки для вас дійсно важить

XS1
    Достоевский **
    С нами с 10.10.2010

Re: Вибір автомобіля, бюджет 6000-12000. [Re: Ganni]
          9 июня 2016 в 15:19 Гілками

Ganni 09.06.2016 14:33 пишет:

В ответ на:

Вимоги до автомобіля
    Безпечний

Тоді викреслюйте всі авто без стандартної кількості подушок (зараз стандарт це шість: головні, бічні, шторки) і системи стабілізації ESP/DSC/VSC тощо. Особливо якщо нема досвіду, то це просто мастхев над усіма мастхевами.

Ну, тобто якщо питання безпеки для вас дійсно важить

Повністю підтримую. Такий самий текст і збирався писати, але чекав, що за уточнення від ТС проходять премодерацію. Поки по безпеці без уточнень.

новичок
    Кропивницкий
    С нами с 08.06.2016

9 июня 2016 в 16:49 Гілками

Безпеку поставив пунктом №1 не даремно, вважаю що навіть досвідченому водієві вона не завадить, приклади приводить не буду, статистика говорить сама за себе. Тепер розумію, що більш дешеві авто запропоновані мною відпадають. Якщо системи які допомагають у керуванні зустрічаються і в більш дешевих автомобілях, то з подушками безпеки просто біда.

Загалом дякую за доцільні рекомендації, буду думати над варіантами...

Щодо досвіду, я забув сказати, що автомобільні права в мене зовсім недавно, а от на мотоциклі я з 16 років

СуперСтар **
    Днепро...довск
    С нами с 11.11.2005

Re: Вибір автомобіля, бюджет 6000-12000. [Re: XS1]
          9 июня 2016 в 17:13 Гілками

12 тыс, от 2008, подушки и системы стабилизации.... Единственное что в голову пришло это вольво эс40 с фордовским 1.6 на механике.

СуперСтар **
    22 года за рулем, Kyiv
    С нами с 12.11.2008

Re: Вибір автомобіля, бюджет 6000-12000. [Re: мелкий-2]
          9 июня 2016 в 17:19 Гілками

мелкий-2 09.06.2016 17:13 пишет:

12 тыс, от 2008, подушки и системы стабилизации.... Единственное что в голову пришло это вольво эс40 с фордовским 1.6 на механике.

https://auto.ria.com/auto_volvo__17649161.html
    7ий правда

опытный писатель **
    С нами с 13.02.2008

9 июня 2016 в 17:19 Гілками

Меган\ Флюенс в средней комплектации тоже 6 наволочек , Есп правда не в базе

СуперСтар **
    Днепро...довск
    С нами с 11.11.2005

Re: Вибір автомобіля, бюджет 6000-12000. [Re: NAFANIA]
          9 июня 2016 в 17:26 Гілками

В вольво не есп. Там диэстиси. Оно объединяет абс, есп, противобуксовочную систему и еще чего-то там. Ну плюс всякие системы типа защита от плечевых травм... Шведы как всегда....

XS1
    Достоевский **
    С нами с 10.10.2010

9 июня 2016 в 18:08 Гілками

Спокойно можно искать среди отдельных моделей корейцев, японцев, но большей частью модели или Д-класса, или просто комплектации ближе к топовым.
    Среди С-класса Сивик первым делом на ум приходит, а среди бОльших: Аккорд, Соната, Камри не араб... Ну и европейцы, которые не баловались на украинском рынке тем, что себе не могли позволить на европейском (урезание "плюшек" по безопасности).

member
    43 года, Черновцы
    С нами с 02.07.2015

Re: Вибір автомобіля, бюджет 6000-12000. [Re: XS1]
          9 июня 2016 в 18:33 Гілками

От така машина підходить під ваші вимоги, але я щось не вірю, що вона може коштувати стільки, щось там не те. Підкажіть камради.

Autoua.netФорумВибір автомобіля
    Додаткова інформація
    6 користувачів і 150 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
          Ви не можете створювати нові теми
          Ви не можете відповідати на повідомлення
          HTML дозволений
          UBBCode дозволений

Рейтинг:
    Переглядів теми: 7158

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія