autoua
Autoua.netФорумВибір автомобіля

Муки вибору НОВЕ 21К Captur vs Kia Ceed vs Citro C vs?

новичок
С нами с 19.04.2008

Муки вибору НОВЕ 21К Captur vs Kia Ceed vs Citro C vs?
      9 ноября 2016 в 17:45 Гілками

Доброго дня усім
читала-перечитала і наважилась створити темку.
Вхідні дані: єдине авто у сім'ї, двоє дітей, в основному пробіг по місту, часто на вихідні вилазки на 200км із запакованим вщенть багажником (Chevrolet Tacuma) Зпочатку пошуку вимоги були наступні: авто 2-3 роки, небитнекрашен, пробіг 30-60 тис,бюджет 13К В процесі пошуку/розчарувань прйшла до думки про нове авто. З первинним внеском суми, зазначеної вище, решта - гривневий кредит.

Їжджу на механіці (у якійсь темі писав хтось, що не знає жінок, які б їздили на МКПП - усміхнулась), первинно налаштована була знову ж таки на МКПП. Тепер, коли мова йде про нове - наче треба купувати АКПП, зародилась аналогія про пралки старі і теперішні автомати.
Хочу, що новий автомобіль був економним настільки, наскільки це можливо (8-9л бензину по місту для мене багато), тому ніби мова повинна йти про дизель. Питання - наскільки він доцільний при 20тис км в рік.
Тестдрайвила багато чого:
Ford Focus, WV Jetta, Hyindai I30,Сitroen С4, Renault Captur (не на трасі - бруківці, а лише кілька кіл біля салону), Fiat Tipo, Kia Seed, Пежо 308.
На сьогодні найбільше схиляюсь до Captur dCi 90 через вищий кліренс, низику витрату палива, повністю оцинкований кузов, камера заднього вигляду (це мій пунктик) По трасі я швидше 120км/год не їжджу, якщо що...ну деееколи 140. Безпека перш за все - тому їзда врівноважена.

На другому місці KIA Seed cee'd / 1.6 Diesel / 7DCT А що там з кузовами?

Пежо 308 сподобалось, однак у цьому ціновому діапазоні буде лише бензин THP 150 АКПП-6. Відповідно витрати на паливо у майбутньому вищі. Дизель в ціні буде суттєво дорожче, ніж дві попередні опції.

СITROEN C4 - ну не знаю, місця позаду немало, багажник, здається, найбільший із усіх перелічених, однак я не у захваті від самого авто всередині. Чомусь

Хочу почути що з усього переліченого буде найменш проблемним на протязі наступних 7-8 років:двигун, коробка передач, кузов ну і не знаю ще що. Головна вимога крім усього переліченого вище - АВТО ПОВИННО ЇЗДИТИ, А НЕ ПЕРІОДИЧНО ВІДВІДУВАТИ СЕРВІСИ (ну, крім заміни масла-фільтрів)

Дякую, хто дочитав до кінця. Перепрошую за багато букв. Усі пропозиції та розумні думки вітаються.
Нове авто 21К
Ви можете вибрати тільки один варіант відповіді
Renault Capture dCi 90 AКП6 EDC
Kia cee'd / 1.6 Diesel / 7DCT
Pegout THP 150 АКПП-6
Citroen C4 PureTech 130 S&S АКПП-6 Feel

Початок голосовалки (17:44 09/11/2016) закiнчення (Дата закінчення голосування не визначена.)
Подивитися результати голосування

Роздрукувати   Нагадати!   Сповістити модератора   Відправити по E-mail
AM
СуперСтар ***
Львів
С нами с 15.03.2013

Re: Муки вибору НОВЕ 21К Captur vs Kia Ceed vs Citro C vs? [Re: Tetyana]
      9 ноября 2016 в 17:56 Гілками

Пардон, а Вам багажника хетча замало не буде?
Можливо, є сенс подивитись на універсали?

новичок
С нами с 19.04.2008

Re: Муки вибору НОВЕ 21К Captur vs Kia Ceed vs Citro C vs? [Re: AM]
      9 ноября 2016 в 18:38 Гілками

Універсали не розглядаю, не подобаються вони мені. Крім того вмістимий багажник потрібен не кожен день, а паркуватись потрібно кілька разів на день... Тому змирилась із таким розкладом.

Супер писатель! **
18 лет за рулем, Киев, Голосеево
С нами с 18.09.2007

9 ноября 2016 в 18:44 Гілками

В районе $21k помещается нормально напакованный Kia Ceed универсал на дизеле с автоматом.
Я на подобном, только более простой комплектации на механике проехал 3000км с полным салоном людей и багажником вещей. Остался доволен как уровнем комфорта, вместительностью, так и расходом (около 5л вышло).
К тому же, длиной он всего 4.5м – обычная ненапрягающая длинна седанов С-класса.

новичок
С нами с 19.04.2008

Re: Муки вибору НОВЕ 21К Captur vs Kia Ceed vs Citro C vs? [Re: Vovchikk]
      9 ноября 2016 в 19:04 Гілками

Ну ооок, гляну на універсал... Абстрагуючись від багажника. Що там з технічною стороною із списку вище (або Ваша пропозиція) - мотор, коробка передач, ходова? Де у кого і які проблеми можуть виникнути?
ЗІ Можна використовувати спісифічні терміни - розберусь

Достоевский **
25 лет за рулем,
С нами с 19.08.2005

9 ноября 2016 в 22:23 Гілками

вы новый меган видели?
каптур машинка б класса - ооочень тесная и маленькая, каким боком ее можно сравнивать с сиидом тем же?

AM
СуперСтар ***
Львів
С нами с 15.03.2013

Re: Муки вибору НОВЕ 21К Captur vs Kia Ceed vs Citro C vs? [Re: Chamonix]
      9 ноября 2016 в 22:41 Гілками

Не в користь Cee'd грає новий робот з подвійним щепленням DCT- статистики по ньому ще нема, абсолютно нова коробка. В Рено теж робот схожий робот (EDC), але по ньому статистика більш-менш зрозуміла - 150-200тис має відходити без проблем. В двох інших конкурентів - старий-добрий гідротрансофрматор.

подсевший на форум ***
Стольний град
С нами с 19.10.2010

10 ноября 2016 в 01:57 Гілками

Якщо ви їздите на механіці і маєте досить обмежений бюджет, то я реально не бачу сенсу переплачувати за автомат. Особливо якщо одна з умов це максимально можлива надійність.

Я б брав С4 чи 308 на ручці і з дизелем 1.6 - він дуже економний і дуже надійний. Потужніший дизель 1.6 на автоматі по-перше значно дорожчий, а по-друге там вже стандарт Євро-6. Тобто більш вибагливий до якості пального - я особисто в цьому не бачу проблеми якщо заправляєтесь лише на брендових азс, але факт є факт - старий 1.6 на 92 коняки буде менш перебірливим

Бензовий турбо1.2 на 130 коней це нова розробка - двигун досить жвавий і напрочуд економний (ледь не як дизель). Але це нова розробка і що там з ним буде за 7-8 років не скаже зараз ніхто
Бензовий турбо1.6 на 155 коней навпаки - далеко не новий, але попередні покоління вважались досить геморними. Що там зараз з ним я хз Ну і апетит там буде для вас неприйнятний

Змінено Ganni (01:58 10/11/2016)

новичок
С нами с 19.04.2008

Re: Муки вибору НОВЕ 21К Captur vs Kia Ceed vs Citro C vs? [Re: Chamonix]
      10 ноября 2016 в 10:00 Гілками

Chamonix 09.11.2016 22:23 пишет:

вы новый меган видели?
каптур машинка б класса - ооочень тесная и маленькая, каким боком ее можно сравнивать с сиидом тем же?

З Меганів усе починалось - головний аргумент був, що економний. Після того, як я зрозуміла, що б/у згідно вимог вище я не знайду, поїхала в салон глянути на новий. У мене склалось враження, що дууже низька посадка в авто, низький сам салон. Ну і ціна, звичайно. Із плюшками поза верхньою межею мого бюджету, який мені виділила моя внутрішня жаба

Поруч стояв Каптюр. Посиділа. От просто комфортніше мені в ньому було, ніж у Мегані Мабуть тому, що вище. Багажник там таки менший, визнаю. Витрата пального відповідає моїм вимогам. Коробка автомат наче не з найгірших, як тут вище зазначалось. Через вказані аргументи це авто у моєму переліку.

Без сарказму, поясніть чому Capture

По великому рахунку із усіх авто з мого списку жодне не буде комфортним для трьох пасажирів позаду - це я вже зрозуміла

приверженец **
С нами с 03.04.2016

10 ноября 2016 в 10:05 Гілками

Tetyana 09.11.2016 17:45 пишет:

Вхідні дані: єдине авто у сім'ї, двоє дітей, в основному пробіг по місту, часто на вихідні вилазки на 200км із запакованим вщенть багажником (Chevrolet Tacuma) Зпочатку пошуку вимоги були наступні: авто 2-3 роки, небитнекрашен, пробіг 30-60 тис,бюджет 13К В процесі пошуку/розчарувань прйшла до думки про нове авто. З первинним внеском суми, зазначеної вище, решта - гривневий кредит.

Їжджу на механіці (у якійсь темі писав хтось, що не знає жінок, які б їздили на МКПП - усміхнулась), первинно налаштована була знову ж таки на МКПП. Тепер, коли мова йде про нове - наче треба купувати АКПП, зародилась аналогія про пралки старі і теперішні автомати.
Хочу, що новий автомобіль був економним настільки, наскільки це можливо (8-9л бензину по місту для мене багато), тому ніби мова повинна йти про дизель. Питання - наскільки він доцільний при 20тис км в рік.

За майже аналогічних обставин купив те, що купив.
Камери заднього огляду нема, але є підігрів керма та задніх сидінь, датчик світла, синьозуб... Ну, якщо цікаво самі подивитесь базову комплектацію за 20 тис. Витрата по місту у мене біля 7-ми літрів без заторів.
Якщо по роботі цілий день в заторах - шукайте електрокар.

подсевший на форум **
39 лет за рулем, Киев
С нами с 31.10.2014

10 ноября 2016 в 10:14 Гілками

Tetyana 10.11.2016 10:00 пишет:

Chamonix 09.11.2016 22:23 пишет:

вы новый меган видели?

З Меганів усе починалось - головний аргумент був, що економний. Після того, як я зрозуміла, що б/у згідно вимог вище я не знайду, поїхала в салон глянути на новий. У мене склалось враження, що дууже низька посадка в авто, низький сам салон. Ну і ціна, звичайно. Із плюшками поза верхньою межею мого бюджету, який мені виділила моя внутрішня жаба

Поруч стояв Каптюр. Посиділа. От просто комфортніше мені в ньому було, ніж у Мегані Мабуть тому, що вище. Багажник там таки менший, визнаю. Витрата пального відповідає моїм вимогам. Коробка автомат наче не з найгірших, як тут вище зазначалось. Через вказані аргументи це авто у моєму переліку.
Без сарказму, поясніть чому Capture

По великому рахунку із усіх авто з мого списку жодне не буде комфортним для трьох пасажирів позаду - це я вже зрозуміла

Я якраз підбираю авто на заміну Сітроєну С1, на якому їздить дружина вже чимало років, і також звернув увагу на Renault Captur (не плутати з Renault Kaptur - який є просто перелицьованим Дастером російського збирання і, наче, у нас не продається).
Машинка сподобалася. Саме через її габарити, тому що дружина каже, що їй буде важко пересісти на автівку, яка буде набагато більшою за С1. Як раз із псевдо кроссоверів, що доступні в Україні Captur - чи не найменший за габаритами, що в моєму випадку є перевагою. Із того, що не сподобалося - занадто дешевий салон - навіть у представленого у сусідньому автомагазині на Балтійському Сітроені С4 Кактус салон виглядає "дорожче". Ну і ціни. Комлектация із дизелем та камерою заднього огляду коштуватиме за 20 тис.долларів, і це не враховуючи податки та допкомплектацію. Плюс там якийсь трохи ідіотський вибір кольорів кузова і даху (в цьому рено вони відмінні), и в комплектації із камерою стоять 17 дюймові диски, які доведеться міняти на 16 для підвищення комфорту ходової.
Ну а про комфорт на задньому сидінні, навіть для двох пасажирів - з усіх перелічених він буде хіба що у КІА в кузові універсал и в 308 універсал - і то досить умовний.
Ну і є у мене сумніви, що 1.5 дизель рено в умовах їзди по Києву, буде економити кошти, порівняно із 1.2 турбобензин.
Також моя особиста думка - на роль єдиного авто в родині, де є принаймні одна дитина, не підходить. Виключно для родин без дітей, або у якості другого-третього авто у родині (як мені потрібно).

Змінено harald67 (10:21 10/11/2016)

новичок
С нами с 19.04.2008

Re: Муки вибору НОВЕ 21К Captur vs Kia Ceed vs Citro C vs? [Re: Ganni]
      10 ноября 2016 в 10:23 Гілками

Ganni 10.11.2016 01:57 пишет:

Якщо ви їздите на механіці і маєте досить обмежений бюджет, то я реально не бачу сенсу переплачувати за автомат. Особливо якщо одна з умов це максимально можлива надійність.

Я б брав С4 чи 308 на ручці і з дизелем 1.6 - він дуже економний і дуже надійний.

Потужніший дизель 1.6 на автоматі по-перше значно дорожчий, а по-друге там вже стандарт Євро-6. Тобто більш вибагливий до якості пального - я особисто в цьому не бачу проблеми якщо заправляєтесь лише на брендових азс, але факт є факт - старий 1.6 на 92 коняки буде менш перебірливим

Бензовий турбо1.2 на 130 коней це нова розробка - двигун досить жвавий і напрочуд економний (ледь не як дизель). Але це нова розробка і що там з ним буде за 7-8 років не скаже зараз ніхто

Бензовий турбо1.6 на 155 коней навпаки - далеко не новий, але попередні покоління вважались досить геморними. Що там зараз з ним я хз Ну і апетит там буде для вас неприйнятний

Погоджуюсь, з такої ж позиції і починала. Зараз, коли перейшла у сегмент нового авто, то логіка приблизно така. Раз уже платити такий порядок цифр, то краще доплатити і взяти автомат. Ну і типу - взяти нове і МКП, не сучасно, чи як... При майбутньому продажу простіше буде. Ні?

Поясніть плз популярно що означає 92 кінські сили у порівнянні із 130 чи 155. Не буде швидкого прискорення із 90 до 140, якщо потрібно? \

По апетиту я зауважила та тестдрайві - 9 із хвостиком по маршруту без корків

Загалом дякую за коментар, усе зрозуміло

Змінено Tetyana (10:24 10/11/2016)

важничающий писатель ***
41 год за рулем, Приазовье
С нами с 28.05.2006

10 ноября 2016 в 10:29 Гілками

А я запропоную Мазда-2

41 год (22 года за рулем), Ірпінь
С нами с 25.02.2005

Re: Муки вибору НОВЕ 21К Captur vs Kia Ceed vs Citro C vs? [Re: mekena]
      10 ноября 2016 в 10:30 Гілками

mekena 10.11.2016 10:29 пишет:

А я запропоную Мазда-2

эммм... ничего, что она мелкая?

новичок
С нами с 19.04.2008

Re: Муки вибору НОВЕ 21К Captur vs Kia Ceed vs Citro C vs? [Re: Бегемoт]
      10 ноября 2016 в 10:30 Гілками

І це дивилась досить прицільно

Навіть виясняла, хто, де і за які гроші може поставити зарядну станцію біля будинку.

Висновок: Nissan Leaf не тягне на єдиний автомобільу сім'ї, а Теслу на тягну я

важничающий писатель ***
С нами с 28.05.2006

Re: Муки вибору НОВЕ 21К Captur vs Kia Ceed vs Citro C vs? [Re: Sashok_Accent]
      10 ноября 2016 в 10:32 Гілками

Sashok_Accent 10.11.2016 10:30 пишет:

А я запропоную Мазда-2

Для дамы - самое оно! Экономичная, надежная, компактная, что удобно для городских условий. 6-ступненчатый автомат.
Была победителем года в Украине и Японии.
На данный момент спец.цена - 519 тыс.

Змінено mekena (10:34 10/11/2016)

энтузиаст *
С нами с 12.10.2016

10 ноября 2016 в 10:33 Гілками

mekena 10.11.2016 10:32 пишет:

Sashok_Accent 10.11.2016 10:30 пишет:

А я запропоную Мазда-2

Для дамы - самое оно! Экономичная, надежная, компактная, что удобно для городских условий.
Было победителем года в Украине и Японии.

у дамы еще двое детей и полный багажник надо забивать

важничающий писатель ***
С нами с 28.05.2006

Re: Муки вибору НОВЕ 21К Captur vs Kia Ceed vs Citro C vs? [Re: Антирайдер]
      10 ноября 2016 в 10:36 Гілками

Антирайдер 10.11.2016 10:33 пишет:

Ну и какие проблемы с 2-мя детьми для Мазды-2? Или для них нужен БЧЖ?
Или в Каптуре багажник больше?

Змінено mekena (10:36 10/11/2016)

Достоевский **
25 лет за рулем,
С нами с 19.08.2005

10 ноября 2016 в 10:36 Гілками

Tetyana 10.11.2016 10:30 пишет:

І це дивилась досить прицільно

Навіть виясняла, хто, де і за які гроші може поставити зарядну станцію біля будинку.

Висновок: Nissan Leaf не тягне на єдиний автомобільу сім'ї, а Теслу на тягну я

если вы живете не в своем доме, или квартира плюс свой паркинг под домом или рядом - про лиф можете забыть, к сожалению реальность Украины, ну пока на сегодня.
Каптур симпотное и прикольное авто но это Клио...оно маааленькооооеее...
как внутри, так и багажник.
И тем более если 2 детей - может универсал?

Змінено Chamonix (10:37 10/11/2016)

энтузиаст *
С нами с 12.10.2016

10 ноября 2016 в 10:37 Гілками

mekena 10.11.2016 10:36 пишет:

Антирайдер 10.11.2016 10:33 пишет:

Ну и какие проблемы с 2-мя детьми для Мазды-2? Или для них нужен БЧЖ?
Или в Каптуре багажник больше?

может и больше, а мазда мелкая, а дети растут п.с. октавию уже советовали?

Autoua.netФорумВибір автомобіля
Додаткова інформація
2 користувачів і 4067 що побажали залишитися невідомими читають цей форум.

Модератор:  AVB, Yorc, Stor, moderator, BorisB 

Роздрукувати всю тему

Права
      Ви не можете створювати нові теми
      Ви не можете відповідати на повідомлення
      HTML дозволений
      UBBCode дозволений

Рейтинг:
Переглядів теми: 14472

Оціните цю тему

Перейти в

Правила конференції | Календар | FAQ | Карта розділу | Мобільна версія